ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Evangelos Venizelos, a dangerous demagogue!Βαγγέλη Βενιζέλο καλή επιτυχία, ενάντια σε κάθε τεκμηριωμένη πρόβλεψη περί του αντιθέτου!
Πίστεψέ με, δε νιώθω καμία σαδιστική ικανοποίηση με το να γράφω συχνά-πυκνά επικριτικά άρθρα για σένα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να σ' επαινώ, αλλά δεν μου προσφέρεις υλικό άξιο για επαίνους. Το κρίμα, λοιπόν, είναι δικό σου, ενώ εγώ απλά υπηρετώ την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, δυστυχώς με προσωπικό ηθικό κόστος από την παραβίαση του νόμου της αγάπης απέναντι σ’ ένα συνάνθρωπο. Ελπίζω η αγάπη μου για τον αδικούμενο και χειμαζόμενο λαό να καλύπτει την αμαρτία μου να είμαι σκληρή απέναντι στην άδικη και ανάλγητη πολιτική ηγεσία της χώρας μου της οποίας είσαι πρωταγωνιστικό μέλος.

Με τις προκλητικές δηλώσεις σου, Βαγγέλη Βενιζέλο, μετά την προχθεσινή "αδιάβλητη" εσωκομματική εκλογή σου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσες για άλλη μια φορά, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, πόσο παρατσιτωμένη πολιτική ΦΟΥΣΚΑ είσαι – παρατσιτωμένη με ανασφάλεια, έπαρση, αλαζονεία, ματαιοδοξία, δημαγωγία, κυνισμό, αυταρέσκεια και μισαλλοδοξία…

Μάλιστα, στη συνάντησή σου με τον Κάρολο Παπούλια, υπέπεσες στο ολίσθημα να οικειοποιηθείς κομματικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ακομμάτιστο, υποτίθεται, πρόεδρο όλων των Ελλήνων – λέγοντας: «είστε μια μεγάλη προσωπικότητα ιστορική της παράταξης, προέρχεστε από τα σπλάχνα της.» Όχι βέβαια πως ο Πρόεδρος έκρυψε ποτέ την κομματική του προτίμηση κατά τη διάρκεια της προεδρίας του…

Κατόπιν, κατά τη διάρκεια της παράδοσης και παραλαβής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις σου οικειοποιήθηκες για το κόμμα σου μεγάλους Έλληνες πολιτικούς της ιστορίας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις διχαστικές σου τάσεις, την αλαζονεία και αμετροέπειά σου, αλλά και την πολιτική κουφότητά σου: «Η παράταξη αυτή -η παράταξη του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου- είναι μια παράταξη που σήκωσε τα βάρη και τις ευθύνες των δύσκολων περιστάσεων, γιατί υπάρχει υπέρ του λαού και του έθνους.»

Εννοείς, Βαγγέλη, ότι όλα τ' άλλα κόμματα υπάρχουν μόνο για τον εαυτό τους; Εννοείς ότι το πολιτικό μεγαλείο κληρονομείται; Ή μήπως δε γνωρίζεις ότι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, π.χ, ευθύνεται με λάθη και βαριά πολιτικά εγκλήματα; Και γιατί πήγες τόσο πίσω και ξέχασες ν’ αναφερθείς στην παράταξη του Κώστα Σημίτη και του πρόωρα εκθρονισθέντος προκατόχου σου, Γιώργου Παπανδρέου, που τα έκανε μπάχαλο; Τυχαία; Δε νομίζω! Δημαγωγός είσαι και δημαγωγικά επιλέγεις τι θα ξεχάσεις και τι θα θυμηθείς, κατά πώς σε συμφέρει…

Ευάγγελε Βενιζέλο, η ιστορία ξερνάει πάντα τους υπερφίαλους δημαγωγούς. Έχεις υπέρμετρη φιλοδοξία, κι αυτό δεν κρύβεται. Έχεις όμως και υπερβολική ανασφάλεια, και ούτε αυτό κρύβεται. Μάθε, λοιπόν, ότι για να γίνεις μεγάλος ηγέτης πρέπει πρώτα να είσαι αληθινός και όχι υποκριτής. Για να γίνεις ανώτερος ηγέτης - πράγμα που επιθυμείς διακαώς - πρέπει πρώτα να γίνεις εσωτερικά ανώτερος άνθρωπος. Και ο ανώτερος άνθρωπος είναι πρώτα και κύρια ταπεινός, κάνει διαρκώς την αυτοκριτική του, έχει αυτογνωσία, δεν επαίρεται, δε μεγαλαυχεί, δεν δημαγωγεί, δεν εμπαίζει το λαό, έχει συναίσθηση της βαριάς ευθύνης του, είναι ενωτικός και δείχνει την αλληλεγγύη του στην πράξη.

Δυστυχώς, εσύ Βαγγέλη προδίδεσαι από τα δισεκατομμύρια των καταθέσεών σου και την τεράστια ακίνητη περιουσία σου ότι είσαι άπληστος και μοναχοφαγάς. Με τόσα που έχεις, το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχεις κάνει είναι να έχεις παραιτηθεί του υπουργικού σου μισθού και όλων των προνομίων. Δεν το έκανες όμως!

Είπες, «Θέλουμε όλα τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση, αλλά να επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα τους ως κόμματα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά. Δηλαδή δεν αρκεί η δήλωση, πρέπει και η σκέψη και η πράξη να αποδίδει αυτήν την ιδιότητα κι αυτόν τον χαρακτηρισμό.»

Αυτό πες το πρώτα στο ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελε Βενιζέλε! Το μεταλλαγμένο αγριονεοφιλελεύθερο κόμμα σας έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία και την υποστήριξη του εργάτη όση σχέση έχει ο διάβολος με το Χριστό. Δεν ντρέπεσαι, Βαγγέλη, που εμπαίζεις τόσο απροκάλυπτα το χειμαζόμενο λαό; Αλλά τι λέω; Ο χαμηλός δείκτης νοημοσύνης σου – παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις των λιβανιστηριών σου – δεν σου επιτρέπει να έχεις επίγνωση του τι λες.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο είπες: «Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές και είχα την ευκαιρία σήμερα το πρωί σε μία αποχαιρετιστήρια σύσκεψη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, να δώσω τις τελευταίες μου οδηγίες.

Πρέπει αυτές τις εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να είμαστε πάρα πολύ επιμελείς και επίμονοι στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, στην εφαρμογή του νέου προγράμματος. Γιατί όταν είμαστε πετυχημένοι σ’ αυτά προστατεύουμε τη σύνταξη, το μισθό, το εισόδημα και την προοπτική του απλού Έλληνα πολίτη και ιδίως, αυτού που έχει την πιο ανασφαλή και αβέβαια θέση, του χαμηλόμισθου, του χαμηλοσυνταξιούχου, του άνεργου. Όταν αποτυγχάνουμε σε αυτούς τους στόχους, τότε - δυστυχώς- πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα ως χώρα και το πληρώνουμε με τρόπο άνισο.»

Ώστε έδωσες οδηγίες στους αρμόδιους να κάνουν μετά την αναχώρησή σου όσα δεν έκαναν εν τη παρουσία σου από πέρυσι το Ιούνιο που ανέλαβες το Υπουργείο-μπάχαλο των Οικονομικών! Έδωσες οδηγίες να εισπραχτούν τα δημόσια έσοδα, εν μέσω προεκλογικού αλαλούμ και χάους, όταν εσύ σε συνθήκες ομαλότητας δεν μπόρεσες να εισπράξεις. Και εμμέσως πλην σαφώς ομολογείς, για πολλοστή φορά, ότι επειδή αποτύχατε στους στόχους είσπραξης των εσόδων, γι’ αυτό επιπέσατε ως λαίλαπα σε μισθούς και συντάξεις του απλού Έλληνα πολίτη που τον αναγκάζετε να πληρώσει για την ανικανότητά σας. Ομολογείς ότι το ακριβό τίμημα της πολιτικής σας αβελτηρίας και μεροληψίας υπέρ των ισχυρών το πληρώνουν πάντα με τρόπο άδικο οι αδύνατοι! Και ποιος τους επέβαλε να το πληρώνουν, Βαγγέλη; Ποιος θεσμοθέτησε αυτή την αδικία; Οι εξωγήινοι;

Γι’ αυτό είπα ότι ο δείκτης νοημοσύνης σου είναι πολύ χαμηλός… Όμως, ΦΟΥΣΚΑ είσαι κι εσύ και σύντομα θα σπάσεις, και θα γίνουν τα έσχατα χείρονα των πρώτων, δυστυχώς για μας…
Άντε τώρα, ανασκουμπώσου για να φτιάξεις το νέο προεκλογικό ΠΑΣΟΚικό παραμύθι, τη νέα ψευτοσοσιαλιστική αφήγηση, για τους εναπομείναντας ανόητους ή καλοβολεμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Έχουν να πέσουν γέλια!

Πάντως "μεγάλος" αποκλείεται να γίνεις Βαγγέλη. Ούτε η ακατάσχετη παπαρολογία σου, ούτε η συνωνυμία σου με μεγάλο πολιτικό του παρελθόντος, ούτε τα δισεκατομμύριά σου, ούτε η υποστήριξη του σάπιου οικονομικο-μιντιακού κατεστημένου που απολαμβάνεις, θα σταθούν ικανά να κρύψουν τη νοητική και συναισθηματική σου υστέρηση.

Όσο για το επίτευγμα της δήθεν μείωσης του χρέους κατά €105 δις για το οποίο κομπάζεις σε κάθε ευκαιρία, κάτι που έτσι κι αλλιώς είχε αποφασιστεί από τις Βρυξέλλες ερήμην σας, σου παραθέτω το επόμενο video, μπας και καταλάβεις την αλήθεια, διότι ως συνταγματολόγος της κακιάς ώρας, Ευάγγελε Βενιζέλε, δεν τα πας καλά με τους αριθμούς: