ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 2012: παρελάσεις φρουρούμενες με ΜΑΤ!


Με έντονη αστυνομική παρουσία, με παρελάσεις να μετατρέπονται σε διαδηλώσεις αγανάκτησης, με εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις, με άδειες καρέκλες στις εξέδρες των αναξίων "επισήμων" στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, και με τον Εθνικό Ύμνο να συνοδεύεται από συνθήματα κατά της διεφθαρμένης εξουσίας, "τιμήθηκε" σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η παρέλαση ματαιώθηκε εν μέσω ιπτάμενων μπουκαλιών και νεραντζιών κατά των αστυνομικών, ενώ οι επίσημοι φυγαδεύτηκαν άρον- άρον για να γλιτώσουν τη μήνι του πλήθους.

Στην Αθήνα, σε στρατιωτική παρέλαση μέσα σε αστυνομικό κλουβί και χωρίς την παρουσία πολιτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο είχαν το θράσος να παρίστανται για να τιμήσουν δήθεν τους νεκρούς ήρωες που με τις πράξεις τους περιυβρίζουν καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως κάνει σε κάθε επίσημη γιορτή και εθνική επέτειο, ανάρτησε μήνυμα κενό ουσιαστικού περιεχομένου στην ιστοσελίδα της Προεδρίας, το οποίο σχολιάζω στη συνέχεια.

Κάρολος Παπούλιας: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά και ημέρα περισυλλογής.»

Για μας, κύριε Πρόεδρε μιας Δημοκρατίας-κουρελούς, σήμερα είναι ημέρα απέραντης θλίψης, εθνικής ντροπής και οργής.

Κ. Παπούλιας: «Με βαθιά ευγνωμοσύνη και σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.»

Μα προφανώς! Με ευγνωμοσύνη θυμάστε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους ώστε η ασύδοτη οικονομικοπολιτική νομενκλατούρα της χώρας ν’ απολαμβάνει ζωή χαρισάμενη, διατηρώντας τα παρανόμως κεκτημένα δια της οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού… Και επειδή η διεφθαρμένη εξουσία θυμάται με "σεβασμό" τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, γι’ αυτό σήμερα εν καιρώ ειρήνης, για να καλύψει τα εγκλήματά της, μας υποδούλωσε σε ξένη μπότα, και ξεπουλάει τον πλούτο της Ελλάδας, περιουσία του ελληνικού λαού, αντί πινακίου φακής!

Κ. Παπούλιας: «Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας έφερε αντιμέτωπους με το αμείλικτο ερώτημα τι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να είχαμε κάνει με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ευνομία για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν.»

Ακόμη στο ερώτημα του "τι κάναμε λάθος" βρίσκεστε, κύριε Πρόεδρε; Θα ήταν ευκολότερο να ρωτήσετε τους εαυτούς σας "τι κάναμε σωστό". Η απάντηση τότε θα ήταν απλή και μονολεκτική: ΤΙΠΟΤΑ! ZERO!

Κ. Παπούλιας: «Οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας.»

Η θηλιά της λιτότητας μέχρις ευθανασίας που δέσατε στο λαιμό του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ανάσα. Δυστυχώς, τα δανεικά και τα κουρέματα είναι ανάσα μόνο για το πολιτικό σκυλολόι που εξακολουθεί ασύδοτο ν’ αλωνίζει, συνεχίζοντας το φαγοπότι και τις βρώμικες business as usual.

Κ. Παπούλιας: «Τίποτα όμως δεν έχει ουσιαστικά κριθεί. Γι’ αυτό ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, οφείλει να συμμετέχει στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του Λαού μας.»

Ώστε δεν έχει κριθεί ακόμη η τύχη μας, ε; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα μας κάνουνε σαπούνια για να ξεμπερδεύουν με μας τους ενοχλητικούς, ε; Ωστόσο, όταν λέτε ο "καθένας", ποιους εννοείτε, κύριε Πρόεδρε; Ήδη είπατε ότι ο λαός κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κοινώς υφίσταται ανηλεές και άδικο μαστίγωμα, χωρίς να φταίει. Σε ποιους αναφέρεστε λοιπόν; Μήπως στους 300 του Κυνοβουλίου και τους υψηλόβαθμους χαραμοφάηδες του Δημοσίου που συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ ο λαός πεινάει; Μήπως στους διαπλεκόμενους μεγαλοφοροφυγάδες – χορηγούς των πολιτικών κομμάτων που μας εξαθλίωσαν – τους οποίους συνεχίζετε να καλύπτετε με φορολογική ασυλία;

Κ. Παπούλιας: «Είμαι βέβαιος πως όχι μόνο θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο της κρίσης, αλλά στο τέλος του δρόμου, μένοντας ενωμένοι και πάντα με την ίδια πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ισονομίας που πρεσβεύει ο Ελληνισμός, η πατρίδα μας θα βγει νικήτρια από έναν ακόμη δύσκολο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της.»

Είστε βέβαιος, ε; Πώς είστε βέβαιος όταν μας λέτε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί; Παίζετε με τις λέξεις ή με τον πόνο μας; Έλα όμως που εμείς δε βλέπουμε τέλος στην κρίση, δε βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ; Και πώς να δούμε, όταν ο ανώτατος άρχοντας της χώρας δεν έχει καταλάβει ακόμη τι κάναμε λάθος και τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει; Ρωτήστε το Θόδωρο Πάγκαλο, κύριε Πρόεδρε. Εκείνος ξέρει…

Και μη μιλάτε για πίστη στις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας, διότι μας προκαλείτε βάρβαρα. Ούτε τη δημοκρατία είδαμε ούτε την ισονομία γευθήκαμε. Εκείνο που είδαμε, και τις ολέθριες συνέπειες βιώνουμε οδυνηρά στο κορμί μας, είναι φαυλοκρατία, ευνοιοκρατία, ανισότητα και αδικία.

Κακά τα ψέματα, κύριε Παπούλια! Για να βγει μια χώρα από κρίση, η οποία δεν προκλήθηκε από φυσική καταστροφή – χτύπα ξύλο – ούτε από εξωτερική πολεμική επίθεση ενός κακού γείτονα – κούφια η ώρα – αλλά από την κακοδιαχείριση των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της και την κατασπατάληση των δημοσίων πόρων εν καιρώ ειρήνης από δαύτες, πρέπει πρώτα όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτές τις κυβερνήσεις να μπουν ισόβια στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Τίποτα λιγότερο. Αυτό δεν επιτάσσει η δικαιοσύνη και η απλή λογική; Γι’ αυτό δεν υπάρχουν οι νόμοι και η ισονομία που λέτε;

Στην περίπτωσή μας, όμως, δεν αρκεί μόνον αυτό, αν υποτεθεί ότι ποτέ γινόταν. Πρέπει ν’ ανοικοδομηθεί εκ θεμελίων το δημόσιο μπάχαλο, και τούτο είναι ακόμη δυσκολότερο εγχείρημα. Διότι το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε με πελατειακή πρακτική – δημοκρατία της αντιπαροχής – την τελευταία τριακονταετία έχει διαφθείρει εις βάθος τις συνειδήσεις του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί χρειάζονται πια βούρδουλα για να επιτελέσουν το έργο για το οποίο πληρώνονται.

Ποιος όμως θα χρησιμοποιήσει βούρδουλα ενάντια στην εκλογική του πελατεία, κύριε Παπούλια; Ή μήπως πρέπει να ελπίζουμε στην παροιμία που λέει καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια; Κι όταν λέω παραπούλια εννοώ μια πατριωτική και έντιμη αυθεντική χούντα – αμήν και πότε; – που θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, με πρώτη την παρούσα αμετανόητη κυνοβολευτική χούντα που περιβάλλεται με δημοκρατικό μανδύα και μας μαστιγώνει ανηλεώς...

Και σα να μην έφτανε αυτό το ανούσιο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας έκανε κι άλλες υποκριτικές δηλώσεις μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα που έγινε μέσα σε καγκελόφρακτο αστυνομικό κλουβί.

Κ. Παπούλιας: «Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε.»

Μα τι είναι αυτά που λέτε, κύριε Πρόεδρε; Ποια κακή συμπεριφορά δεν αξίζουμε; Ποιους θα νικήσουμε; Την Ευρώπη; Στο μήνυμά σας δεν είπατε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας; Μήπως εννοείτε ότι η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ανάσας που της έδωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Φοβάμαι ότι ή δημαγωγείτε, διότι έχει κυριέψει κι εσάς ο φόβος της οργής του λαού, ή δεν ξέρετε τι λέτε, με το συμπάθιο.

Κ. Παπούλιας: «Ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους Έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια.»

Έτσι έγινε τότε… Και ακολουθήσατε εσείς, το άθλιο πολιτικό προσωπικό της διχαστικής κυνοβολευτικής φαυλοδημοκρατίας, ν’ απεμπολήσετε την ελευθερία της πατρίδας και να κατακουρελιάσετε την εθνική μας αξιοπρέπεια… Είναι ψέματα;

Κ. Παπούλιας: «Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι Έλληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός.»

Δεν καταλάβατε καλά, κύριε Πρόεδρε. Η κραυγή είμαστε όλοι Έλληνες υψώνεται σε συμπαράσταση προς τον καταδυναστευόμενο ελληνικό λαό και σε καμία περίπτωση η συμπαράσταση δεν συμπεριλαμβάνει τους δημίους του, δηλαδή το σάπιο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο στο οποίο κι εσείς ανήκετε.

Κ. Παπούλιας: «Όπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε.»

Μπορεί άραγε να υπάρξει σύμπνοια μεταξύ αμετανόητων θυτών και των θυμάτων τους, μεταξύ βιαστών και βιαζομένων; Μπορεί να υπάρξει ομόνοια μεταξύ των λύκων και των προβάτων ή μεταξύ λυσσαλέα αντιμαχόμενων κυνοβολευτικών κομμάτων; Μπορεί να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρον η ατιμωρησία της εξουσίας για την κατάφωρη αδικία που συντελείται εναντίον των αδυνάτων; Μπορεί εν τέλει ν’ ανατραπεί η νομοτέλεια; Αδύνατον! Έστιν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ΄ ορά!

Οι έντονες διαμαρτυρίες πολιτών σε ημέρα εθνικής επετείου δείχνουν ότι η λαϊκή χύτρα κοχλάζει κι ότι καμία εκλογική αναμέτρηση και δήθεν αναβαπτισμένη κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κρατήσει το καπάκι κλειστό, αν δεν πληρώσουν παραδειγματικά οι ένοχοι της κρίσης κι αν δεν ανασυγκροτηθεί εκ θεμελίων το διαλυμένο κρατικό οικοδόμημα.