ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: χρυσωμένος από τους υποσιτιζόμενους

Στο καλό ιστολόγιο axinosp διάβασα κάτι που μ' έκανε να ξεφωνίζω. Κι επειδή είναι πιο υγιεινό να πληκτρολογώ τις σκέψεις μου αντί να κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο από απόγνωση για τον εμπαιγμό και τις προκλητικές αδικίες που συμβαίνουν στην ψευτοδημοκρατική και χρεοκοπημένη χώρα μας, παραθέτω το δημοσίευμα για ν’ απολαύσετε κι εσείς τον υπαρκτό εν Ελλάδι "σοσιαλισμό" και να καμαρώσετε εκείνον που μας φτύνει καθημερινά προτείνοντας να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους διοικητές των κεντρικών τραπεζών στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters. Ο κατάλογος που καταρτίστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων έδειξε ότι ο Προβόπουλος κερδίζει 362.500 ευρώ, ή 465.885 δολάρια ετησίως, έναντι 345.252 ευρώ που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τον κ. Jean-Claude Trichet. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Ben Bernanke πληρώνεται με 191.300 δολάρια, ενώ η αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος έχει ετήσιο μισθό 295.920 ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Mario Draghi βρίσκεται στην κορυφή των κεντρικών τραπεζών της ΕΕ, που κερδίζει 500.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ενώ η αμοιβή που έλαβε ο Marko Kranjec της Σλοβενίας είναι μόλις 97.800ευρώ.» (Αρχική πηγή ekathimerini)

Εγώ, σύντροφοι, με τον κοινό νου που νομίζω ότι διαθέτω, δε μπορώ να καταλάβω το εξής: Αυτοί οι προκλητικοί τύποι χρυσοπληρώνονται παγκοσμίως διότι τάχα γνωρίζουν τόοοοσα πολλά για την οικονομία, δήθεν είναι τόοοοοσο έξυπνοι, υποτίθεται ότι είναι τόοοοοσο σοφοί, που οι κυβερνήσεις τους έχουν στα όπα-όπα μπας και τους χάσουν και πάνε αλλού, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα.

Αφού λοιπόν είναι τόοοοσο ικανοί, γιατί όλες οι οικονομίες, μαζί και η δική μας, έχουν πάει κατά διαβόλου; Γιατί δεν έδιναν εγκαίρως και πιεστικά τις κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις στις κυβερνήσεις ώστε να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες των χωρών από τις οποίες χρυσοπληρώνονται; Τι ωφελεί το κάθε κράτος αν αυτοί οι προκλητικά αμειβόμενοι βγαίνουν εκ των υστέρων και περιγράφουν τα ελλείμματα της χώρας τους εκ του ασφαλούς; Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε χαμηλόμισθος υπάλληλος που έχει πρόσβαση στα άδυτα του Υπουργείου Οικονομικών.

Δύο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:

1. Ή ο κ. Προβόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται από οικονομικά, οπότε τζάμπα τον χρυσοπληρώνουμε εμείς οι υποσιτιζόμενοι,

2) Ή είναι σοφός, αλλά κανείς δεν τον ακούει εγκαίρως ώστε να προληφθεί το κακό, οπότε πάλι είναι περιττός, δηλαδή διακοσμητικό στοιχείο.

Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, δεν αξίζει να χρυσοπληρώνεται και ούτε θα χάσει η βενετιά βελόνι αν φύγει αναζητώντας άλλους ηλίθιους να τον χρυσοπληρώνουν. Θα μου πεις μεγαλύτεροι ηλίθιοι από τις Ελληνικές κυβερνήσεις δεν υπάρχουν…
Ο συλλογισμός αυτός ισχύει για όλα τα golden boys των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ και των αμαρτωλών κρατικών οργανισμών. Ξεπούλησαν όλα τα "ασημικά" της χώρας διότι, λέει, το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας και ήταν όλες χρεοκοπημένες, όπως, π.χ., η Ολυμπιακή. Τότε, βρε άχρηστοι, γιατί τ’ ακουμπάγατε και τ’ ακουμπάτε χοντρά στα golden boys; Για να επισπεύδουν τη χρεοκοπία; Κάτι λάκκο έχει η φάβα… Ίσως με κάποιους να τα μοιράζονται, ή κάποιους να καλύπτουν επειδή γνωρίζουν πολλά.

Άλλο ένα προκλητικό κρούσμα είναι αυτό του νέου Διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε στις 3 Δεκεμβρίου κατά πλειοψηφία από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής. Όπως διάβασα στην Ελευθεροτυπία, «Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τις αποδοχές που θα λαμβάνει ως διοικητής της ΑΤΕ, σε σχέση με αυτές που λάμβανε ως αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, προσδιόρισε τις σημερινές στις 240.000 ευρώ ετησίως και τις προηγούμενες πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ.» Και μετά σου λένε οι κακές γλώσσες ότι δεν υπάρχουν οσιομάρτυρες στην εποχή μας που "θυσιάζουν" το ατομικό τους συμφέρον για το κοινωνικό καλό. Να ένα σκαστό παράδειγμα αυτοθυσιαζόμενου οσιομάρτυρα, που συν τοις άλλοις είναι και η προσωποποίηση της "αλήθειας"!
Σα δεν ντρέπεστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των λαοπλάνων ΜΜΕ!

Με κάτι τέτοια ας μην περιμένουν οι άχρηστες κυβερνήσεις μας να υπάρξει εργασιακή και κοινωνική ειρήνη. Μα είναι δυνατόν να υπάρξει ειρήνη με τέτοιες προκλήσεις και αδικίες; Συγνώμη, δε λέω περισσότερα για να μην παρεκτραπώ κι άλλο. Διότι αυτά που συμβαίνουν στη χρεοκοπημένη χώρα μας κολάζουν ακόμη και άγιο.

Πόσο μεγάλο είναι το στομάχι σας, βρε αφιλότιμοι, που δε χορταίνετε; Και πού θα τον πάτε όλο τον πλούτο που συσσωρεύετε; Στον άλλο κόσμο δεν έχει τράπεζες!