ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξη Τσίπρα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Αλέξη Τσίπρα, διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την επιστολή που έστειλες στους αρχηγούς κρατών της Ευρωζώνης, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία, αλλά το περιεχόμενο δεν μ’ ενθουσίασε. Δυστυχώς δεν μ’ έπεισες ότι είσαι ο ηγέτης για τον οποίο ψάχνει εναγωνίως το Πανελλήνιο με το κερί για να βγάλει τη χώρα από τα εφιαλτικά αδιέξοδα. Το ήπιο ύφος σου δεν είναι ικανό να κάνει τ’ αυτιά των αποδεκτών να ιδρώσουν.

Φαίνεται ότι κι εσύ ζεις εκτός της ζοφερής πραγματικότητας. Μιλάς για λογαριασμό της θέλησης του ελληνικού λαού, όταν αυτός ο λαός, κι εγώ μαζί, έχουμε σκύψει το κεφάλι και δεχόμαστε παθητικά το μαστίγωμα της "σωτηρίας" μας, χωρίς μάλιστα να βλέπουμε φως στον ορίζοντα.

Μήπως βγήκε ποτέ, ας πούμε, ένα εκατομμύριο λαός στους δρόμους και τις πλατείες να βροντοφωνάξει "κάτω η κοινοβουλευτική χούντα", ή "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" ή "εκλογές εδώ και τώρα"; Με μερικές δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένους και κάποιες απεργίες κάθε τόσο το σάπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο δεν κλονίζεται, Αλέξη!

Μιλάς για έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπαδήμου, που ήρθε απλά να υλοποιήσει τις αποφάσεις της δημοκρατικά νομιμοποιημένης κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και τις οποίες θα συνεχίσει να υλοποιεί και η επόμενη δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές!

Αλέξη Τσίπρα, ξύπνα! Με δημοκρατικά νομιμοποιημένες κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας δε φτάσαμε στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση; Άρα αλλού πρέπει ν’ αναζητήσεις τις ρίζες του κακού, αντί ν’ απειλείς τους νεκρόφιλους της Ευρώπης που απλά επέπεσαν για βιασμό στο πτώμα Ελλάδα που τους πρόσφεραν οι διεφθαρμένες μα καθόλα δημοκρατικές κυβερνήσεις μας, μαζί με τη διαπλεκόμενη νεοελληνική νομενκλατούρα, ενώ ο αποχαυνωμένος λαός, επί μακρόν μπουκωμένος με ψευτοδημοκρατικό κουτόχορτο, παρέμενε απαθής...

Αντί λοιπόν να φοβερίζεις τους Ευρωπαίους να σεβαστούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, θα ήταν πιο χρήσιμο να φοβερίσεις τους Έλληνες προδότες που παρέδωσαν την Ελλάδα αχνιστή στο πιάτο. Αλλά για να σε λάβουν σοβαρά υπόψη τους, είτε οι έξω είτε οι μέσα, πρέπει να συσπειρώσεις όλους τους αντιμνημονιακούς κάτω από μια ομπρέλα και να μιλήσετε με μια φωνή. Έτσι όπως είστε κατακερματισμένοι δεν αποτελείτε απειλή για το σάπιο κατεστημένο!

Είπες μεταξύ άλλων: «Τα δύο κόμματα που συνιστούν την παρούσα κυβέρνηση έχουν καταγεγραμμένο ιστορικό λεηλασίας των δημοσίων πόρων και είναι υπεύθυνα για την παρούσα οικονομική κατάσταση.»

Ε, και λοιπόν; Ο λαός δεν τους εκλέγει και τους επανεκλέγει; Το λαό μπορείς να τον αφυπνίσεις; Τι περιμένεις να κάνουν οι Ευρωπαίοι; Να καταγγείλουν εκείνους με τους οποίους έκαναν τις σκοτεινές συναλλαγές και συνέτρωγαν τα προηγούμενα χρόνια;

Καταγγέλλεις την κυβέρνηση Παπαδήμου για ελάχιστες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες, κι ότι διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Σιγά τα ωά! Ξέρεις καμία κυβέρνηση από τις "δημοκρατικά" εκλεγμένες του παρελθόντος που να μην έκανε τα ίδια ως πάγια τακτική;

Αλέξης Τσίπρας: «Για όλους αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε απώλεια κυριαρχίας, εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας ή μαζική πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί.»


Όταν μιλάς αυθαίρετα εν ονόματι του ελληνικού λαού, βάζοντας μάλιστα και το "πιθανότατα θα επιφυλαχτεί… " απλά επιβεβαιώνεις ότι η επιστολή γράφτηκε για εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για εκφοβισμό των Ευρωπαίων. Τη στιγμή, μάλιστα, που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το Μνημόνιο 1 του 2010 και την κύρωσή του, τι ελπίδα έχει ο λαός να βρει το δίκιο του;

Κάτι σάπιο έχει η "δημοκρατία" μας, Αλέξη Τσίπρα. Εκεί να στρέψεις την έρευνα και τα βέλη σου κι όχι στους ξένους που απλά εκμεταλλεύονται και επενδύουν στη διαφθορά και τη σαπίλα μας… Διότι όπως λέει και η παροιμία, "Όπου το πτώμα εκεί και οι αετοί."
Ας όψεται η πόρνη η δημοκρατία για το κατάντημά μας!

21/2/2012