ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Γελά ο μωροΒενιζέλος, καν τι μη γελοίον ει…Θαυμάστε τον χάχα Ευάγγελο Βενιζέλο, αυριανό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επίδοξο πρωθυπουργό του Λαμογιστάν! Διασκεδάζει με την τραγωδία των Ελλήνων ο πολυεκατομμυριούχος συνταγματολόγος της κακιάς ώρας, γνωστός και ως Βαγγέλης ο Εξολοθρευτής. Γελάει το πολιτικό αυτό απόβλητο, όταν θάπρεπε να κλαίει και να οδύρεται για τη συμφορά που προκάλεσε στη χώρα μας ο ίδιος και το σινάφι του. Φαίνεται του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του ότι δεν πρέπει να δείχνει βλοσυρός, κι εκείνος χαχανίζει σε λάθος στιγμή για ν’ αλλάξει image!

Με πολιτικές σαν κι αυτές που εφαρμόζεις, Βαγγέλη Βενιζέλε, το σίγουρο είναι δυστυχώς ότι θα γίνουμε Εσθονία… Ο δε φιλόδοξος στόχος σου να ενταχθούμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης αποδεικνύει πόση άγνοια έχεις της ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας και της αναποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεις.

Είπε κι άλλα βλακώδη και υποκριτικά ο Ευ. Βενιζέλος στη χθεσινή εκπομπή «Πρωινό Ant1» του Γ. Παπαδάκη. Αν τον αντέχετε, διαβάστε τη συνέντευξη του προκλητικού Βάγγου εδώ.

Ευ. Βενιζέλος: «Εδώ η χώρα είναι σε κατάσταση ανάγκης και πρέπει να χρησιμοποιούμε παράπλευρους μηχανισμούς για να εισπράττουμε τα δημόσια έσοδα. (…). Αν αφεθούμε μόνο στο μηχανισμό των Εφοριών δεν θα καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε για να σώσουμε μια χώρα σε βαθιά κρίση. Άρα, μας βοήθησε και μας βοηθά ο μηχανισμός της ΔΕΗ ως παράπλευρος μηχανισμός, συμπληρωματικός γιατί μας επιτρέπει να έχουμε σημαντικά έσοδα απ’ αυτό το ειδικό τέλος.

Τώρα γιατί το ειδικό τέλος στα ακίνητα: Θέλω να πω μια φράση για να γίνει κατανοητό. Ο ιδρώτας των Ελλήνων είναι επενδεδυμένος στα ακίνητα. Δεν υπάρχει άνθρωπος, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει κάποια μικρή ή μεσαία ακίνητη περιουσία, κάποιοι έχουν και μεγάλη ακίνητη περιουσία. (…)

Οι περιουσίες των Ελλήνων οι οποίες είναι επενδεδυμένες σε ακίνητα των ιδιωτών ξεπερνούν το 400% του ΑΕΠ. Ο κάθε Έλληνας και ο πιο φτωχός έχει κάθε λόγο, κάθε συμφέρον να διασωθούν οι αξίες των ακινήτων. Για να διασωθούν οι αξίες των ακινήτων να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν το 2009, πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα. Σώζοντας τη χώρα σώζουμε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, σώζουμε όμως και την αξία της ακίνητης περιουσίας. (…)

Λένε: "έχω 200.000 ευρώ ακίνητη περιουσία, 300.000 ευρώ, 100.000 ευρώ και θέλω να το αφήσω στο παιδί μου." Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Εάν τώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, επειδή εμείς δεν μπορούμε να έχουμε τα δημόσια έσοδα που πρέπει να έχουμε, επειδή θα εκτροχιαστούμε και θα πτωχεύσουμε, οδηγήσουμε σε εκμηδενισμό αυτή την ακίνητη περιουσία, στην πραγματικότητα ακυρώνουμε τις προσδοκίες, τις ελπίδες, αλλά και των ιδρώτα που έχουν επενδύσει μέσα από τη δουλειά τους εκατομμύρια Έλληνες. Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία να διασώσουμε τη χώρα για να διασώσουμε την αξία της ακίνητης περιουσίας.»

Βρε, βρε, βρε, το Βαγγέλη πώς τα λέει και δεν κοκκινίζει! Αλλάζει τα φώτα στην ακίνητη περιουσία για να μη χαθεί, λέει, η αξία της! Φορτώνει με φόρους την ακίνητη περιουσία ώστε κανείς πια να μην αγοράζει ακίνητο, για να μη μειωθεί η αξία της! Νεκρώνει την αγορά ακινήτων με τα χαράτσια, για να μη μειωθεί η αξία τους! Βρε το βλαμμένο το Βάγγο ακροβατικούς συλλογισμούς που κάνει!

Και τα χαράτσια τα βάζει, ακούστε, επειδή δεν μπορούν οι "κυβερνώντες" να έχουν τα έσοδα που πρέπει να έχουν, και θα εκτροχιαστούμε και θα πτωχεύσουμε κι έτσι θα εκμηδενιστεί η αξία της ακίνητης περιουσίας! Με άλλα λόγια, εξοντώνει το λαό για να μην εκμηδενιστεί η ήδη εκμηδενισμένη αξία της ακίνητης περιουσίας. Διότι όταν το ακίνητο δεν έχει πια ζήτηση λόγω των αφόρητων χαρατσιών, στην πράξη η αξία του είναι μηδενική. Τι αξία μπορεί να έχουν για τον ιδιοκτήτη τους τα αζήτητα;

Και γιατί δεν μπορείς Βαγγέλη να έχεις τα έσοδα που πρέπει να έχεις; Αυτιστικός είσαι ή διαπλεκόμενος;

Γιώργος Παπαδάκης: «Ποιος δεν κυνήγησε αυτούς που φοροδιέφευγαν συστηματικά; Μήπως ήταν φίλοι του συστήματος;»

Ευ. Βενιζέλος: «Πριν από τις εκλογές του 2004 ο κ. Καραμανλής τότε αρχηγός φέρελπις της Νέας Δημοκρατίας έλεγε, υπάρχουν 32 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών στο δημόσιο, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Και το ΠΑΣΟΚ έλεγε και λέγαμε το 2009 υπάρχουν 42 δισεκατομμύρια ευρώ και θα λύσουμε το πρόβλημα της χώρας.

Δεν είχε δώσει κανείς στη δημοσιότητα τους καταλόγους των οφειλετών, δεν είχε κανείς παρουσιάσει το πρόβλημα. Όταν ήρθα πριν από οκτώ μήνες στο Υπουργείο Οικονομικών και ήρθα, ξέρετε υπό ποιες συνθήκες για να σώσουμε τη χώρα, για να σώσουμε μια κατάσταση με διαμορφωμένη την κρίση, ένα από τα πράγματα που έκανα είναι να καθίσω και να δω πώς ακριβώς έχει αυτό το περιβόητο θέμα. Και έδωσα στη δημοσιότητα τις λίστες των οφειλετών.


Τι αποδεικνύεται κ. Παπαδάκη; Ότι από τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οφείλουν λιγότερο από 6.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα - μάλλον 6.000 επιχειρήσεις και περίπου 5.000 φυσικά πρόσωπα - λιγότερο από 12.000 οντότητες.

Και τώρα που δώσαμε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των μεγαλο-οφειλετών και είναι στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να τον βλέπει, βλέπουμε ότι πίσω από πολλούς απ’ αυτούς υπάρχει μία φούσκα, είναι ήδη στη φυλακή, έχουν πτωχεύσει, είναι υπέργηροι και πράγματι υπάρχει μία συσσωρευμένη …»

Γ. Παπαδάκης: «Ποιος τους άφησε να γεράσουν κ. Υπουργέ;»

Ευ. Βενιζέλος: «Το κράτος. Η φορολογική διοίκηση κ. Παπαδάκη.»

Γ. Παπαδάκης: «Δεν τους άφησα εγώ να γεράσουν πάντως»

Ευ. Βενιζέλος: «Η φορολογική διοίκηση …»

Γ. Παπαδάκης: «Ούτε αυτοί οι οποίοι σήμερα θα πάρουν 350 ευρώ το μήνα.»

Ευ. Βενιζέλος: «Ακούστε, καθαρά λόγια. Η φορολογική διοίκηση, η δημόσια διοίκηση, το κράτος και η αδράνεια του. Γι’ αυτό …»

Γ. Παπαδάκης: «Τιμωρήθηκε έστω ένας απ’ αυτούς;»

Ευ. Βενιζέλος: «Κοιτάξτε, μερικοί είναι ήδη στη φυλακή και αυτό το μέτρο των συλλήψεων …»

Γ. Παπαδάκης: «Πολιτικός κανένας.»

Ευ. Βενιζέλος: «Ακούστε με να σας πω. Πότε άλλοτε είδατε να δημοσιεύονται τα ονόματα και να γίνονται συλλήψεις; Το είδατε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία του τόπου;»

Γ. Παπαδάκης: «Αποτέλεσμα κ. Υπουργέ;»

Ευ. Βενιζέλος: «Αποτέλεσμα, πρέπει να σας πω, ότι θα υπάρξει σταδιακά και υπάρχει, διότι αυτά λειτουργούν και παραδειγματικά. Έτσι δεν είναι; Και πρέπει να κάνουμε και λίγο υπομονή, γιατί αυτά εφαρμόζονται τους τελευταίους 6-7 μήνες.

Έχουμε να αντιπαλέψουμε μία κατάσταση δεκαετιών και να σας πω και κάτι ακόμη. Δεν μπορεί μόνος του ο δημόσιος μηχανισμός. Σας ανέφερα προηγουμένως το παράδειγμα της ΔΕΗ, γι’ αυτό εφαρμόζουμε πολλά μέτρα ενεργοποίησης ιδιωτικών μηχανισμών, όχι φοροεισπρακτικών. Ο λογιστής πρέπει να δίνει πιστοποιητικό στην πραγματικότητα φορολογικής ενημερότητας. Το φορολογικό πιστοποιητικό που δίνουν οι λογιστές ή οι ορκωτοί εκτιμητές στις επιχειρήσεις τις μεγάλες, τώρα και στις μικρότερες, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά. (…)»

Ώστε για όλα φταίει το κράτος και η φορολογική διοίκηση, Βαγγέλη! Η προϊσταμένη πολιτική αρχή που χρυσοπληρώνεται από το λαό για να εποπτεύει το κράτος και τη φορολογική διοίκηση είναι άμοιρη ευθυνών; Δηλαδή εσείς τι είσαστε; Απλώς γλάστρες; Και τι να τους κάνουμε τους καταλόγους των οφειλετών για τους οποίους κομπάζεις; Τρώγονται οι κατάλογοι; Γεμίζουν τον άδειο δημόσιο κορβανά οι κατάλογοι; Ε ρε δούλεμα που μας κάνει ο χαχανοΒαγγέλης!

Και το ΠΑΣΟΚ, που το 2009 παραμύθιαζε το λαό ότι θα έπιανε τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ της φοροδιαφυγής, μιλούσε για μια φούσκα; Άλλοι, λέει, είναι ήδη στη φυλακή, άλλοι έχουν πτωχεύσει, κι άλλοι είναι υπέργηροι!

Παρεμπιπτόντως, το ξέρατε ότι οι υπέργηροι απαλλάσσονται από τους φόρους; Από ποια ηλικία και πάνω, Βαγγέλη; Και καλά, αυτοί οι υπέργηροι που χρωστάνε τα εκατομμύρια δεν έχουν τίποτα ακίνητα να τους κατάσχετε; Ή τα έχουν μεταβιβάσει όλα στο συγγενολόι και σφυρίζουν αδιάφοροι;

Πάντως δεν ήταν ο Βαγγέλης που τους άφησε να γεράσουν χωρίς να πληρώνουν τους φόρους τους! Ήταν το σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος!

Λοιπόν, ορκισμένοι ΠΑΣΟΚοι, να τον χαίρεστε το φαφλατά αυριανό πρόεδρό σας! Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτικής πώρωσης...