ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ, μια χαμένη υπόθεση, ωιμέ…Αμ δεν θάρθουν τελικά οι Γερμανοί εφοριακοί! Μην περιμένετε! Δε θέλουν να έρθουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων στις εισπράξεις φόρων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δείτε εδώ.

Και τα αμείλικτα ερωτήματα στα οποία πρέπει ν' απαντήσουμε όλοι είναι:

**Μπορεί κανείς να σώσει έναν ασθενή ο οποίος δε γνωρίζει πού πονάει κι ούτε θέλει να μάθει ποια είναι η ασθένειά του και πώς προέκυψε; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

**Μπορεί κανείς να σώσει έναν ασθενή που περιμένει από άλλους να τον σώσουν ενώ ο ίδιος συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές που του προκάλεσαν την αρρώστια; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

**Μπορεί κανείς να σώσει έναν ασθενή ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν είναι άρρωστος; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Η Ελλάδα είναι άρρωστη, αλλά δεν θέλει ν’ αντιμετωπίσει την αρρώστια της κατάματα και ν’ αναλάβει τις ευθύνες για τη θεραπεία της…

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, αλλά η σαπίλα είναι ο βιότοπός του και την απολαμβάνει, ενώ ο αποχαυνωμένος λαός δίνει στους σάπιους πολιτικούς διαρκώς συγχωροχάρτι, μοιρολογώντας, δείρτε με κι ας κλαίω…

Η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι παράλυτη, αλλά δε θέλει να κάνει προσπάθειες για να σταθεί όρθια στα πόδια της, και οι σάπιοι πολιτικοί τη χαϊδεύουν για να μη χάσουν την εκλογική πελατεία τους…

«Το Δημόσιο παραμένει το μεγάλο διαφθορείο. Από τους μεγαλύτερους ενόχους για τη δοκιμασία που περνούν η χώρα και ο λαός», γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στο Έθνος σήμερα.

Πολύ σωστά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράνερ Μπρίντερλε, δήλωσε: «Βοηθούμε ευχαρίστως, αλλά πρέπει και αυτός που δέχεται τη βοήθεια να κάνει το παν για να βγει από τη δυστυχία του.» (πηγή)

«Τα προβλήματα των ελληνικών οικονομικών υπηρεσιών πρέπει να τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Η χώρα έχει ανάγκη από ριζική αναμόρφωση του κράτους», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ. (tovima)

Τι να πει ο άνθρωπος, όταν ακόμη δεν έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009, και ο τσάρος της ανοικονόμητης οικονομίας, Ευ. Βενιζέλος, δίνει παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για να κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις, επειδή το ΥΠ.ΟΙΚ-μπάχαλο δεν είναι έτοιμο; Διαβάστε εδώ.

Ο Μάρκους Σέντερ επισημαίνει επίσης ότι «την ώρα που τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό και η κατάσταση είναι καταστροφική.» (tovima)

Πώς δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό, κύριε Σέντερ; Έχουν περικοπεί σχεδόν στο ήμισυ μισθοί και συντάξεις! Λίγο το ’χετε αυτό το "κατόρθωμα"; Και η φορολογία ακινήτων έχει πιάσει οροφή! Το ίδιο και οι άμεσοι και έμμεσοι (άπιαστοι) φόροι. Άλλο τώρα αν παρ’ όλες τις αιματηρές θυσίες του λαού το έλλειμμα του 2011 διαμορφώθηκε στα 23,144 δισ. ευρώ ή 10,7% του ΑΕΠ σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Εντάσσεται κι αυτό στα ελληνικά "θαύματα". (imerisia.gr)

Σε συνέντευξη του περασμένου Ιανουαρίου στην εφημερίδα "Muenchner Μerkur", και σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση καταλόγου μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου, ο Βαυαρός υπουργός οικονομικών Μάρκους Σέντερ είχε πει : «Περιμένουμε αποτελέσματα. Το πώς θα προκύψουν αυτά, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους τους Έλληνες.» (ethnos.gr)

Στην ίδια συνέντευξη, και σε ό,τι αφορά την πληροφορία ότι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν "κρύψει" 200 δισ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες, ο κ. Σέντερ είχε πει ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα «να προσαρμόσει και να εφαρμόσει τη νομοθεσία κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει διαρροή αφορολόγητου χρήματος.»

Πολύ σωστά! Δε θα μπορούσαν άραγε οι σάπιοι πολιτικοί να νομοθετήσουν ώστε να μην επιτρέπεται οι τράπεζες να μεταβιβάζουν χρήμα στο εξωτερικό αν πρώτα δεν πιστοποιείται ότι αυτό το χρήμα έχει νομίμως φορολογηθεί και δεν είναι μαύρο;

«Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να οικοδομήσει λειτουργική δημόσια διοίκηση, η έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι λογική συνέπεια», συμπλήρωσε στην εν λόγω συνέντευξη ο Μάρκους Σέντερ.

Κι όμως, τις λογικές συνέπειες οι σάπιοι Έλληνες πολιτικοί τις βλέπουν παράλογες, διότι ο νους τους έχει εθιστεί στο να λειτουργεί στρεβλά, αφού ο στόχος τους είναι η άρπα-κόλλα νομή της εξουσίας και όχι η σωτηρία της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει», δήλωσε σε συνέντευξή της η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ. (πηγή)

Έχει άδικο πατριώτες; Πότε θα κοιτάξουμε τη μούρη μας στον καθρέφτη της αυτογνωσίας; Πότε θα ενηλικιωθούμε, σταματώντας τις τζάμπα μαγκιές; Πότε θα πάρουμε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας; Πότε θα ξαναγίνουμε το φως του κόσμου από σκοτάδι που έχουμε καταντήσει;

Χα, χα, χα! Τι ρωτάω, αφού ξέρω την τραγική απάντηση;Αν τώρα σε όλα τα δικά μας παραδοσιακά κουσούρια προσθέσεις και το λάθος φάρμακο της σκληρής λιτότητας που μας έχουν χορηγήσει, περιμένεις ανάσταση;

Μαξ Όττε, Γερμανός καθηγητής Οικονομικών: «Εμείς οι βορειοευρωπαίοι της ΕΕ δίνουμε χρήματα, τα οποία εισπράττουν οι τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να καταβάλει τους τόκους της, οι Έλληνες αιμορραγούν με μέτρα λιτότητας και οι τράπεζες επιβιώνουν. (...)
Δεν διασώσαμε την Ελλάδα – η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βυθίζεται στο χάος – αλλά εδώ και δύο χρόνια διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει υπάκουα να καταβάλει τους τόκους της στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουμε εφαρμόσει μια μεταρρύθμιση που θα βοηθούσε πραγματικά τη χώρα(πηγή)