ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Τυχαία ενεπλάκη στο δημόσιο διάλογο ο Γιάννης Βαρουφάκης!Θαυμάστε το μπλαζέ ύφος του καθηγητού, και τ' άλλα "σεμνά" αξιοθέατα!

Μας φεύγει ο Γιάννης Βαρουφάκης, παίδες… Ω της εθνικής απώλειας το δράμα! Τον είχαμε παρηγοριά τον τελευταίο χαλεπό χρόνο. Μας άνοιγε τα μάτια! Ωστόσο, όπως μας είπε, αυτό το έκανε εντελώς τυχαία! Κι εγώ η αφελής που του απομαγνητοφώνησα και του ανάρτησα βαρύγδουπη συνέντευξη, γιατί πίστεψα πως έβγαινε στα ΜΜΕ από πατριωτισμό και αγωνία για τη χώρα μας και το λαό της;

Ω της κυνικής αποκάλυψης! Δεν ήταν του στυλ του, είπε, να εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο και να συμμερίζεται μαζί μας τις οικονομικές γνώσεις και τις σοφίες του… Παρασύρθηκε ο διαπρεπής οικονομολόγος… Αποπλανήθηκε, φαίνεται, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Βρε κοίτα να δεις τι έκρυβε μέσα του ο άνθρωπος! Αγγαρεία έκανε κι αυτός! Ποινήν εξέτιε, για να θυμηθούμε παλιά ομολογία του Βύρωνα Πολύδωρα!

Θα πληρώνεστε, κύριε Βαρουφάκη, από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τον Έλληνα βαρέως φορολογούμενο, για το ερευνητικό σας πρόγραμμα στις ΗΠΑ; Διότι, αν δεν απατώμαι, είστε καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι δεν είναι; Παρεμπιπτόντως, πόσο άραγε μας κοστίζουν οι επιστημονικές μακροχρόνιες διακοπές στο εξωτερικό φιλομαθών πανεπιστημιακών; Ή μήπως είναι άνευ αποδοχών και δεν το ξέρω; Χι, χι, χι!

Και τώρα τι θα κάνουμε, σύντροφοι, χωρίς τον Βαρουφάκη; Όπως είπε, οι καλύτερες υπηρεσίες που έχει να προσφέρει είναι να πάει στην Αμερική – πού καλύτερα; – για ένα ερευνητικό πρόγραμμα. Ερευνήστε, ερευνήστε τα οικονομικά σε συνθήκες εργαστηρίου, κύριε Βαρουφάκη και λοιποί οικονομολόγοι της θεωρίας, και μην πολυεμφανίζεστε στα Μίντια. Ελλοχεύει ο κίνδυνος, αν κάνετε πολύ τον έξυπνο, να σας ζητηθεί ν’ αναλάβετε να εφαρμόσετε τις σοφίες σας στην πράξη από κάποιο κυβερνητικό πόστο και ν’ αποδείξετε χειροπιαστά αν γνωρίζετε πώς να χωρίζετε δυο γαϊδουριών άχυρα… Και τότε θα φανεί και η δική σας γύμνια!

Δραπετεύει από την Ελλάδα ο αφρός των οικονομικών επιστημόνων! Αυτό θα πει πατριωτισμός, σύντροφοι! Θα μου πεις, και η οικονομία των ΗΠΑ, με όλους τους λαμπρούς οικονομολόγους που έχει συγκεντρώσει από τα πέρατα της γης, κατά διαόλου πάει. Άρα δεν είναι μόνο η Ελλάδα των λαμογιών που βουλιάζει επειδή "τρώει" τα παιδιά της... Είναι το σκοτεινό σχέδιο-όραμα των αγορών, stupid!

Καλό ξημέρωμα στην ανθρωπότητα! Η νύχτα θα είναι μακριά, διότι η παγκόσμια κρίση είναι πρωτίστως ηθική... Είναι κρίση της ανθρώπινης προσωπικότητας που εκφυλίστηκε, διότι ταυτίστηκε με την ύλη, τα ζωικά ένστικτα, και τις αισθήσεις. Και ο καλύτερος κόσμος που όλοι ποθούμε και ονειρευόμαστε δεν θα έλθει τρέχοντας πίσω από ψευδαισθήσεις και "ισμούς". Χρειάζεται τίποτα λιγότερο από την αφύπνιση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης στο μεγαλείο της πνευματικότητάς της!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στα επόμενα video: