ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Λακέδες της παγκοσμιοποίησης οι 120 Γερμανοί διανοούμενοι;

Επιτέλους! Τώρα και «Έκκληση για Δημοκρατία στην Ελλάδα από 120 Γερμανούς διανοούμενους»! Η ακίνδυνη έκκληση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Tageszeitung, και παρουσιάστηκε χθες μεταφρασμένη από το newsbomb.

Γερμανοί διανοούμενοι, ευχαριστώ για την πάσα προς σχολιασμό που μου δίνετε. Παραθέτω εδώ τμηματικά την έκκλησή σας και τις θέσεις της πυγολαμπίδας, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει το αλάνθαστο:

Γερμανοί διανοούμενοι: «Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική, όπως και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού.»

Ποιος νοιάζεται για το τι αντέχετε και τι δεν αντέχετε, κύριοι διανοούμενοι; Φοβηθήκατε να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως καταγγέλλουμε ή καταδικάζουμε μια αδιέξοδη πολιτική λιτότητας που οδηγεί διηνεκώς σε φαύλο κύκλο ύφεσης και μεγαλύτερο χρέος; Όσο για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων, μην ξεχνάτε ότι πρωτίστως εξ οικείων τα βέλη, και ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα χωρίς την αιτία που το προκάλεσε. Και η αιτία βρίσκεται κυρίως στις διεφθαρμένες και άχρηστες ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και στον ελληνικό λαό που τις εξέλεξε, τις ανέχτηκε και τις συγχώρησε.

Γερμανοί διανοούμενοι: «Εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό.»

Προς το παρόν, λυπάμαι που το λέω, δεν υπήρξε οργανωμένη και δυναμική αντίσταση για να τη θαυμάσετε. Όσο για την πλατωνική αλληλεγγύη σας δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα που θα ανακούφιζε τον ελληνικό λαό. Πολλά θα μπορούσατε να κάνετε. Αναφέρω μερικά επί τροχάδην για να μη σας κουράσω. Να μεσολαβήσετε δυναμικά ώστε ν' αποδοθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα. Ν' ανακηρυχθούν τα ελληνικά σύνορα προς ανατολάς ως σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι αμυντικές δαπάνες της χρεοκοπημένης Ελλάδας. Να επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσε η Ελλάδα για τα γερμένα γερμανικά υποβρύχια. Να σταματήσει η λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας.

Γερμανοί διανοούμενοι: «Ζητάμε το αυτονόητο: πραγματική δημοκρατία και μια καλή ζωή με αξιοπρέπεια για όλους στην Ευρώπη και αλλού.»

Η πραγματική δημοκρατία είναι μια ουτοπία, η δε καλή ζωή με αξιοπρέπεια δεν χαρίζεται με δανεικά αλλά κερδίζεται με κόπο και με μόχθο.

Γερμανοί διανοούμενοι: «Η κρίση στην Ευρώπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτό βρίσκεται μια βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού.»

Δεν αρκούν οι αφορισμοί. Πρέπει να βάλετε το δάχτυλο στις δομές εκείνες του καπιταλισμού που νοσούν και μεγιστοποίησαν την οικονομική κρίση. Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η ασυδοσία των αγορών, η αυθαιρεσία και μεροληψία των Οίκων Αξιολόγησης, ο αλόγιστος δανεισμός των κρατών, και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στα χρηματιστήρια, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τα στοιχήματα εις βάρος χωρών και τ’ άλλα απατηλά προϊόντα που επενδύουν αέρα κοπανιστό και υπεξαιρούν νομοτύπως το βιος των λαών. Κοντολογίς, η κρίση του καπιταλισμού είναι καθαρά κρίση αρχών και αξιών, διεθνούς νομιμότητας, ηθικής και δικαιοσύνης, κι όχι ιδεολογική κρίση. Κακά τα ψέματα... Δει δη χρημάτων!

Γερμανοί διανοούμενοι: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: ανεργία, φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, διάλυση του συστήματος υγείας, αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και μείωση του προσδόκιμου ζωής.»

Μήπως γι’ αυτό ενδιαφερθήκατε; Επειδή απειλεί όλη την Ευρώπη; Πάντως, εμείς τη φτωχοποίηση τη βιώνουμε εδώ και δυόμισι χρόνια στο πετσί μας, ενώ το μαστίγωμα στο κορμί μας έχουν αναλάβει εργολαβικά, ως εύκολη λύση, οι δικές μας βάρβαρες κυβερνήσεις καθ’ υπόδειξη της βλοσυρής μητριάς Γερμανίας και του ΔΝΤ, επειδή είναι απρόθυμες και ανίκανες να βάλουν τους ισχυρούς κατεργάρηδες φοροκλέφτες στον πάγκο τους. Έχουν τους λόγους τους, βεβαίως. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Άλλωστε, αν τα βάλουν με δαύτους, πού θα βρουν χορηγούς για τα αδηφάγα "δημοκρατικά" κόμματά τους;

Γερμανοί διανοούμενοι: «Στην Ελλάδα και την Ιταλία υπάρχουν μη εκλεγμένες κυβερνήσεις που επιβάλλουν στους λαούς με ρόπαλα, δακρυγόνα και ρίψη νερού κάθε υπαγόρευση για λιτότητα που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και το Βερολίνο από ανδροκρατούμενες ομάδες εμπειρογνωμόνων.»

Ξεχάσατε ότι η Μέρκελ και η Λαγκάρντ είναι γυναίκες! Ξεχάσατε κι ότι η λιτότητα υπαγορεύεται πρωταρχικά από το ΔΝΤ που έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον. Τυχαία τα ξεχάσατε; Πάντως στην Ελλάδα οι ροπαλοφόροι είναι εκλεγμένες κυβερνήσεις, με μόνη εξαίρεση τον τωρινό πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Όμως, ένας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς την εκλεγμένη Βουλή που ψηφίζει τους νόμους εξοντωτικής λιτότητας, και χωρίς το πολυπληθές, επίσης εκλεγμένο, επιτελείο των υπουργών, υφυπουργών, κλπ., που στην πλειοψηφία τους είναι οι ίδιοι που υπηρετούσαν τον προηγούμενο εκλεγμένο πρωθυπουργό, George Papandreou, και εφαρμόζουν την αδιέξοδη πολιτική που είχε αποφασιστεί επί πρωθυπουργίας του.

Γερμανοί διανοούμενοι: «Όπως στην παγκόσμια κρίση του 1930, έτσι και σήμερα κερδίζουν σε επιρροή οι σοβινιστικές και φασιστικές δυνάμεις σε Ουγγαρία, Αυστρία, Φινλανδία και αλλού και καλούνται οι λαοί να συμμετάσχουν στις επικείμενες διαμαρτυρίες που έχουν προγραμματισθεί προσεχώς, προκειμένου να απαιτηθεί μια εναλλακτική διέξοδος από την κρίση.»

Οι πιο φασιστικές δυνάμεις αποδείχτηκε πως είναι εκείνες που μασκαρεύονται ως δημοκρατικές, προοδευτικές, σοσιαλιστικές και φιλελεύθερες, καθώς και η γερμανοελεγχόμενη ηγεσία της ΕΕ. Αντίθετα, εκείνες που εσείς αποκαλείτε περιφρονητικά σοβινιστικές και φασιστικές δυνάμεις είναι απλούστατα το αποτέλεσμα της εκδήλωσης του ενστίκτου αυτοσυντήρησης των πανταχόθεν και παντοιοτρόπως βιαζόμενων λαών – εκδήλωσης καθόλα δημοκρατικής, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία σας. Διότι στις δημοκρατίες όλα τα άνθη πρέπει ν’ αφήνονται ν’ ανθίσουν.

Γερμανοί διανοούμενοι: «Ζητάμε τη μη επικύρωση του δημοσιονομικού Συμφώνου και την ανάκληση του νομοθετικού πακέτου της Ε.Ε. για την οικονομική διακυβέρνηση…»

Κι εγώ μαζί σας. Να καταργηθεί το Σύμφωνο. Στη θέση του όμως τι; Καλώς ή κακώς – κακώς για μένα – η ΕΕ είναι ένα υπερκράτος, και όπως όλα τα κράτη πρέπει να έχει αυστηρούς κανόνες για την αρμονική συνύπαρξη των μελών της.

Γερμανοί διανοούμενοι: «(Ζητάμε) το ριζικό εκδημοκρατισμό της πολιτικής και της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα…»

Αναρωτιέμαι αν ξέρετε τι είναι εκδημοκρατισμός της πολιτικής και της οικονομίας... Δυστυχώς από όλο το κείμενό σας φαίνεται ότι είστε και αδιάβαστοι, και ρηχοί και απρόθυμοι να προβληματιστείτε εις βάθος για τα αίτια της κρίσης. Όπως το πλήθος φωνάζει για εκδημοκρατισμό, χωρίς να ξέρει ακριβώς τι ζητάει, έτσι κι εσείς, οι δήθεν διανοούμενοι, φωνασκείτε είτε για δημιουργία εντυπώσεων είτε για να ξεγελάσετε τη συνείδησή σας ότι δήθεν κάτι κάνετε, είτε κατ’ εντολήν αόρατων αφεντικών που υλοποιούν μεθοδικά τα δικά τους σκοτεινά σχέδια.

Γερμανοί διανοούμενοι: «(Ζητάμε) την κατάργηση της ρατσιστικής πολιτικής των συνοριακών τειχών με την παροχή δικαιώματος παραμονής και εγγράφων για όλους.»

Ώπα! Νάτο το κερασάκι στην τούρτα! Οι μάσκες σας έπεσαν! Ο καυγάς ήταν για το πάπλωμα! Είστε κι εσείς λεκέδες, συγνώμη λακέδες, της παγκοσμιοποίησης, αχταρματοποίησης, κοινωνικού χάους, ώστε να επισπευστεί η εμφάνιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης; Κατάργηση των συνοριακών συνόρων, ε; Κατάργηση του έθνους-κράτους, ε; Μου θυμίσατε την παροιμία, "Θέλει η π****να να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει"

Γερμανοί διανοούμενοι: «Τέλος, το κίνημά μας τάσσεται κατά της αυταρχικής-νεοφιλελεύθερης Ε.Ε. των λίγων, επιδιώκοντας μια δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη των πολλών.»

Ώστε είστε και "κίνημα" εσείς οι 120 διανοούμενοι! Δηλαδή δεν συγκεντρωθήκατε έτσι περιστασιακά για να δείξετε την πλατωνική αλληλεγγύη σας προς τους Έλληνες, αλλά για να διεκδικήσετε μια ακόμη ουτοπία: τη δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη των πολλών! Τι σημαίνει αυτό; Τρέχα γύρευε… Τι σημαίνει δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη των πολλών; Μακάρι να ξέρατε… Γι’ αυτό μιλάτε γενικώς και αορίστως, επειδή για να μιλήσετε συγκεκριμένα, με επιχειρήματα και με προτάσεις είναι κομμάτι δύσκολο!

Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας πάντα οι λίγοι κυβερνούσαν τους πολλούς. Εντάσσεται κι αυτό μέσα στους φυσικούς νόμους. Το ζητούμενο είναι οι λίγοι να κυβερνούν με δικαιοσύνη, ειρήνη, αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη. Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, η διανόηση ήταν πάντα νεφελώδης και ανίκανη να παρέμβει ουσιαστικά προτείνοντας πρακτικές λύσεις στα οξύτατα προβλήματα διακυβέρνησης των λαών. Και βεβαίως απρόθυμη να λερωθεί λαμβάνοντας μέρος στη διακυβέρνηση... Τζιζ!