ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Λαϊκιστής και ο Πάνος Καμμένος;Κατ’ αρχήν, Παναγιώτη Καμμένε, να σας ζήσει το νεογέννητο κοριτσάκι σας. Λυπάμαι, όμως, που δε μπορώ ν’ αναρτήσω ένα δοξαστικό άρθρο για το νεοϊδρυθέν κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», παρόλο που ειλικρινά θα το ήθελα. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αγναντεύω κι εγώ εναγωνίως, όπως όλοι οι Έλληνες, για μια αχτίδα φωτός στο σκοτεινό πολιτικό ορίζοντα, που θα σηματοδοτούσε την αρχή της εθνικής παλιγγενεσίας, αλλά δυστυχώς αυτό το φως δεν το είδα ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Διάβασα προσεκτικά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός σου για να μη σε αδικήσω, και προπαντός να μην απογοητεύσω όλους εκείνους που έχουν ακουμπήσει τις ελπίδες τους σε σένα, αλλά δυστυχώς διέκρινα επιπολαιότητα, λαϊκισμό και τζάμπα μαγκιά.

Κατ’ αρχήν το όνομα του κόμματος είναι στατικό και όχι κινητικό και αγωνιστικό. Τι θα πει «Ανεξάρτητοι Έλληνες»; Ποιος Έλληνας θέλει να είναι εξαρτημένος εκτός από τους ξεπουλημένους που μας κυβερνούν; Όμως, Πάνο Καμμένε, η ανεξαρτησία κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Για να γίνουμε ανεξάρτητοι πρέπει πρώτα-πρώτα να είμαστε συνειδητοποιημένοι. Να κάνουμε σα λαός την αυτοκριτική μας, ν’ αντιμετωπίσουμε κατάματα τα εθνικά κουσούρια που μας οδήγησαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, να μισήσουμε τον κακό εαυτό μας, ν’ αγαπήσουμε ο Έλληνας τον Έλληνα και ν’ αποκτήσουμε εθνική συλλογική συνείδηση.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος ανεξάρτητος πρέπει να είναι αυτάρκης, να μην έχει ανάγκη από δανεικά, να ξοδεύει όσα παράγει, και ν’ απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά του. Ωστόσο, και πάλι η ανεξαρτησία του θα είναι σχετική και περιορισμένη μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Κακά τα ψέματα, αλλά με κουτσαβακισμούς και τζάμπα μαγκιές δεν θεραπεύονται οι χρονίως ασθενείς.

«Ο φορέας αυτός:
1. Καθιστά αδιαπραγµάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού
συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγµατος και της κοινοβουλευτικής δηµοκρατίας.»

Για ποια λαϊκή κυριαρχία μιλάς, Πάνο; Την κατ’ όνομα; Υπήρχε λαϊκή κυριαρχία μέχρι πριν μπούμε στα μνημόνια; Κυριαρχία των λαμογιών και της πλουτοκρατίας υπήρχε, ενώ εσείς οι πολιτικοί σκάβατε το λάκκο μας. Και για ποια κοινοβουλευτική δημοκρατία κουβεντιάζεις; Αυτή την κυνοβολευτική χούντα που διαχρονικά μας εξαθλίωσε; Με κατ’ επίφαση κοινοβουλευτική δημοκρατία δε φτάσαμε στη σημερινή οικονομική εξαθλίωση και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας;

«2. Απαιτεί την κατάργηση του µνηµονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνοµο χρέος που διαµορφώθηκε µε τοκογλυφικά επιτόκια.»

Παναγιώτη Καμμένε, το μνημόνιο, ή μάλλον τα μνημόνια, εκτός από τις ληστρικές επιδρομές κατά μισθωτών και συνταξιούχων, εκτός από τους επαχθείς φόρους, που συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει ν’ ανατραπούν, εμπεριέχουν και διατάξεις νοικοκυρέματος του δημόσιου μπάχαλου και περιορισμού της ασυδοσίας των φοροφυγάδων. Δε συμφωνείς ότι κάποια αυτονόητα πράγματα έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας, βάζοντας τάξη στο χάος, και να μην περιμέναμε να μας επιβληθούν απ’ έξω;

Όσο για το χρέος που αρνείσαι να το δεχτείς, και συμφωνώ ότι κάποια επιτόκια ήταν τοκογλυφικά, τι λες για το κεφάλαιο; Αυτό δεν πρέπει να ξεπληρώσουμε, έστω και κουρεμένο τώρα, για να έχουμε μούτρα να ξαναβγούμε στις αγορές; Μήπως θεωρείς ότι, επειδή μας χρωστάει η Γερμανία, είναι υποχρεωμένη και όλη η Ευρώπη να μας παρέχει δανεικά κι αγύριστα, για να γεμίζουν τα λαμόγια μας με δισεκατομμύρια τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Ελβετία;

«3. Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.»

Αυτό σημαίνει έξω από την ΕΕ, Παναγιώτη Καμμένε. Εγώ βέβαια δεν θα είχα αντίρρηση, αρκεί όλο το πολιτικό σκυλολόι της τελευταίας τριακονταετίας να εξαφανιζόταν από προσώπου Ελλάδας και να βρίσκονταν κάποιοι πατριώτες διορατικοί, έντιμοι, ικανοί, δίκαιοι, εργατικοί που θα θεμελίωναν εξαρχής ένα υγιές κράτος-έθνος. Όμως αυτό είναι όνειρο εαρινής νυκτός. Εξάλλου, εσύ μας θέλεις και ανεξάρτητους και μέσα στην ΕΕ! Δηλαδή θέλεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή. Αμ δε γίνεται Πάνο μου!

«4. Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωµατούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήµατα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δηµόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιµωρία των καταχραστών του Δηµοσίου χρήµατος και την δήµευση των περιουσιακών τους στοιχείων.»

Κι εγώ μαζί σου σ’ αυτό. Λέω ΑΜΗΝ και πότε;

«5. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώµατα της Ελλάδας σε σχέση µε:
α) Τον καθορισµό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόµενων από την Γερµανία αποζηµιώσεων και των κατοχικών δανείων.»

Έλα βρε Πάνο! Μη μεγαλαυχείς! Πρόσεξε τις λέξεις που χρησιμοποιείς για να μην εκτίθεσαι για επιπολαιότητα και λαϊκισμό. Τι θα πει "εγγυάσαι"; Ούτε ο ΟΗΕ να ήσουνα δεν θα μιλούσες έτσι. Υποσχέσου ότι θα αγωνίζεστε για τα κυριαρχικά δικαιώματα, ΑΟΖ, κλπ. Τι, όμως, μπορεί να εγγυηθεί ένα κόμμα ή κομματίδιο εκτός από τους αγώνες του;

«6. Κατοχυρώνει την ισονοµία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των αγορών.»

Άντε πάλι οι μεγαλοστομίες για λαϊκή κατανάλωση. Βρε είσαι με τα καλά σου; Πώς θα τα κατοχυρώσεις όλα αυτά ότι το παν έχει διαβρωθεί και σαπίσει μέχρι το κόκκαλο μέσα στην ελληνική κοινωνία και τους θεσμούς; Θα κουνήσεις το μαγικό ραβδί και θα γίνει η κατοχύρωση; Παναγιώτη με απογοήτευσες! Να λες ότι θα αγωνίζεσαι για τούτο εκείνο και τ' άλλο το καταλαβαίνω. Αλλά ότι τα κατοχυρώνεις κιόλας, ακούγεται παιδαριώδες...

Και στη συνέχεια αραδιάζεις σε τι πιστεύετε. Μας λες ότι πιστεύεις στην Ορθοδοξία, όταν η Ορθοδοξία με πράξεις, παραλήψεις και εναγκαλισμό με τη διεφθαρμένη εξουσία έχει προδώσει την πνευματική αποστολή της. Όταν η Ορθοδοξία κηρύττει τη μισαλλοδοξία και, για να καλύψει την πνευματική της γύμνια, εντερνίστηκε την ειδωλολατρία, έχοντας αναθέσει στα λείψανα και στις εικόνες το ρόλο που ο Χριστός είχε αναθέσει στους Αποστόλους, των οποίων ο κλήρος ισχυρίζεται με θράσος ότι είναι διάδοχοι!

Αναθέτεις μάλιστα την προστασία του κόμματός σου στην Παναγία, λέγοντας «Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης.»

Αχ βρε Πάνο, είσαι εντελώς αδιάβαστος περί τα θρησκευτικά… Τέλος πάντων, δεν αντιλήφθηκες ότι με την Παναγία «Υπέρμαχο Στρατηγό» η Ελλάδα υποδουλώθηκε 400 χρόνια στην οθωμανική μπότα; Δε βλέπεις ότι με όλες τις “παναγίες” εγκατεστημένες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κατρακυλήσαμε στη σημερινή εξαθλίωση και ανυποληψία; Τι συμβαίνει, λοιπόν; Απλά πράγματα: Ή η "θεά" Παναγία είναι αποκύημα της φαντασίας σας ή έχει φτύσει τους Έλληνες.

"Ανεξάρτητοι Έλληνες", μάθετε επιτέλους ότι κανένας εξωτερικός από μηχανή θεός δε μπορεί ν’ ανατρέψει τον κυρίαρχο νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Αυτό απαιτεί η νομοτέλεια και καμία «Παναγία», Σουμελά, Τηνιακή ή άλλη, δεν είναι ικανή ν’ ακυρώσει τη νομοτέλεια.

Παναγιώτη Καμμένε, λυπάμαι αλλά με τέτοια ιδρυτική διακήρυξη αποδεικνύεις κι εσύ ότι είσαι ένας ακόμη ολίγιστος αρχηγός κόμματος που θα προσθέσεις άλλη μια τρύπα στο νερό του νεοελληνικού μπάχαλου. Καλές και θαρραλέες ήταν οι καταγγελίες που έχεις κάνει εντός και εκτός Βουλής, αλλά αυτές δεν επαρκούν για να σε αναδείξουν στον ηγέτη που έχει ανάγκη η εξαθλιωμένη από την πολλή "δημοκρατία" χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα κόμματα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Η Ελλάδα χρειάζεται κατάργηση του κυνοβολευτισμού, αν πρόκειται να ξημερώσει άσπρη μέρα. Είμαστε ανώριμοι και ανάξιοι δημοκρατικού πολιτεύματος.

Φασίζω ε; Εσείς το φασισμό της κυνοβολευτικής χούντας δεν τον βλέπετε; Εγώ τον νιώθω στο πετσί μου και πονάω. Εσείς;