ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Επιστρέψτε στην κοίτη του ΠΑΣΟΚ!Behold! Ο θριαμβευτής Βάγγος ο Εξολοθρευτής μας προσκαλεί στην κοίτη του ΠΑΣΟΚ! Καλεί, λέει, προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, άρα και την πυγολαμπίδα! Προσέξτε, δεν μας καλεί ανοιχτά στη στάνη του ΠΑΣΟΚ αλλά στη μεγάλη κοίτη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης! Και μεγάλη, και δημοκρατική, και προοδευτική η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, παρόλο το απροκάλυπτο πραξικόπημα των τελευταίων δυόμισι ετών! Αυτογνωσία, ε;

Ας δούμε όμως, τι σημαίνει κοίτη; Η πρώτη σημασία της λέξης είναι κλίνη, δηλαδή το μέρος όπου κατακλίνεται κανείς και κοιμάται, ή αν είναι άτυχος βιάζεται κιόλας. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι μας καλεί ο Μπένι να κάνουμε στην κοίτη του ΠΑΣΟΚ; Να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε και να βιαζόμαστε;

Μια δεύτερη σημασία της λέξης κοίτη είναι φωλιά ή τρώγλη ζώου, κατά το Μέγα Λεξικό του Δ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ. Όντως, φωλιά ζώων και σαρκοφάγων θηρίων αποδείχτηκε η κοίτη του ΠΑΣΟΚ, και πάντα τα εισερχόμενα φυτοφάγα πρόβατα κινδυνεύουν να εξολοθρευτούν, όπερ εγένετο και στο παρελθόν.

Η τρίτη σημασία της λέξης κοίτη είναι κοιλότητα εδάφους, αυλάκι στο οποίο ρέει το νερό ρυακιού ή ποταμού. Τι θα πάθει κανείς αν πέσει εκουσίως ή ακουσίως στην κοίτη ποταμού; Αν ο ποταμός είναι ορμητικός, θα παρασυρθεί από τα νερά και θα καταλήξει νεκρός στη θάλασσα!

Όποια σημασία κι αν είχε κατά νουν ο Βαγγέλης όταν επέλεξε τη λέξη κοίτη, αποφεύγοντας να προσβάλει τα κομματικά πρόβατα με την καταλληλότερη λέξη στάνη, είναι άκρως υποτιμητική για το σκεπτόμενο πολίτη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τον μη σκεπτόμενο.

Όπως βλέπετε, από την πρώτη στιγμή της επικράτησής του ως επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο νάρκισσος Βαγγέλης απευθύνθηκε στο θυμικό μας. Γεμάτος αυτοπεποίθηση πια, επιχείρησε να ενεργοποιήσει στους ψηφοφόρους το ένστικτο της αγέλης, που αγνοεί τη λογική και εξαφανίζει τη συνειδητή προσωπικότητα, ώστε να επικρατήσει το συναίσθημα. Άλλωστε, πού στηρίζεται η Δημοκρατία της απάτης; Στο πανίσχυρο αρχέγονο ένστικτο της αγέλης των κομματικών οπαδών στηρίζεται. Δημοκρατία στην ουσία σημαίνει κοπαδοποίηση του λαού σε αντιμαχόμενες αγέλες με διαφορετικό βέλασμα προβάτων.

Ας μη γελιόμαστε! Το πλήθος έχει ανάγκη τον αφέντη του όπως το κοπάδι τον τσοπάνη του. Και ο Βαγγέλης με το ταλέντο του ακατάσχετου βερμπαλισμού, αλλά και το σωματικό όγκο που διαθέτει, θα ξεγελάσει πολλούς, παρόλο το αιματηρό μαστίγωμα του λαού με το οποίο και ο ίδιος βαρύνεται.

Όπως γράφει ο Gustave Le Bon στο βιβλίο του «Η Ψυχολογία των Όχλων», από τη στιγμή που ενώνεται ένας αριθμός από ζωντανά όντα, είτε πρόκειται για κοπάδι ζώων είτε για όχλο ανθρώπων, ενστικτωδώς παίρνει θέση κάτω από την εξουσία ενός αρχηγού. Κατά τον ίδιο συγγραφέα, τις περισσότερες φορές οι ταγοί είναι άνθρωποι της δράσης κι όχι της σκέψης, και επιλέγονται ανάμεσα στους νευρωτικούς, τους παράφρονες, τους σχεδόν μισο-ανισόρροπους που πλησιάζουν τα όρια της παραφροσύνης. Σας θυμίζει κάποιους από τους δικούς μας;

Εκλογές για εκτόνωση εν όψει, και τα συνθήματα έχουν πάλι την τιμητική τους. Η κριτική σκέψη και τα επιχειρήματα δεν έχουν καμία θέση στις προεκλογικές εκστρατείες. Μάλιστα, όσο πιο γενικές και αόριστες οι λέξεις τόσο πιο μαγικές είναι για τον όχλο. Σοσιαλισμός, προοδευτικός, αριστερός, δημοκρατικός, και δε συμμαζεύεται, είναι λέξεις που μαγνητίζουν και υπνωτίζουν τα πλήθη. Η αγέλη δε ρωτάει λεπτομέρειες και ούτε μπορεί να κρίνει από την εμπειρία τους παρελθόντος. Άπαξ και κάποιος αρχηγός φόρεσε την ταμπέλα του προοδευτικού, προοδευτικός θα είναι και προοδευτικά τα έργα του, όσο κι αν εξοντώνουν την αγέλη. Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις!

Μην περιμένετε λοιπόν μεγάλες εκπλήξεις, διότι τα πρόβατα δεν αλλάζουν στάνη εύκολα. Γνωρίζουν οι βλοσυροί φύλακες τση "Δημοκρατίας"

Όσο για τον πολυπόθυτο πάτο του βαρελιού, δυστυχώς αυτός δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα...