ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ! Εγώ δεν πανηγυρίζω για το ΚΟΥΡΕΜΑ!

Δεν πανηγυρίζω, επειδή ακόμη και μετά το διαβόητο κούρεμα το χρέος μας το 2020 ευελπιστούν να είναι 120,5% του ΑΕΠ, κάτι παραπάνω δηλαδή από αυτό που ήταν το 2009!
Δεν πανηγυρίζω που οι ηγέτες της συμφοράς μας θριαμβολογούν για κάτι – το κούρεμα των ομολόγων – που πριν ένα χρόνο εξόρκιζαν ως το απόλυτο κακό.
Συγνώμη, δεν θα συγχαρώ ούτε το Λουκά Παπαδήμο, ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη, όπως νομίζουν, επιτυχία τους. Δεν θα δείξω ευγνωμοσύνη σ' αυτούς που μας έκαψαν για να μας αλείψουν με λάδι.Θρηνώ και οργίζομαι διότι ηθικά ληγμένοι πολιτικοί-σκουπίδια κατάντησαν τους νοικοκυραίους να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια για ληγμένη τροφή.

Δεν πανηγυρίζω, διότι θρηνώ και οργίζομαι για την εξαχρείωση των θεσμών, την εθνική ταπείνωση, την εξαθλίωση του λαού, και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας αντί πινακίου φακής.

Για να πανηγυρίσω εγώ χρειάζομαι πρώτα-πρώτα να δω κάθαρση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι με τα καμώματά τους την τελευταία τριακονταετία εξαθλίωσαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Κανένα κούρεμα δεν θα με συγκινήσει για να δώσω συγχωροχάρτι στους δημίους μας.

Θρηνώ και οργίζομαι, διότι οι αμετανόητοι τυχοδιώχτες πολιτικάντηδες που διαχρονικά μας εξαθλίωσαν βρίσκονται στο απυρόβλητο, παριστάνουν τους "σωτήρες", και ετοιμάζονται αδιάντροπα να ξαναζητήσουν την ψήφο μας, χρησιμοποιώντας, κατά την πάγια τακτική τους, νέα ασύστολα ψεύδη.

Θρηνώ και οργίζομαι για τη συνεχιζόμενη κοινωνική αδικία εν μέσω κρίσης.Θρηνώ και οδύρομαι για τις εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν.Θρηνώ και οδύρομαι για το κούρεμα της ελπίδας εκατομμυρίων Ελλήνων που έμειναν άνεργοι και χωρίς προοπτική.Θρηνώ και οδύρομαι για τη ρημαγμένη Ελλάδα όπου οργιάζει ανεξέλεγκτα η εγκληματικότητα κι ο κόσμος φοβάται μέσα κι έξω από το σπίτι του.Θρηνώ και οδύρομαι για το παιδί που δεν έχει να πάρει ένα κουλούρι στο διάλειμμα του σχολείου.Θρηνώ και οδύρομαι διότι οι Έλληνες μεγιστάνες φυγαδεύουν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό έχοντας κλείσει ερμητικά τα σπλάχνα τους στη μητέρα πατρίδα και τους αδελφούς τους που υποφέρουν.Θρηνώ και οδύρομαι διότι η σκληρή λιτότητα που μας επιβάλλουν απειλεί να σκοτώσει την Ελλάδα.Θρηνώ και αγωνιώ για την καλπάζουσα κοινωνική αποσύνθεση, και πιθανή ανεξέλεγκτη έκρηξη, που συνεπάγεται η "σωτηρία" της χώρας μας.