ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Σύριζα στην παρανομία ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ


«Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το ημερολόγιο της "Αυγής" μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της εφημερίδας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην επαρχία αποστέλλεται ταχυδρομικώς.»
Αυτό διάβασα στο σημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ! Έτσι, όσοι δεν προλάβατε να το πάρετε, μην… κλαίτε. Υπάρχει ακόμη καιρός. Μη χάσετε!

Οι "δημοκρατικές" και "ηθικές" αρχές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ήταν γνωστές πολύ πριν από το φόνο του 16χρονου Αλέξανδρου από αστυνομικό, τόσο στην πράξη όσο και στα δημοσιεύματά του στο επίσημο κομματικό του όργανο, την ΑΥΓΗ. Μεταφέρω εδώ δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από άρθρο της ΑΥΓΗΣ στις 21/06/2008 του Δημοσθένη ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός»:

«Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε "τη Βία". Τα γεγονότα, βέβαια - το γνωρίζουν οι δημόσιοι κατήγοροί μας - δεν μπορούν να ξεγίνουν με μια δήλωση. Τότε γιατί τόσο άγχος να μας "αποπροσανατολίσουν", που θαʼ λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι "πληγέντες" (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος που, σύμφωνα με το διάσημο ορισμό του Βέμπερ, κατέχει - από πού και για πόσο άραγε;- το μονοπώλιο της νόμιμης φυσικής βίας.»
(...)
«Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων", ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το "δικαίωμά" τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως. 


Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά "ποσά" που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη. Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους.»

Ιδού, λοιπόν, μερικές από τις δημοκρατικές "αρχές" και "αξίες" του ΣΥΡΙΖΑ:
-Η "νομιμότητα" δεν είναι αυτονόητη και αιώνια.
-Ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων."
-Για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας.


Κατόπιν των ανωτέρω σαφώς διατυπωμένων θέσεων, των εμπρηστικών "αντικάλαντων" ( βλέπε άρθρο μου με τίτλο: Η εξέγερση των "καταπιεσμένων" ) και του "επαναστατικού" ημερολογίου που εξέδωσε η ΑΥΓΗ, δε μπορεί πια ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ να προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του για την έξαρση της βίας και για τα "Δεκεμβριανά" του 2008 πίσω από ένα φύλλο συκής.
"Απαιτούνται συγκεκριμένα 'ποσά' βίας" μας λέει ευθαρσώς το κόμμα των αναρχοανεύθυνων, πολύ πριν από το φόνο του Αλέξανδρου! (Αλήθεια, πόση ηθική ευθύνη έχει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για το τραγικό τέλος του άτυχου νέου;) Δε μπορεί, λοιπόν, τώρα που βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται, να μας λέει πως δεν είχε καμία ανάμειξη στη σύνταξη των "Αντικάλαντων" κι ότι το κατάπτυστο ημερολόγιο είναι απλά μια δημοσιογραφική και ουδέτερη κάλυψη των "Δεκεμβριανών".

Ας μάθει επιτέλους ότι στις δημοκρατίες ο δρόμος προς το Σοσιαλισμό που ονειρεύεται περνάει μέσα από τις κάλπες κι όχι μέσα από την τρομοκρατία. Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούν το Σοσιαλισμό του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ας ψηφίσουν τον Αλαβάνο ως πρωθυπουργό και τον Τσίπρα ως Υπουργό Οικονομίας για να τους τα μοιράσει "δίκαια", όπως τα είχε μοιράσει ο πατερούλης Στάλιν στον καταρρεύσαντα Υπαρκτό (ανύπαρκτο) Σοσιαλισμό της σίγουρης πείνας και εξαθλίωσης. Κι ας αρχίσει ο κ. Αλαβάνος το μοίρασμα από τα πολυάριθμα δικά του ακίνητα.

Αλήθεια, ποιος τον εμποδίζει να στεγάσει δωρεάν στα δικά του ακίνητα μερικούς δυστυχείς λαθρομετανάστες; Αλλά σε τούτο τον τόπο υπερεπερίσσευσε η ανευθυνότητα, η πολιτική δημαγωγία και η υποκρισία... Για την ιστορία, στο "πόθεν έσχες" του "Σοσιαλιστή" Αλέκου για το 2008 καταγράφεται: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγο του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ. Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, 2 στην Αθήνα, 5 στα Χανιά, 1 στο Ηράκλειο και 1 στις Βρυξέλλες. Έχει χαρτοφυλάκιο σε 9 εταιρίες: 970 μετοχές στην «Γιούρομπανκ» (σ.σ Λάτσης), 1.027 «Άλφα Μπανκ» (σ.σ Κωστόπουλος), 1.750 «Βιοχάλκο», 234 «Εμπορική», 600 «Επιχειρήσεις Αττική», 3.750 «Μινωϊκές Γραμμές», 320 «Τιτάν» (σ.σ. Αγγελόπουλος) και 399 «Ιντεραμέρικαν» (σ.σ Κοντομηνάς). Καταθέσεις ύψους 474.380,00 ευρώ.

Βρε, βρε, βρε! Ο ένθερμος προστάτης των νέων, των φτωχών, των μεταναστών και άλλων ιδιόρρυθμων μειονοτήτων μας προέκυψε και θαμώνας του Χρηματιστηρίου, δηλαδή του πορνείου του καπιταλισμού, κατά το 'θείο' Μαρξ! Βρε το σύντροφο! Αυτό θα πει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων! Είδες "φτώχεια" και αλισβερίσι με τις τράπεζες, εκείνες που οι προστατευόμενοί του εξεγερμένοι καίνε μετά μανίας;