ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Η Αριστερά "κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση αντιπολιτευτική"!


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στη νίκη της Αριστεράς στις προσεχείς εκλογές!

Στην κατά τ’ άλλα συγκροτημένη και τεκμηριωμένη ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη, Ειδικού Αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Βουλής στις 28 -03-2012, επιβεβαιώνονται δυστυχώς αυτά που έλεγα για την Αριστερά στο προηγούμενο άρθρο μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά της ελληνικής κρίσης. Δεν προσβλέπει να συμμετέχει σ’ ένα συνασπισμό αριστερών κομμάτων για να κυβερνήσουν και να εφαρμόσουν τις εναλλακτικές "λαοσωτήριες" προτάσεις τους. Βολεύεται πολύ καλύτερα απλά να διαμαρτύρεται.

Ο Δ. Παπαδημούλης καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της σημερινής και μελλοντικής κοινοπραξίας ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, αλλά δεν ελπίζει στις προσεχείς εκλογές να εξασφαλιστεί μια αριστερή κοινοπραξία που θα ανέτρεπε τα αντιλαϊκά σχέδια της πρώτης! Αφορίζει με πειστικά επιχειρήματα την αδιέξοδη πολιτική της ύφεσης, αλλά δεν απειλεί ότι η Αριστερά θα την ανατρέψει, απλούστατα διότι δεν πιστεύει ότι έχει τα κότσια να κυβερνήσει, ούτε και θέλει.

Ο Ειδικός Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί ηττοπαθώς ότι η Αριστερά είναι κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση αντιπολιτευτική! Τι έτι χρείαν έχομε μαρτύρων; Κι ενώ ο λαός είναι πρόθυμος και έτοιμος για την ανατροπή, η Αριστερά δεν τον βοηθάει, διότι περί άλλα διχαστικά μεριμνά και τυρβάζει. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Δ. Παπαδημούλη προφητεύει ότι στη νέα κοινοπραξία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απλά θ' αλλάξει η μετοχική σύνθεση! Θα φταίει λοιπόν ο λαός αν συρθεί για πολλοστή φορά στα γνώριμα λιμνάζοντα νερά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Πώς να πιστέψει σε κόμματα που δεν πιστεύουν ότι θα κυβερνήσουν και ούτε θέλουν να παλέψουν για να κυβερνήσουν;

Παραθέτω ολόκληρη την κατά τ’ άλλα ενδιαφέρουσα ομιλία του Δ. Παπαδημούλη:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:

«Η συζήτηση είναι εξαιρετικά επίκαιρη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διότι χθες η τρόικα πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο προσκαλεσμένη, για την ακρίβεια μετά από πίεση βουλευτών της αριστεράς και άλλων παρατάξεων του ευρύτερου προοδευτικού φάσματος και μίλησε για την Ελλάδα. Πιέστηκε ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ελλήνων Ευρωβουλευτών. Εκεί είπε η τρόικα, διά των εκπροσώπων της, αυτά που εσείς προσπαθείτε να κρύψετε γιατί πηγαίνουμε σε εκλογές.

Είπε ότι το μνημόνιο που έχετε ψηφίσει, πέρα από τις περικοπές μισθών, συντάξεων επιδομάτων ανεργίας κοινωνικού κράτους που ήδη έχουν επισυμβεί, προβλέπει, ξεκινώντας από τον Ιούνιο και νέα μέτρα άγρια, ύψους 16 εκατομμυρίων τον Ιούνιο πάλι σε βάρος των κοινωνικά ασθενέστερων με νέες περικοπές μισθών. Διότι το μνημόνιο, λέει η τρόικα, που έχετε ψηφίσει και ζητάτε να συνεχίσετε να εφαρμόζεται απαιτεί μισθούς ούτε καν Πορτογαλίας, αλλά Κροατίας και Βουλγαρίας. Διότι το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία που έχετε κάνει, μαζί με την ύφεση που προκαλεί η πολιτική σας, φέρνει νέο ασφαλιστικό και νέες περικοπές συντάξεων, για πέμπτη συνεχόμενη φορά τα δυόμιση χρόνια.

Χθες η τρόικα για μια ακόμη φορά "κάρφωσε" και φανέρωσε αυτό που ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πασχίζουν να κρύψουν. Πάμε σε εκλογές και τα δύο κόμματα συζητούν και τσακώνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από το μνημόνιο που εφαρμόζουν από κοινού.

Διασκεδάζω, ειλικρινά, με την οξεία διαμάχη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για τους διορισμούς. Ο κ. Μιχελάκης καταγγέλλει τους διορισμούς στον ΕΛΤΑ που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η καινούργια τους μεταγραφή, ο κ. Βορίδης, ο Υπουργός Μεταφορών και μετά από ένα αλαλούμ αποφασίζεται ότι αυτοί οι διορισμοί θα γίνουν, απλώς οι 1.500 θα γίνουν μετά τις εκλογές, όταν η Νέα Δημοκρατία λογαριάζει στην κοινοπραξία να έχει το πάνω χέρι.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Το συμπέρασμα είναι ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ως κοινοπραξία σημερινή και μελλοντική, αυτό επιδιώκετε. Προωθεί από κοινού μια άγρια πολιτική και τσακώνεται για την ψηφοθηρία. Κόβετε μαζί μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, κοινωνικό κράτος. Βυθίζετε τη χώρα στο σπιράλ του θανάτου της ύφεσης και την ίδια ώρα τσακώνεστε για το ποιος θα κάνει τους διορισμούς, την ίδια ώρα τσακώνεστε για το πώς ακριβώς θα είναι το νομοσχέδιο για τα ταξί, την ίδια ώρα δεν μπορείτε καν να συνυπάρξετε σε μια συζήτηση για το φορολογικό, την ίδια ώρα αποσύρετε το νομοσχέδιο για το "ΔΗΜΗΤΡΑ".

Έρχομαι στη συζητούμενη πρόταση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι προδιαγραφές αυτού του σχήματος, αυτού του μηχανισμού, αποτελούν δέσμευση και της Ελλάδας και της Ευρώπης στις προδιαγραφές μιας νεοφιλελεύθερης γερμανικής Ευρώπης που δεσμεύει τη χώρα μας στο υφεσιακό σπιράλ του θανάτου.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός ευρώ με τους όρους που βολεύουν τους δανειστές μας και πριν από όλους τη Γερμανία, διότι όπως μας εξήγησε ακόμη και χθες η κ. Μέρκελ, το κόστος από μία ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εξέλιξη την οποία εμείς δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε γιατί θα είναι επώδυνη για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, είναι μια εξέλιξη που δεν βολεύει τους δανειστές μας, δεν βολεύει την Ευρωζώνη και κυρίως τον ευρωπαϊκό βορρά, διότι το κόστος θα ήταν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Η πολιτική που ακολουθείτε και αποτυπώνεται και στο Σύμφωνο Σταθερότητας είναι μια πολιτική που παράγει ύφεση και στηρίζεται σε ασφυκτικούς, εξωπραγματικούς όρους και προϋποθέσεις.

Πρώτον, κύριε Σαχινίδη, τα κεφάλαια που διαθέτει αυτός ο μηχανισμός, είναι προφανώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν, δεν φτάνουν ούτε για φιστίκια, αν υπάρξει πρόβλημα χρέους στην Ιταλία και στην Ισπανία και χρειάζεται δύναμη πυρός, αύξηση αυτών των κεφαλαίων.

Δεύτερον, πρέπει να αλλάξει αυτός ο παραλογισμός σε ό,τι αφορά το επιτόκιο δανεισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε με πεντακόσια δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια τις ιδιωτικές τράπεζες με 1%, όταν κράτη δανείζονται με 5%.

Εμείς ζητάμε να δανείζονται και τα κράτη με το χαμηλό επιτόκιο που δανείζεται μια ιδιωτική τράπεζα. Να μην δανείζεται μια ιδιωτική τράπεζα με ένα επιτόκιο πέντε φορές λιγότερο απ’ ότι το κράτος. Διεκδικούμε φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για να υπάρξουν κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων κρατών, πολιτικές αναδιανομής. Διεκδικούμε και προτείνουμε – γιατί ζητάμε την επανίδρυση της Ευρώπης, την απομάκρυνσή της απ’ αυτό το σπιράλ του θανάτου του νεοφιλελεύθερου οικονομικού εθνικισμού – μηχανισμούς μεταφοράς πλεονάσματος από τον πλούσιο βορρά στον ελλειμματικό νότο διότι τα ελλείμματα και τα χρέη του ελλειμματικού νότου και της Ελλάδας είναι τα πλεονάσματα του βορρά.

Εδώ πανηγυρίζετε για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και τη σωτηρία της χώρας και λοιδορείτε αυτά που σας λέει η Αριστερά, ακόμα και όταν τα ίδια λέει και ο Κρούγκμαν που έχει νόμπελ οικονομίας και ο Στίγκλιτς, χθεσινός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Ακόμα και ο Ολάντ, ο σοσιαλιστής υποψήφιος στη Γαλλία κάνει κριτική, ο Κον Μπετίτ ο "πράσινος", συμπρόεδρος της ευρωομάδας. Δεν σας φτάνουν αυτά;

Το περίφημο όπλο στο τραπέζι, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός. Πόσες φορές μας είπε εδώ ο πρώην Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου "το όπλο στο τραπέζι"; Οι Financial Times λένε ότι το μπαζούκα της Ευρώπης είναι νεροπίστολο και μιλάνε για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Παρουσιάζεται ως ένα τείχος προστασίας απέναντι στην κερδοσκοπία αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός. Έρχεται το Economist και λέει "ένα τείχος γεμάτο τρύπες".

Ποιος είναι ο λόγος; Ο λόγος είναι ο εξής, ότι η Ευρώπη με την κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων απόψεων που επικρατούν και του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού έχει οδηγήσει την ευρωζώνη και ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό νότο σε ένα τούνελ ύφεσης. Πήραν τα λεφτά των φορολογουμένων οι κυβερνήσεις το 2008 από τους προϋπολογισμούς, τα έδωσαν και συνεχίζουν να τα δίνουν στις τράπεζες για να καλύψουν τα χρέη των τραπεζών λόγω των τοξικών τους επενδύσεων, το χρέος των τραπεζών μετετράπη σε χρέος των κρατών και ο καπιταλισμός-καζίνο χωρίς καμία αλλαγή που τότε υπόσχονταν ακόμα και οι ακροδεξιοί ότι θα κάνουν, κερδοσκοπεί τώρα πάνω στα χρέη τα οποία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Ναι, τα ελληνικά ελλείμματα και χρέη είναι αποτέλεσμα και μιας άθλιας διακυβέρνησης του τόπου για δεκαετίες από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εναλλάξ και τους τελευταίους μήνες από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μαζί.

Και επειδή μπορεί κανείς να πει ότι αυτά τα λέει η Αριστερά διότι είναι κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση αντιπολιτευτική, θέλω να σας πω ότι τα λέει και ο κ. Αλμούνια. Χθες ο κ. Αλμούνια απαντώντας σε σχετικά θέματα είπε δύο αλήθειες. Η πρώτη ήταν ότι από το καλοκαίρι του 2010, από τον Ιούνιο του 2010 είχαν στείλει στην Κυβέρνηση τότε της Νέας Δημοκρατίας που έλεγαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι διψήφιο, τότε που εσείς λέγατε και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο ότι το έλλειμμα είναι ελεγχόμενο και θα καταλήξει 6% λέγοντας ψέματα στον κόσμο. (…)

Ο κ. Αλμούνια, λοιπόν, αποκαλύπτει τη δημοσιονομική ασωτία και τη δημιουργική λογιστική της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά στην ίδια του επιστολή καρφώνει και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέγοντας ότι η επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να βάλει δεκαέξι - δεκαεπτά Δ.Ε.Κ.Ο. στο έλλειμμα για να το ανεβάσει από το 13,7% στο 16% περίπου - στο 15,8% έκατσε η μπίλια- δεν ήταν υποχρεωτική από το ESA 95, από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Τι έχουμε λοιπόν; Έχουμε μια ομολογία με επίσημα στοιχεία από τον τότε Κοινοτικό Επίτροπο τον αρμόδιο για την οικονομία ότι για τους πρώτους εννιά μήνες ξεσάλωσε το έλλειμμα και μαγειρευόντουσαν τα στατιστικά στοιχεία για να κρύβεται από τη Νέα Δημοκρατία και για τους τρεις τελευταίες μήνες η αντίστοιχη ευθύνη και για το έλλειμμα και για το μαγείρεμα ανήκει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εννιά μήνες η Νέα Δημοκρατία, τρεις μήνες ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Το δε ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε αυτό που έκανε το 2004 ο Αλογοσκούφης. Για να αποδεσμευθεί από το "λεφτά υπάρχουν", έβαλε στο έλλειμμα ό,τι μπορούσε να βάλει, της Παναγιάς τα μάτια, να το ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά, να περάσει και το έλλειμμα της Ιρλανδίας... έτσι ώστε να επιταχυνθεί η εισαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, όπως αποκάλυψε ο Ντομινίκ Στρος Καν ότι συζητούσαν από το Νοέμβριο ο Γιώργος Παπανδρέου με τον τότε επικεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πριν μπλέξει με τα ερωτικά του, και να αποδεσμευθείτε από τις προεκλογικές σας υποσχέσεις.

Και τώρα εσείς που φέρατε τη χώρα στο γκρεμό, ως συνεταίροι κυβερνάτε, τη βουλιάζετε ακόμη παραπάνω, ψευτοτσακώνεστε για το ποιος θα κάνει τους διορισμούς και για το ποιος φταίει παραπάνω και ετοιμάζετε τους όρους της νέας κοινοπραξίας, όπου απλώς θα υπάρχουν διαφορές στη μετοχική σύνθεση, ποιος θα έχει την πλειοψηφία στον εσωτερικό συνεταιρισμό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς καταψηφίζουμε αυτήν τη σύμβαση, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η υποταγή της χώρας στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, η υποταγή της χώρας σε ένα αδιέξοδο σχέδιο μιας γερμανικής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης που εξουθενώνει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά θα διαλύσει και την ίδια την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και μια επανίδρυση της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και χοντρά θέματα συνταγματικότητας, τη θέση των οποίων έχουμε προαναγγείλει και τα οποία θα αναπτύξει στη συνέχεια, όπως και όταν προβλέπεται, ο συνάδελφος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Θα κλείσω με κάτι προς τη Νέα Δημοκρατία. Όταν έχετε σταματήσει ακόμη και να λέτε τη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση" του μνημονίου, δεν μπορείτε μετά την τελευταία θεαματική σας μεταστροφή, όπου από αντιμνημονιακοί δήθεν γίνατε οι βασικοί εγγυητές του μνημονίου, να μετέχετε και να στηρίζετε μια Κυβέρνηση που έχει Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σαχινίδη, ο οποίος προσωποποιεί την πολιτική των τελευταίων δυόμισι χρόνων με μεγαλύτερη συνέπεια ακόμη και από τον κ. Βενιζέλο, ακόμη και από τον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι ήταν από την πρώτη στιγμή στους αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής, και την ίδια ώρα να ισχυρίζεστε ότι αυτήν την πολιτική θα την αλλάξετε. Την τελευταία φορά που πήγατε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είδα αγκαλίτσες και φιλάκια με την κ. Μέρκελ, διότι έχετε πει "ναι σε όλα" στην πολιτική αυτή που κανοναρχεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η κ. Μέρκελ.»