ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Αμετανόητος ο αρχικοριός Χ. Μαυρίκης!

Θέλετε να δείτε πώς γίνονταν στα παλιά, εξίσου σάπια με τα σημερινά, χρόνια οι υποκλοπές στους "υψηλούς" τόπους της "δημοκρατικής" διακυβέρνησης της Εσπερίας από τους σάπιους πολιτικούς που με την ψήφο μας στέλνουμε στην εξουσία; Μας το θύμισε χθες, χασκογελώντας από την εκπομπή “Ζούγκλα”, ο αμετανόητος Χρήστος Mαυρίκης, που ελεύθερος, λόγω παραγραφής του εγκλήματός του από τον Ανδρέα Παπανδρέου, παριστάνει σήμερα τον τιμητή των πάντων με κυνική παρρησία. Χαρείτε τον σ’ ένα μικρό video, απόσπασμα από τη χθεσινοβραδινή εκπομπή:
Τα εγκλήματα των υποκλοπών συνεχίζονται δυστυχώς μέχρι των ημερών μας, και ήταν το πρωταρχικό “εργαλείο” δια του οποίου διεκπεραιωνόταν το σκάνδαλο-μαμούθ της Siemens και τα συναφή, που στράγγισαν τα ταμεία του κράτους. Και ας μην πει κανείς ότι δε γνωρίζει ποιοι έκλεψαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που όσες θυσίες κι αν κάνουμε δε θα μπορέσουμε ποτέ ν’ αναπληρώσουμε…

Η εκπομπή με έστειλε πολλά χρόνια πίσω, τότε που με υπέρμετρο ζήλο έγραφα το βιβλίο «Τα Οψώνια της Δημοκρατίας», έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είχε επιτέλους αρχίσει η κάθαρση της πολιτικής σαπίλας στην Εσπερία. Πόσο βαθιά νυχτωμένη ήμουνα…

Θα παραθέσω χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αγόρευση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Κατσαρού, στη Βουλή στις 16 Ιουνίου του 1994, κατά τη δήθεν διερεύνηση του περιβόητου Σκανδάλου των Υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ένα απόσπασμα που λέει σε ποια τρωκτικά πήγαιναν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και τα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Γράφτηκε και κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι πίσω από αυτές καθ’ εαυτές τις υποκλοπές που ερεύνησε η Προανακριτική Επιτροπή εξελίσσονταν η μάχη για τα μεγάλα έργα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του Αεροδρομίου των Σπάτων, η μάχη για τα χρήματα του δεύτερου πακέτου Ντελόρ, η μάχη για τις μίζες από τις αποκρατικοποιήσεις, μάχη στην οποία εμπλέκονταν – έτσι γράφτηκε τον Τύπο - ομάδες των δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, γράφτηκε ότι στο παιχνίδι αυτό της λείας συμμετείχαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτες μεγάλων συγκροτημάτων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


Δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να εξακριβωθεί ο συγκεκριμένος ρόλος τέτοιων παραγόντων στο παιχνίδι της εξουσίας και του μοιράσματος της πίτας. Τα νήματα της ανάκρισης κόβονταν σε κάποιο σημείο, λες και κάποιες αόρατες δυνάμεις παρενέβαιναν και έλεγαν ως εδώ και μη παρέκει. Έτσι, δυστυχώς, έμειναν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα, που θα αποτελούν μια παρακαταθήκη ανωμαλίας στην πολιτική. (…)»

Αχ, αυτές οι αόρατες-ορατές δυνάμεις του “ως εδώ και μη παρέκει”… Λέτε να ήταν οι πανταχού παρόντες “εξωγήινοι”;

Καταλάβατε τώρα πώς άδειασαν και από ποιους τα κρατικά ταμεία, φίλτατοι; Ναι, σ’ εσάς μιλάω, που σε κάθε προεκλογική κίνηση συρρέετε κάτω από τα μπαλκόνια για να δοξάσετε με χειροκροτήματα, επευφημίες, σημαιούλες και γιουχαΐσματα κατά των κομματικών αντιπάλων, τα καθίκια της πολιτικής ζωής της Εσπερίας;

Ιδού τώρα τι είχε πει μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της για το ίδιο θέμα, η μετέπειτα Πρόεδρος της Βουλής κ. Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία είχε επωμιστεί και το κύριο βάρος της υπεράσπισης Μητσοτάκη:

«Κύριοι συνάδελφοι, απ’ αρχής είχαμε ισχυριστεί ξεκάθαρα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, και ο ίδιος ο εγκαλούμενος τέως Πρωθυπουργός, ότι κινήσατε όλη αυτή τη διαδικασία, αξιοποιήσατε στο έπακρο τις καταθέσεις Μαυρίκη… ξέροντας εξ υπ’ αρχής ότι δεν θα φτάσουμε σε δίκη.

Γιατί η υπόθεση αυτή, επί τη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θέλετε να την υπαγάγετε, είναι οπωσδήποτε παραγεγραμμένη με την έννοια της αποσβεστικής προθεσμίας. (…) Λέμε ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να φθάσει με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο και ζητούμε – το ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός – να ερευνηθεί και να δικαστεί από την τακτική Δικαιοσύνη. Ποια υπεκφυγή βλέπετε; Αυτό είναι θάρρος και μια λεβεντιά!»


Εδώ γελάνε, χα, χα, χα! (Είδατε τι καταφέρνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που δε θέλει να καταργήσει ούτε ο νεότερος "αρχάγγελος της κάθαρσης", Γιώργος Παπανδρέου;) Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όμως, από “μεγαλοψυχία”, δεν επέτρεψε στο Μητσοτάκη να δείξει τη “λεβεντιά” του στην τακτική Δικαιοσύνη, κι έτσι οι ηθικοί αυτουργοί μαζί με τους φυσικούς αυτουργούς, όπως ο Χ. Μαυρίκης, κυκλοφορούν έκτοτε αμετανόητοι και μας εμπαίζουν. Όχι βέβαια ότι υπάρχουν στον τόπο μας δικαστές που θα καταδίκαζαν έναν πρώην Πρωθυπουργό. Αστεία πράγματα! Η καλοπληρωμένη “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη στέκεται πάντα στο ύψος της, και με τη συνδρομή της φτάσαμε στη σημερινή οικονομική και ηθική εξαθλίωση, καθώς και στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Και για να μην παραπονιούνται οι πράσινοι φίλοι μας ότι αδικούνται που δεν αναφέρομαι και στις υποκλεπτικές επιδόσεις του ινδάλματός τους, Ανδρέα Παπανδρέου, θα παραθέσω αποσπάσματα της αρθρογραφίας της εποχής εκείνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξ οικείων τα βέλη!

«ΓΝΩΜΗ της Κυριακής
(…) Ποια σχέση μπορεί να έχει με τη δημοκρατία ένας σοσιαλιστής πρωθυπουργός, με δραστηριότητα τέτοια που δεν θα μπορούσε να συλλάβει ούτε η φαντασία του Κόναν Ντόιλ ή του Μορίς Λεμπλάν;

Κάθε νεότερη αποκάλυψη που γίνεται στην Προανακριτική των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι και πιο ανατριχιαστική από την προηγούμενή της.

Για λογαριασμό του “μεγάλου αδελφού” δούλευε στα “σπλάχνα” της ΚΥΠ ο “άνθρωπος-αράχνη με τα 44 τηλέφωνα”, όπως τον αποκαλεί ο πρωτοσέλιδος τίτλος του χθεσινού “ΕΘΝΟΥΣ”. (Γιατί όχι όμως άνθρωπος-σαρανταποδαρούσα;)


Ο “Αριστείδης” αυτός (που τον αντάμειψε ο Ανδρέας ως ευρωβουλευτή, εξασφαλίζοντάς του και μελλοντική φυγοδικία με τη διαμονή του στο εξωτερικό), κρυφάκουγε τις συνομιλίες όποιων ανθρώπων εκείνος έκρινε (από Καραμανλή μέχρι “Αυριανή”) και, στη συνέχεια, μεταβίβαζε τις κασέτες στον αρχηγό του. Γι’ αυτόν τον τελευταίο, η ακρόαση κασετών αποτελούσε (έτσι θρυλείται) ιδιαίτερη αδυναμία.»
(“ΕΘΝΟΣ”, 3 Σεπτεμβρίου 1989)

Εξάλλου, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1989, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στη στήλη ΑΠΟΨΕΙΣ, δημοσίευσε άρθρο του διευθυντή της κ. Σεραφείμ Φυντανίδη, το οποίο είχε διαβάσει ο ίδιος στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1 στις 6.30μ.μ. της 21ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή μια μέρα μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου από τη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παραθέτω προφητικό απόσπασμα:

«Μετά την παραπομπή
ΜΠΟΡΕΙ ο Ανδρέας Παπανδρέου να γύρισε ξανά την πλάτη στη Βουλή, αλλά η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για τις υποκλοπές είναι γεγονός. (…)
ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι πασιφανές ότι ο Ανδρέας μεταθέτει την τελική υπεράσπιση (μην ξεχνάμε ότι επίκειται και δεύτερη παραπομπή του για το άλλο, το μέγα σκάνδαλο, το σκάνδαλο Κοσκωτά) στους οπαδούς του. Ένα ισχυρό ποσοστό στις προσεχείς εκλογές θα είναι το έσχατο υπερασπιστικό του όπλο. Ο ίδιος δεν έχει διακηρύξει: “Δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο Λαός”; Και πρόσφατα: “Μαζί μου δικάζουν και τη δημοκρατική παράταξη”; (….)
Το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. (…)»

Όπως γνωρίζουν οι παλιότεροι, το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ του λαού έκανε καλή δουλειά, όπως ακριβώς είχε υπολογίσει ο πανούργος Ανδρέας Παπανδρέου.

Και πάλι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 24/9/1989:

«Καλημέρα κύριε Πρόεδρε
Αποφθέγματα

"Ειλικρινά λυπάμαι που σε λίγο καιρό οι σημερινοί μου κατήγοροι θα φέρουν πολιτικά, ηθικά και ιστορικά το στίγμα του συκοφάντη." Ανδρέας Παπανδρέου

"Τίποτε δε μοιάζει τόσο με την αθωότητα όσο η υποκρισία." Όσκαρ Ουάιλντ


"Είναι προτιμότερο να λέτε την αλήθεια παρά ένα μη πειστικό ψέμα." Ζερόμ-Ζερόμ


"Αρνούμαι να παρακολουθήσω τους αντιπάλους μου στον ολισθηρό δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, της κατασυκοφάντησης των πολιτικών προσώπων και της υπονόμευσης των θεσμών και της ομαλότητας." Ανδρέας Παπανδρέου


"Δεν γίνεται κανείς τόσο γελοίος με τα χαρακτηριστικά που έχει όσο μ’ αυτά που προσποιείται ότι έχει." Λα Ροσφουκό

Για την αντιγραφή, Θαν. Διαμαντόπουλος, επίκ. Καθηγητής.»

Αυτά γίνονταν τότε, και συνεχίζονται αισίως μέχρι των ημερών μας, ενώ ο υπερήφανος δημοκρατικός λαός συνεχίζει να μακακίζεται, business as usual, και να πληρώνει το λογαριασμό. Κι έτσι φτάσαμε στα πιο πρόσφατα ανδραγαθήματα της κλεπτοκρατίας. Πάρτε μια πικρή γεύση με τα επόμενα video από την άκρως αποκαλυπτική εκπομπή της Ζούγκλας στις 4 Μαρτίου του 2004.


Προστέθηκε στις 24/6/2013


Χρήστος Μαυρίκης - Πώς παρακολουθούσα τον... από integrity_always

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου