ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Προεκλογικές κυνομαχίες για σοφίτες και υπόγεια…Ο λόγος για την από τον Παντελή Οικονόμου κατατεθείσα (22/3/2012) και εξαιτίας νεοδημοκρατικής δημαγωγίας αποσυρθείσα (26/3/2012) διάταξη για τη συμμετοχή νομιμοποιημένων αυθαιρέτων στα διαβόητα τεκμήρια διαβίωσης, τουτέστιν στη φορολόγηση! Πρόκειται για μνημείο προεκλογικής δημαγωγίας, πολιτικής ανευθυνότητας, επιπολαιότητας και γελοιότητας!

Οι πρόσφατες πολιτικοκυνομαχίες μας πρόσφεραν ένα ακόμη αδιάσειστο τεκμήριο ότι το κακό κομματικό συναπάντημα δεν ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της χώρας αλλά στοχεύει στην εξαπάτηση των πολιτών προς άγραν ψήφων για να κερδίσει τις κουτάλες της εξουσίας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι παλιάτσοι ΠασοκοΝεοδημοκράτες που κινούνται στον αστερισμό της δημαγωγίας και του λαϊκισμού γύρω από σκοτεινά υπόγεια, ύποπτα πατάρια και ελκυστικές σοφίτες – ο διάβολος έχει χιούμορ! – αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιταγές της λογικής, της δικαιοσύνης και της ισονομίας. Είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγάγει το λαϊκισμό σε επιστήμη και δε χάνει ευκαιρία ν’ αφορίσει τους πολλαπλώς αφορισμένους ΠασοκοΝεοδημοκράτες, χωρίς όμως να παίρνει θέση επί του εκάστοτε προκειμένου.

Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, 23/03/2012: «Τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για όσους έσπευσαν να "τακτοποιήσουν" αυθαίρετους χώρους συνιστούν δείγμα ακραίας ανυποληψίας και αφερεγγυότητας, δυστυχώς όχι το μόνο, εκ μέρους της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι διαβεβαιώσεις περί μη επιπλέον επιβαρύνσεων για όσους ανταποκρίθηκαν στις ρυθμίσεις περί αυθαίρετων χώρων πήγαν περίπατο.
Τελικά αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πολιτική της διαρκούς αφαίμαξης των οικονομικά ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων χάριν του μνημονίου και των δανειστών.»

Προσέξτε, παρακαλώ, τη διατύπωση: "ανταποκρίθηκαν στις ρυθμίσεις"! Δηλαδή οι παραβατικοί μας έκαναν χάρη που ανταποκρίθηκαν!

Ώστε οι τακτοποιημένοι αυθαίρετοι κατοικήσιμοι χώροι πρέπει να τυγχάνουν φορολογικής ασυλίας, ε; Πολυτελείς σοφίτες, δηλαδή ρετιρέ διαμερίσματα, που εκτός από την παράβαση των πολεοδομικών κανόνων, στερούν από τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τη δυνατότητα τοποθέτησης ηλιακού στην καλυμμένη από αυθαίρετα κτίσματα ταράτσα, και πρόσβασης για άπλωμα ρούχων, να μη φορολογούνται! Αυτό υποστηρίζετε κύριοι του Συνασπισμού; Με άλλα λόγια, να πληρώνουν οι νομοταγείς πολίτες φόρο και για το τελευταίο τετραγωνικό αποθήκης, αλλά οι παμπόνηροι κάτοχοι αυθαιρέτων, που αντί να τους τα γκρεμίσουν τα νομιμοποίησαν, να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης, ως επιβράβευσης για την αυθαιρεσία τους!

Ωραία δικαιοσύνη και ισονομία πρεσβεύετε κι εσείς οι "αριστεροί"… Τα νόμιμα να χαρατσώνονται τα δε παράνομα απλά να δηλώνονται ώστε νομίμως να μεταβιβάζονται! Οι νόμιμοι πολίτες – άραγε παιδιά ενός κατώτερου θεού; – να τεκμηριώνονται και να χρεώνονται, οι δε παράνομοι να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων!

Δε μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω γιατί στη χώρα μας οι πολιτικοί παλιάτσοι εξαντλούν τη σκληρότητά τους εναντίον των νομοταγών πολιτών, και επιδεικνύουν απεριόριστη κατανόηση και ευαισθησία προς τους παραβατικούς, τους αυθαιρετούντας και γενικώς όλα τα λαμόγια. Ίσως επειδή ταυτίζονται ψυχικά με τους τελευταίους… Ίσως επειδή οι παράνομοι στην Ελλάδα είναι η πλειοψηφία, και από δαύτους αγρεύουν τους περισσότερους ψήφους…

Είναι προφανές ότι στη δημοκρατία του Λαμογιστάν η έννοια της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης υποτάσσεται στην ασυδοσία και την ασυλία των λαμογιών.

Παρεμπιπτόντως, θέλω να ρωτήσω τους καρεκλοκένταυρους γιατί δεν συμπεριελήφθησαν στο βενιζέλειας έμπνευσης ειδικό τέλος ακινήτων – κατά κόσμον χαράτσι της ΔΕΗ – τα τετραγωνικά των ταχτοποιημένων ημιυπαίθριων; Γιατί βρε αχαΐρευτοι; Γιατί βρε κοπρόσκυλα του Δημοσίου δεν φροντίσατε να υπολογίσετε το χαράτσι επί του συνολικού εμβαδού του διαμερίσματος αλλά εξαιρέσατε τους ημιυπαίθριους; Τέτοια εντολή λάβατε άνωθεν; Ή μήπως δεν προκάνατε; Δύο χρόνια δε σας έφταναν, χαραμοφάηδες δημοσιοκοπρίτες; Τι είπατε; Ας είναι καλά οι ηλίθιοι νομοταγείς πολίτες που καθαρίζουν για πάρτι των αυθαιρετούντων;

Ως πότε παλικάρια θ’ ανεχόμαστε να βιαζόμαστε από την καλοβολεμένη συμμορία των κουτοπόνηρων πολιτικάντηδων που ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία, ενώ δεν είναι ικανοί να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα; Ήδη σερνόμαστε κατά γης από το ανηλεές τους μαστίγωμα. Έχουμε γίνει περίγελως των εθνών, παγκόσμιο ανέκδοτο, παράδειγμα προς αποφυγή, γόρδιος δεσμός της Ευρώπης… Η δημοκρατία μας πρόδωσε… Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι!

Μαζί με το χαμόγελο, οι περισσότεροι έχουμε χάσει και την ελπίδα ότι αυτό το αμετανόητο και απροσάρμοστο πολιτικό σκυλολόι που μας εξαθλίωσε μπορεί να ανανήψει, να συνετιστεί και να μας βγάλει κάποτε από την κρίση. Οι εκλογές, δυστυχώς, δεν πρόκειται να φέρουν την Άνοιξη. Μάλλον περισσότερο χάος θα φέρουν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα… Το έχω ξαναπεί: πρέπει ν’ αναζητήσουμε ένα Μεταξά Νο2, και συγνώμη που "βλασφήμησα" εναντίον της "δημοκρατικής" χούντας, ντόπιας και ξένης, που κάθισε στο σβέρκο μας και κοντεύει να μας πνίξει.

Χθες συνάντησα τυχαία ένα γνωστό μου αρχιτέκτονα, ορκισμένο κομμουνιστή. «Εδώ που μας κατάντησαν, μας έκαναν να νοσταλγούμε τη δικτατορία», μου είπε πικρόχολα. Έχω την αίσθηση ότι είναι πολλοί εκείνοι που τη νοσταλγούν, διότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι Έλληνες είμαστε ανώριμοι και ανάξιοι να διαχειριστούμε τη δημοκρατία προς όφελός μας… Απεναντίας, καταφέραμε να τη μετατρέψουμε σε καταστροφικό υπερόπλο εναντίον μας. Διότι θέλει αρετή, ομόνοια, λογική και ευφυία η Δημοκρατία, κι εδώ δυστυχώς υπάρχει τεράστιο εθνικό έλλειμμα…