ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Στη Σκιάθο για αναψυχή ο "αντιεξουσιαστής στην εξουσία" GAP

Γιατί δυσανασχετείτε εσείς βρε ζηλόφθονοι; Γιατί γλωσσοτρώτε το παιντί; Δεν δικαιούται ο "σωτήρας" της Ελλάδας ν’ απολαύσει τους καρπούς του θριάμβου του; Για ποιον θυσιάστηκαν, ρε, όλοι οι συνταξιούχοι της Επικράτειας και κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να επιβιώσουν; Για δαύτον πρωτίστως δεν θυσιάστηκαν, ώστε να μην του λείψει τίποτα και να συνεχίσει ο ίδιος και το σόι του να ζουν ζωή χαρισάμενη πάνω στα ερείπια, κλείνοντας τ’ αυτιά τους στους θρήνους, κλαυθμούς και οδυρμούς των θυμάτων τους;

Δείτε πόσο τρυφερά παρουσίασε την απόδραση του "εθνοσωτήρα" μας το ethnos.gr:

«Αναψυχή στη Σκιάθο
Οι αποδράσεις από τη ζοφερή πραγματικότητα, ακόμη και αν είναι σύντομες, είναι πάντοτε αναζωογονητικές. Αυτό, προφανώς, είχε κατά νου ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την καλοκαιρία για να περάσει το γουικέντ του στην όμορφη Σκιάθο...
Μπουνάτσα
Όπως πληροφορείται η στήλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη γενέτειρα του Παπαδιαμάντη με σκάφος, το μεσημέρι του Σαββάτου. Διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο "La Piscine" και αναχώρησε από το νησί χθες. Στη θάλασσα των Βορείων Σποράδων επικρατούσε απολαυστική μπουνάτσα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι ντόπιοι υπέθεσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αξιοποίησε την ευκαιρία για να ασχοληθεί με ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα, το κανό...

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε περάσει και τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκιάθο, η οποία φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους προσφιλείς του προορισμούς. Το καλοκαίρι, λοιπόν, ο Γιώργος έκανε και κανό και τζόγκινγκ, διασχίζοντας μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων που χωρίζει την Αγία Παρασκευή (όπου είχε καταλύσει) από τον Ασέληνο. (…)»

Τι να σας πω, σύντροφοι, διαβάζοντας την είδηση ηρέμησα. Ανησυχούσα μήπως ο Γιώργαρος πέσει σε καμιά μελαγχολία και χάσει τη φόρμα του. Δεν είναι δα και λίγο να έχεις "σώσει" μια χώρα και για ανταμοιβή να χάνεις την πρωθυπουργία και την προεδρία του πράσινου κουνήματος. Για φανταστείτε την πίκρα του. Κανείς δε μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στην αχαριστία.

Μπράβο Γιώργο μ’, καμάρι μας! Έκανες και χρωματάκι, χειμωνιάτικα. Ρόδισε το μαγουλάκι σου. Έτσι να μου είσαι απτόητος από τις αντιξοότητες της παλιοζωής, ώστε να μείνεις στην ιστορία ως το τέρας της αναισθησίας.

Θυμάσαι, ρε παραμυθά, που μας έλεγες το 2009, χωρίς να κοκκινίζεις, ότι σε συναντούσαν τάχα μισθωτοί και συνταξιούχοι και σου έλεγαν, και ένα και δύο μισθούς και συντάξεις να δώσουμε πρόθυμα για τη σωτηρία της πατρίδας; Ε, λοιπόν, δεν έδωσαν ούτε ένα, ούτε δύο μισθούς και συντάξεις, αλλά κάποιες κατηγορίες έδωσαν τα μισά για την "πατρίδα", δηλαδή για τη ντόπια και ξένη πολιτικοοικονομική χλαπάτσα των δημίων μας.

Καταλαβαίνω, λοιπόν, την υπερηφάνεια που νιώθεις και την αυτοδικαίωση για τα μακάβρια επιτεύγματά σου και η συνείδησή σου επιτάσσει να περνάς καλά. Διότι όλοι οι φτωχοί βοήθησαν και βοηθούν να μην τους μοιάσεις στη συμφορά που τους βρήκε. Αξίωμα γαρ η παροιμία «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω.»

Άλλωστε αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ πολιτικών γαλαζοαίματων, όπως του λόγου σου, και κοινών θνητών όπως εμείς.
Ζήτω η "δημοκρατία" των πατρίκιων και των πληβείων, των βολεμένων και των πονεμένων, των αδικούντων και των αδικουμένων, των βιαστών και των βιαζομένων!

Ρε συ Γιώργη, έχω μια ιδέα: Είσαι να σου γράψω τη βιογραφία σου; Θα μου τα πεις όλα, όμως, με το νι και με το σίγμα. Άλλωστε εσύ δεν έχεις να κρύψεις τίποτα, αφού ό,τι έκανες ήταν για τη "σωτηρία" της Ελλάδας. Έτσι δεν είναι; Λοιπόν, τι λες; Και οι εισπράξεις να διατεθούν υπέρ των αναξιοπαθούντων συνταξιούχων, μπας και ξεπλυθεί μέρος των αμαρτιών σου. Όπως καταλαβαίνεις, η βιογραφία σου θα πάει κατ’ ευθείαν στο Χόλλυγουντ και θα γίνει μια ανεπανάληπτη ταινία Grand Guignol που θα σαρώσει. Ακόμη το σκέπτεσαι, ρε Γιώργη;