ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ο απόλυτος αυτοεξευτελισμός του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ=ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ!
Ιδού η μετάλλαξη της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" που ήταν κίβδηλη!
Θαυμαστά έργα και ημέρες του μεγάααλου "σοσιαλιστή" Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Αααυτός θα σώσει το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα!

5/12/2010

16/01/2012

06/02/2012 Δήλωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου:

«Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν οι συνεχείς πιέσεις και οι απαράδεκτοι εκβιασμοί των εκπροσώπων της Τρόικα, η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να διαπραγματευτεί όχι το τι θα περιφρουρήσει αλλά το τι θα παραδώσει.

Επισημάναμε πολλές φορές ότι η όποια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφορά τη συνεχιζόμενη θυσία των Ελλήνων εργαζομένων. Κάθε σκέψη για επιπλέον μειώσεις μισθών είναι απαγορευμένη. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, έδωσαν δύο χρόνια τώρα, πολύ περισσότερα από αυτά που τους αναλογούσαν για να καλύψουν τις αδυναμίες, τις αστοχίες και τις λανθασμένες πολιτικές που αποφάσιζαν οι αυτοονομαζόμενοι "σωτήρες" μας!

Επισημάναμε ότι η παραπέρα διάλυση κάθε πλέγματος προστασίας στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να απορριφθεί γιατί αποδείχθηκε ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι απολύσεις και η "εφεδρεία" έφεραν μόνο περισσότερη ανεργία και καθόλου ανάπτυξη.

Επισημάναμε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει στη βάση των πραγματικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής της. Δεν μπορεί να σχεδιάζουν μόνο το μέγεθος της καταστροφής των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και την βίαια προσαρμογή της ζωής μας σε συνθήκες "Μπαγκλαντές".

Επισημαίνουμε ότι όσοι σήμερα, χωρίς καμία εκλογική νομιμοποίηση, σχεδιάζουν και διαπραγματεύονται το μέλλον του ελληνικού λαού, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί δεν κρίνεται το δικό τους πολιτικό μέλλον αλλά η ίδια η ζωή των κατοίκων της χώρας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ

Κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση μαριονέτα του Πρωθυπουργού – Τραπεζίτη δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει την επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του ’50.

Καμία Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή δε νομιμοποιείται να οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή τον τόπο.

Κανένας δεν ανέθεσε σε κανέναν πολιτικό τη διαπραγμάτευση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Όσοι προσπαθούν για άλλη μια φορά να θέσουν τον ελληνικό λαό μπροστά σε διλλήματα του τύπου "φτώχεια ή περισσότερη φτώχεια" ή "υπογραφή ή χρεωκοπία", οφείλουν να αντιληφθούν ότι θα αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό και την τιμωρία εκατομμυρίων πολιτών, που πλέον δεν αντέχουν άλλο.

Όσοι αποφασίζουν τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ανεργία και τις απολύσεις, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου θα μας βρούν απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις.

Το μόνο που οφείλουν να κάνουν, σήμερα κιόλας, είναι να στείλουν στο σπίτι του τον κάθε Τόμσεν, που σαν δικτατορίσκος άλλης εποχής, προκαλεί, απειλεί και εκβιάζει έναν ολόκληρο λαό.

Καμία διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Χούντας της αγοράς και των Τραπεζών.

Αν είναι να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας, μπορούμε να το κάνουμε διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας.

Το καταφέραμε και άλλοτε, θα το καταφέρουμε και τώρα.»

*********
20/02/2012 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από µέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Προς: Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γ. Παπανδρέου
Κοινοποίηση: Γραµµατέα Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Μ. Καρχιµάκη

«Αγαπητέ πρόεδρε,
Εδώ και δύο χρόνια επισηµαίνω το αδιέξοδο της ακολουθούµενης πολιτικής. Εδώ και δύο χρόνια µε επανειληµµένες τοποθετήσεις µου στα κορυφαία όργανα του κινήµατος, επισηµαίνω το λάθος δρόµο που ακολουθούµε.

Στις τελευταίες εκλογές µια µεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και εσένα Πρωθυπουργό. Ήταν η δικαίωση της προσπάθειας που έκανες και κάναµε όλοι µαζί από το 2004. Ήταν ταυτόχρονα η καταγραφή της ελπίδας ενός λεηλατηµένου λαού, από την πολιτική της Ν∆, να αλλάξει η χώρα πορεία. Και µπορούσε να το κάνει. Αρκεί να προσαρµόζαµε τις πολιτικές µας στις αρχές µας, αρκεί να προετοιµαζόµασταν κατάλληλα, αρκεί να εµπιστευόµασταν τη δύναµη και τις ικανότητες του στελεχιακού µας δυναµικού.

∆υστυχώς γρήγορα διαψεύστηκαν οι ελπίδες. Γρήγορα αποδείχθηκαν ανεφάρµοστες οι πολιτικές µας εξαγγελίες, γρήγορα επιστρέψαµε στα γνώριµα από τα προηγούµενα χρόνια πρόσωπα. ∆υστυχώς, λανθασµένες επιλογές, φοβικά σύνδροµα και η επιλογή ενός αδύναµου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα.

Προειδοποίησα για τα αποτελέσµατα του πρώτου µνηµονίου. ∆εν ακούστηκα. Οι άνθρωποι που επέλεξες να κυβερνήσουν τη χώρα και που σήµερα κρατάνε αποστάσεις από τις ίδιες τους τις πράξεις, θεώρησαν το µνηµόνιο κάτι σαν το ευαγγέλιο! Κόψιµο µισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, διάλυση εργατικής νοµοθεσίας, ακρίβεια, εκτίναξη της ανεργίας, ύφεση και µια χώρα όχι στην άκρη του γκρεµού αλλά σε ελεύθερη πτώση.

Και όµως κανένας δε το έβλεπε. Αντίθετα µε περίσσεια κοµπορρηµοσύνη οι Υπουργοί όχι απλά υπερασπίστηκαν αυτές τις πολιτικές αλλά µας οδήγησαν σε πλήρη σύγκρουση µε την κοινωνία. Οι κοινωνικές µας συµµαχίες διαλύθηκαν, οδηγηθήκαµε σε πλήρη αποµόνωση και το κίνηµα πέρασε στην απαξία. Η οργάνωσή µας µπήκε στην "κατάψυξη", τα στελέχη µας απογοητευµένα και προδοµένα αδρανοποιήθηκαν. Καµία διαδικασία, καµία προοπτική. Η Κυβέρνηση µετατράπηκε σε µια πολιτική Βαβέλ χωρίς συνοχή, χωρίς συναντίληψη, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική.

Ταυτόχρονα και µέσα σε αυτό το κλίµα της αναποτελεσµατικότητας, της κοµµατικής διάλυσης και της επικράτησης προσωπικών στρατηγικών ήρθαν τα γεγονότα του Ιουνίου, που σηµατοδότησαν την οριστική απαξίωση του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή της παραίτησης κάτω από τον ωµό εκβιασµό µερίδας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας οδήγησαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια δηµοκρατικής διαδικασίας, στην Κυβέρνηση Παπαδήµου µε τη συµµετοχή της ακροδεξιάς. Η ακυβερνησία απέκτησε ονοµατεπώνυµο. Οι αγορές είχαν πλέον τον εκπρόσωπο τους στη θέση ευθύνης του Πρωθυπουργού στην πιο κρίσιµη στιγµή της ιστορίας µας.

Η νέα δανειακή σύµβαση αποτελεί την ταφόπλακα κάθε ελπίδας του ελληνικού λαού καθώς πέρα και έξω από τα εκβιαστικά διλλήµατα που τέθηκαν αυτές τις ηµέρες, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πολιτικές δεν µπορούν να δώσουν καµία λύση απλά να παρατείνουν το µαρτύριο των πολιτών αυτής της χώρας.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Νοιώθω απογοητευµένος, νοιώθω και προδοµένος. Απογοητευµένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστηµα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το µόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισµοί πολλών στελεχών για την "επόµενη ηµέρα". Λες και ο λαός ενδιαφέρεται γι’ αυτό!

Προδοµένος γιατί µε τις λανθασµένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισµό απαξιωµένων στελεχών, τις ιδέες µας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανά µας σε διακοσµητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειµένου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες µου είναι αδύνατο να συνεχίσω να συµµετάσχω στο Πολιτικό Συµβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σας υποβάλλω την παραίτησή µου από µέλος του. Θα συνεχίσω σαν απλό µέλος του κινήµατος να δίνω τον αγώνα µου, µαζί µε όσους συντρόφους και συντρόφισσες έχουν ακόµη κουράγιο και υποµονή, για να ανατρέψουµε αυτή την πορεία προς το χάος. Η χώρα υποφέρει και απαιτεί δηµοκρατική και προοδευτική διέξοδο, που αυτό το ΠΑΣΟΚ, µε αυτά τα χαρακτηριστικά δεν µπορεί να δώσει. Πρέπει να το αλλάξουµε.

Πρέπει να συναντήσουµε και πάλι τις ρίζες µας, ειδικά σήµερα που οι έννοιες της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής ∆ικαιοσύνης είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες. Θα σταθώ απέναντι στην προσπάθεια συντηρητικής µετάλλαξης του κινήµατος αλλά και στις προσωπικές στρατηγικές ανθρώπων που χωρίς να έχουν συνείδηση της παράταξης αναζητούν καταφύγιο από τη λαϊκή και κοµµατική οργή.

Συντροφικά
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.»

*********
26/03/2012
Δήλωση επιστροφής Γιώργου Παναγιωτακόπουλου

«Την κρίσιμη τούτη ώρα που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση του Προέδρου.
Εξακολουθώ να διατηρώ τις απόψεις μου για την αναγκαιότητα αλλαγής των πολιτικών του Κινήματος και την ανατροπή των χαρακτηριστικών που το έφεραν σε σύγκρουση με την κοινωνία. Εξακολουθώ όμως και να πιστεύω ότι η διέξοδος απαιτεί και πάλι ΠΑΣΟΚ. Η πορεία αυτή περνά μέσα από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Στην προσπάθεια αυτή κανένας δεν μπορεί να έχει το ρόλο του θεατή των εξελίξεων.»

"Λαϊκή κυριαρχία" τώρα, με το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο! Τρέμε Αλέκα Παπαρήγα! Το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, μεταλλαγμένο, υποκριτικό! OLE, OLE!