ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Σταυροφορία-ομαδική παράκρουση υπέρ του Ρασπούτιν-Εφραίμ

Όταν η έσχατη πλάνη γίνεται χείρων της πρώτης...
Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου! Σερφάρω στο Διαδίκτυο και διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου διαπιστώνοντας τους θρήνους, κλαυθμούς και οδυρμούς για την απόφαση προφυλάκισης του Βατοπεδινού ηγούμενου Εφραίμ, και μάλιστα Χριστουγεννιάτικα.

Έπρεπε άραγε το δικαστήριο να σεβαστεί ένα ρασοφόρο που με τις πράξεις του πρόδωσε και βλασφήμησε το Χριστό, του οποίου τάχα είναι εκπρόσωπος; Έπρεπε να σεβαστεί έναν χωρίς τιμή επίορκο ρασοφόρο που περιφέρει για προσκύνηση δήθεν “τίμιες” (αυτοκρατορικές) ζώνες, και κατά καιρούς άλλα δήθεν ιερά συμπράγκαλα, παρασύροντας το χριστεπώνυμο ποίμνιο σε ειδωλολατρία και πνευματική πορνεία, και κάνοντας υψηλές μπίζνες και μυστική διπλωματία με ηγέτες άλλων χωρών;«Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με όλα αυτά ο κ. Εφραίμ και η παρέα του. (…) Τον θρύλο του μοναστηριού τους τον έκαναν εμπορική φίρμα, το μοναστήρι τους από ταπεινό χώρο προσευχής και μετάνοιας, χώρο υψηλών συναντήσεων, και το θαύμα, εμπορική επιχείρηση. Το μυστήριο της εξομολόγησης, του οποίου φέρεται ειδήμων ο “άγιος” ηγούμενος, κατάντησε σατανική μέθοδος δημοσίων σχέσεων.» Αυτά έγραφε ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην Καθημερινή, στις 25/09/2008, και τα προσυπογράφω.

Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι επιστολές συμπαράστασης προς τον παμπόνηρο Εφραίμ, και επιστολές καταδίκης της απόφασης αναρτώνται ακόμη και από bloggers που στο παρελθόν τον καταδίκαζαν, βλέπε, π.χ., stoxasmos-politikh.

Μαζί αναρτώνται φωτογραφίες και video που πιστοποιούν τη διαπλοκή του επίορκου ρασοφόρου με πολιτικούς ηγέτες του εσωτερικού και του εξωτερικού, μαρτυρίες που πιστοποιούν ότι ο μαμμωνολάτρης "Γέροντας" είναι αμετανόητος και επικίνδυνος να διαπράξει παρόμοια αδικήματα, ή να διαφύγει προς Ρωσία μεριά όπου έκανε πολλούς υψηλούς φίλους.

Παρόλα αυτά, το Διαδίκτυο, τόσο από "αριστερούς" όσο και από "δεξιούς" bloggers, βρίθει από γοερές κραυγές συμπαράστασης προς τον δικαίως διωκόμενο ένεκεν των αδικιών που διέπραξε Ρασπούτιν-Εφραίμ!

Πρόκειται για ομαδική πολιτική παράκρουση, για παραλογισμό εις τη νιοστή! Η προφυλάκιση, λέει, είναι ένα φιάσκο, ένα πυροτέχνημα που θα καταρρεύσει. Και πρόκειται, λέει, για ενέργεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα! Σιγά τη διαπίστωση! Ό,τι γίνεται που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας στο Λαμογιστάν για αποπροσανατολισμό γίνεται! Τι θα έπρεπε λοιπόν; Οι επώνυμοι να μην καταδικάζονται για τίποτα για να μην αποπροσανατολίσουν; Μήπως εάν ο Εφραίμ αθωωνόταν, δεν θα αποπροσανατολιζόταν η κοινή γνώμη προς μια άλλη κατεύθυνση;

Κι ενώ το stoxasmos-politikh καταδικάζει τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τον κλήρο, αθωώνει τον Εφραίμ επειδή η δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη ανέχθηκε παραγραφές πολιτικών αδικημάτων, λες και θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού οι σάπιοι του Κυνοβουλίου έχουν φτιάξει νόμους κατά τα καλά και συμφέροντα, για παραγραφή των σκανδάλων τους!

Στη σκοπιμότητα προφυλάκισης του Εφραίμ πολλοί μάλιστα βλέπουν και χτύπημα κατά του “αθώου” κοιμώμενου Κώστα Καραμανλή, του Βούδα της Ραφήνας, που καταδέχεται να παίρνει επί 28 μήνες τώρα την παχυλή βολευτική αποζημίωση χωρίς καθόλου να συμμετέχει στην κυνοβολευτική διαδικασία. Και αυτός ο κοιμώμενος, που μας έριξε στην αγκαλιά του εφιάλτη George Papandreou, για να μας δώσει την χαριστική βολή, απέκτησε όψιμους υποστηρικτές μεταξύ των πρώην ορκισμένων εχθρών του. Γι’ αυτό μίλησα για πολιτική παράκρουση.

Μπορεί λοιπόν αυτός ο λαός ποτέ να ανανήψει, όταν βλέπει την πραγματικότητα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της πολιτικής του εμπάθειας ή της θρησκευτικής του δεισιδαιμονίας;

Απολαύστε στο video τον υποκριτή Εφραίμ τον παραμυθά:ΟΥΑΙ εις εσένα Εφραίμ ειδωλολάτρη, που παριστάνεις και τον διωκόμενο ένεκεν δικαιοσύνης! Ερευνάτε τις Γραφές, ε; Εσύ τις ερεύνησες; Την πρώτη και δεύτερη εντολή τις διάβασες; Η Ορθοδοξία τις διάβασε; Να σας τις θυμίσω;

«Μη έχης άλλους θεούς, πλην εμού.
Μη κάμης εις σεαυτόν είδωλον, μηδέ ομοίωμα τινός, όσα είναι εν τω ουρανώ άνω, ή όσα είναι εν τη γη κάτω, ή όσα είναι εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. Μη προσκυνήσεις αυτά μηδέ λατρεύσεις αυτά.»

Να σας θυμίσω, ω ρασοφόροι σκοταδιστές, και τι είπε ο Χριστός που τάχα εκπροσωπείτε;

«Πνεύμα ο Θεός και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν.»

Εν πνεύματι, νοερά, πρέπει κανείς να λατρεύει το Θεό που είναι Πνεύμα. Ούτε με "τίμιες" ζώνες, ούτε με εικόνες, ούτε με οστά, ούτε με κεριά και λιβάνια μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Θεό. Τ' άκουσες αντίχριστε Εφραίμ; Όσο για κάποια θαύματα που επικαλείστε, αυτά είναι αποτέλεσμα της πίστης και γίνονται ανεξαρτήτως του πού τοποθετεί κάποιος την πίστη του.

Ας όψεσθε όλοι οι ρασοφόροι που έχετε βυθίσει την Ελλάδα στο πνευματικό σκοτάδι και γίναμε περίγελως των εθνών, παράδειγμα προς αποφυγή. Όλοι οι θησαυροί του "Αγίου Όρους" και τα δήθεν θαυματουργικά συμπράγκαλα δεν θα σε γλιτώσουν Εφραίμ, εν ώρα κρίσεως.

*********
Θαυμάστε τώρα την αποψινή μεγαλειώδη υποδοχή του Εφραίμ από υστερικούς οπαδούς κατά την άφιξή του στο Εφετείο Αθηνών: