ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Η εποποιία των σύγχρονων Ελλήνων: μπαταξήδες, κορόιδα και καμένη γη...

«Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει», έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης. Κι εγώ λέω, όπου και να πάω οι Έλληνες με πληγώνουν. Θα μου πεις, ίσως τους πληγώνω κι εγώ…

Χθες μιλούσα στο τηλέφωνο με μια γνωστή μου με καλή σύνταξη, με μεγάλη ακίνητη περιουσία σε προάστιο της Αθήνας και εισόδημα από ενοίκια, και με εξοχικό τριάρι ρετιρέ στην παραλία του Ξυλοκάστρου. Μια χαρά τα έχει καταφέρει με την εργασία της και μ’ αυτά που κληρονόμησε από τους γονείς της. Ας είναι καλά να τα χαρεί.

Καθώς μιλούσαμε, λοιπόν, για την οικονομική κρίση και τ’ άλλα κακά της μοίρας μας, μου είπε ότι δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων (γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ) για το εξοχικό της στο Ξυλόκαστρο διότι ο Δήμαρχος της πόλης, Αντώνης Κλαδούχος, είχε πει στους δημότες του, αρχικά στους μη έχοντες και στη συνέχεια σε όλους, ακόμη και στους πολλά κατέχοντες, να μην το πληρώσουν! (Δείτε εδώ) Έτσι, η γνωστή μου πλήρωσε στη ΔΕΗ μόνο το ρεύμα, ενώ εγώ η αφελής και όλοι οι φτωχοί συγγενείς μου, επειδή ο πατέρας μας μας έμαθε να είμαστε νομοταγείς, πληρώσαμε το χαράτσι, είχαμε δεν είχαμε!

Δεν είμαι υπέρ των άδικων χαρατσιών, αλλά όταν επιβάλλονται πρέπει να ισχύουν για όλους. Ή όλοι ή κανένας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν οι έξυπνοι και τα κορόιδα. Κακώς, κάκιστα μπήκε το χαράτσι του Βενιζέλου με τα "πολλά προσόντα", όπως θρασύτατα κομπορρημονούσε ο ίδιος. Για το συγκεκριμένο θέμα, του έχω ψάλλει τον εξάψαλμο σε άρθρα μου. Όμως, από τη στιγμή που έγινε νόμος του κράτους πρέπει όλοι να συμμορφωθούν, και φυσικά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους αποδεδειγμένα μη έχοντες, ώστε να μην τους κοπεί το ρεύμα. Ή καταργείται ο νόμος για το χαράτσι ως αντισυνταγματικός ή το πληρώνουν όλοι!

Τελικά δεν κατάλαβα! Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Η κεντρική εξουσία ή οι δήμαρχοι; Και το να καλεί ένας Δήμαρχος το λαό σε απείθεια κατά των νόμων δε συνιστά ποινικό αδίκημα; Μάλλον έχει επικρατήσει η αναρχία στο ΤρΕλλαδιστάν κι εγώ απλά δεν το πήρα ακόμη χαμπάρι...

**Τις προάλλες συζητούσα με μια γνωστή μου Ουκρανέζα η οποία καθαρίζει ένα διαμέρισμα στη Βούλα. Μου είπε λοιπόν ότι ολόκληρη η πολυκατοικία αυτή ανήκει σε μία οικογένεια και στα διαμερίσματά της μένει όλο το συγγενολόι, ενώ κάνα δυο είναι ξενοίκιαστα. Η κυρία για την οποία δουλεύει είναι φίλη της, και της εξομολογήθηκε ότι το χαράτσι για όλη την πολυκατοικία είναι 10.000 ευρώ και συνεννοήθηκαν όλοι οι συγγενείς να μην το πληρώσει κανένας. Πληρώνουν μόνο το ρεύμα, και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

**Πριν από κάνα μήνα, εκεί που περπατούσα συνάντησα μια γνωστή μου η οποία έχει μονοκατοικία στην καλύτερη περιοχή της Γλυφάδας, είναι ελεύθερος επαγγελματίας με τον άνδρα της, έχουν δύο αυτοκίνητα και περνάνε πολύ καλά. Καυχήθηκε λοιπόν ότι πήγε σε μια τράπεζα και πλήρωσε μόνο το ρεύμα και όχι το ειδικό τέλος. Της είπα όσα είχα να της πω αλλά δεν κοκκίνισε.

**Σε αντίθεση με αυτές τις προκλητικές περιπτώσεις είναι η περίπτωση του κυρ-Πέτρου, 91 ετών, που ζει σ’ ένα παλιό (40 ετών) διαμερισματάκι 38 τετραγωνικών στην περιοχή Αγίου Νικολάου Καβουρίου, χωρίς θέρμανση, και το χαράτσι που του ήρθε με το λογαριασμό της ΔΕΗ ήταν 38x12= 456 ευρώ. Τα πλήρωσε αγόγγυστα παρόλο που είναι ανήμπορος και κινείται μέσα στο σπίτι του με ΠΙ, χρειάζεται γυναίκα να τον συντηρεί, και λαμβάνει την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ συν ΕΚΑΣ, κάτι λιγότερο από 700 ευρώ.

**Συγγενικό μου πρόσωπο 61 ετών, με σύνταξη ΙΚΑ 450 ευρώ το μήνα (τον προηγούμενο μήνα ήταν €455 και της έκοψαν οι δήμιοι το τάληρο!), χωρίς άλλο εισόδημα, πλήρωσε για το πριν από 25 χρόνια αποκτηθέν διαμέρισμά της 80 τετραγωνικών το ποσόν των 80x8=640 ευρώ! Μιάμιση σύνταξη! Έκοψε από το φαγητό της, σήκωσε και από κάτι ψιλοοικονομίες που είχε για ώρα ανάγκης, ώστε να είναι νομοταγής!

Τι θα συμβεί, λοιπόν, σε τούτο το κράτος-μπάχαλο που τα παίρνει από τους έντιμους πολίτες για να ευεργετεί τους μπαταξήδες; Σε κάποια στιγμή, μετά από χρόνια και καιρούς και όσους πιάσουν, οι μπαταξήδες θα δικαιωθούν, μπαίνοντας σε κάποιο ευεργετικό διακανονισμό με χοντρή έκπτωση ακόμη και για τους έχοντες και κατέχοντες. Ακριβώς όπως έγινε με τις χαριστικές περαιώσεις των φοροφυγάδων, με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων πληρώνοντας ψίχουλα, και πάει λέγοντας.

Εάν όμως το χαράτσι κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αντισυνταγματικό, λέμε τώρα, οι μεν μπαταξήδες θα έχουν δικαιωθεί, οι δε πληρώσαντες θα μπουν σ’ ένα γραφειοκρατικό μαραθώνιο για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Κι επειδή ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, θ' αποδημήσουν εις Κύριον με την παρηγοριά ότι θυσιάστηκαν για τ’ αδέρφια τους μπαταξήδες και φυσικά για τα λαμόγια της εξουσίας που λυμαίνονται το Λαμογιστάν.

Θλιβερό συμπέρασμα: Στην Ελλάδα, την πάλαι ποτέ κοιτίδα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και του πολιτισμού, τα μεγαλύτερα κορόιδα και θύματα είναι οι νομοταγείς πολίτες ενώ οι έξυπνοι θύτες είναι τα λαμόγια και όλοι οι παρανομούντες. Βοήθειά μας!
-----------

Προστέθηκε στις 3/3/2012

Ναι στο χαράτσι, όχι στη διακοπή ρεύματος, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τώρα το πώς και ποιος και πότε θα υποχρεώσει τους έχοντες και κατέχοντες μπαταξήδες να πληρώσουν το νόμιμο κατά το ΣτΕ χαράτσι, είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Υπάρχουν πάντα και τα πατροπαράδοτα φακελάκια για ευνοϊκή μεταχείριση από ελεγκτές εφοριακούς - ζήσε Μάη μου πότε θα επιληφθούν του θέματος! - υπάρχει και η υπόσχεση ψήφου για ανυπότακτους δημάρχους, αν είναι αυτοί που θ' αποφασίσουν ποιος πρέπει να πληρώσει, και πάει κλαίγοντας κατά τα συνήθη αήθη κι έθιμα του Λαμογιστάν...

Αλίμονο στους έντιμους και νομοταγείς! Εμπρός σάπια και παράλυτη εξουσία, κόψτε άλλο κάνα 5-6% από τους συνταξιούχους για να καλύψετε τα απλήρωτα χαράτσια των μπαταξήδων. Ξέερετε εσείς!

********
«Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει, δεν ξέρουμε τίποτε...

Δεν ξέρουμε πως είμαστε ξέμπαρκοι όλοι εμείς.

Δεν ξέρουμε την πίκρα του λιμανιού σαν ταξιδεύουν όλα τα καράβια...

Περιγελάμε εκείνους που τη νιώθουν!» Γιώργος Σεφέρης