ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Δηλώσεις πολιτικών για την αυτοκτονία του 77χρονου

Όπως θα δείτε, η υποκρισία περισσεύει και στα σχόλια εκείνων που με τις πολιτικές τους επιλογές οδήγησαν πολίτες σε απόγνωση και σε αυτοκτονία. Μετά τις σπαραξικάρδιες δηλώσεις τους, οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν να μας σκάβουν το λάκκο… Business as usual... Όσο για τον ανώτατο άρχοντα, τον Κάρολο Παπούλια, δε βρήκα δήλωση στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Προφανώς δεν συγκινήθηκε από το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: «Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι – πολιτεία και πολίτες – να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση.»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Είμαι συγκλονισμένος.
Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος.
Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών.
Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε,
μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση.
Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον!
Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα!
Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου ανθρώπου στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος σήμερα το πρωί δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση, αλλά είναι πρωτόγνωρο γεγονός για την ελληνική κοινωνία. Είναι γροθιά στο στομάχι για όλες και για όλους. Είναι οδυνηρό σοκ γιατί όλοι ξέρουμε ότι είναι σημάδι κοινωνικής απόγνωσης, διότι φανερώνει ένα έλλειμμα δικαιοσύνης, εμπιστοσύνης, αποτελεσματικότητας, ένα έλλειμμα αξιοπιστίας και ελπίδας του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των κοινωνικά ασθενέστερων προς την ηγεσία και ως τέτοιο πρέπει να το αξιολογήσουμε, μένοντας μακριά από τον πειρασμό μιας φθηνής κομματικής αντιπαράθεσης ή μιας ευτελούς πολιτικής εκμετάλλευσης.»

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Έχει καταργηθεί κάθε έννοια ηθικής. Δεν υπάρχει ούτε ένας στο εξωτερικό, που να μην αναμασά τα λόγια του Γεώργιου Παπανδρέου "περί ανήθικου λαού", ενός λαού περήφανου, ενός λαού που μίλαγε και για το χθες του αλλά και για το σήμερα, ενός λαού που αντιπροσώπευε τους αρχαίους συγγραφείς, που αντιπροσώπευε το Ζορμπά, αλλά αντιπροσώπευε και την ελληνική περηφάνια, ενός λαού που πολλά παιδιά στο εξωτερικό, φοιτητές ή εργαζόμενοι, αποφεύγουν να πουν ότι είναι Έλληνες, ενός λαού, του οποίου ένας πατέρας πριν από λίγες ώρες αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.
Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει, να έχει κάνει χαρακίρι πριν από αρκετό καιρό εκείνος ο πολιτικός, εκείνοι οι πολιτικοί, που εν γνώσει τους αποφάσισαν να βάλουν τη χώρα αυτή και το λαό αυτό σε μια μέγγενη που λέγεται "νέα τάξη πραγμάτων", Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τραπεζίτες, αγορές.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Η σφαίρα, όμως, από το περίστροφο το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος χτύπησε τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου. Κατευθείαν. Δεν είναι ένας νεκρός ο αυτόχειρας. Πρέπει να αισθανόμαστε όλοι ότι είμαστε εκείνη τη στιγμή στη σκανδάλη. Ένας άνθρωπος με τα παιδιά του και τα εγγόνια του αποφασίζει αυτό το δραματικό τέλος για τον εαυτό του. Ήρθαμε για λίγο μέσα στη σκέψη του, στη ψυχή του, στην καρδιά του, στην απόγνωσή του; Τι είδε από τον πολιτικό κόσμο; Τι είδε; Είδε με περίεργες συναλλαγές να μην κλείνει κανέναν φυλακή από αυτούς που έκλεψαν. Το άκουγε, το διάβαζε, το έβλεπε στην τηλεόραση, ότι τον έκλεψαν οι πολιτικοί, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν έβαλαν κανέναν φυλακή. Τι άλλο είδε; Ότι δεν μπόρεσε να διευκολυνθεί στα δάνεια που είχε βάλει. Τι άλλο είδε; Ότι έκοψαν τη σύνταξη εκείνοι οι οποίοι είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και τους το είχα πει, όπως το είχα πει και εδώ και το είχα πει και σε κανάλια, ότι όταν ο κόσμος αρχίζει να αυτοκτονεί στο Σύνταγμα, τότε θα έχει επιτευχθεί δυστυχώς η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Αυτό φοβόμουν και όχι την πτώχευση και θυμίζω το λόγο.
Ένας άνθρωπος αυτοκτονεί, γιατί τι ακούει από εμάς τους πολιτικούς; Ότι σε εσένα δεν μπορεί να γίνει καμία ρύθμιση, δεν υπάρχει ακατάσχετο σε εσένα. Ενώ, θα δώσουμε χρήματα στα κόμματα που δεν δικαιούνται και μάλιστα ακατάσχετα. Είναι δυνατόν; Έρχεται μεθαύριο, θα το ψηφίσουμε; Αυτοκτονεί έξω από τη Βουλή ο κόσμος, για να πάρουμε εμείς πακτωλό εκατομμυρίων για να κάνουμε εκλογές; Για να βγουν πέντε αφίσες παραπάνω του κ. Βενιζέλου, του κ. Σαμαρά, του κ. Καρατζαφέρη, του κ. Τσίπρα, ή οποιουδήποτε άλλου; Θα πάρουμε λεφτά, όταν ο κόσμος παίρνει το περίστροφο και το στρέφει στον κρόταφό του; Είναι δυνατόν; Και μάλιστα παράνομα λεφτά.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ (ΔΗ.ΣΥ): «Το γεγονός ότι ένας συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, είναι ένδειξη της απελπισίας και της απόγνωσης στην οποία έχει βρεθεί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει να αλλάζει η ζωή του με βίαιο τρόπο.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αντί να επενδύει στην απόγνωση και τη δίκαιη οργή των πολιτών, οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το σχέδιο και τις προτάσεις που έχει, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να στηριχθούν αποτελεσματικότερα εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνανθρώπου μας».

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Ο τραγικός θάνατος του συμπολίτη μας καταγράφει τα αδιέξοδα της πολιτικής που τεμάχισε την κοινωνία. Μαρτυρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Την ώρα που αυτή η πολιτική συνεχίζεται, απουσιάζει δραματικά και το ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας των χειμαζόμενων πολιτών.»

ΚΚΕ: «Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους.»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: «Η απελπισία της κοινωνίας, εμπρός στην εξαθλίωση στην οποία την σπρώχνουν οι καταστροφικές και άδικες πολιτικές της κυβέρνησης, φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα. Αναφορές ήδη μιλούν για σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία δύο χρόνια του μνημονίου. Η δίκαιη οργή όλων μας πρέπει να γίνει μοχλός για τερματισμό των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών, που επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανειστών αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις της πολιτείας έναντι των πολιτών της. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ, προκειμένου να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις διεξόδου, με την κοινωνία μπροστά. Κανένας συμπολίτης μας αναλώσιμος στις πολιτικές τους! Η ζωή δεν χρεοκοπεί και η Βουλή οφείλει να το ακούσει και να το σεβαστεί».

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ("Κοινωνική Συμφωνία"): «Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία, έχει αφαιρέσει από πολλούς Έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια - και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα, έδωσε τέλος στη ζωή του, δηλώνοντας πως δεν έχει τα μέσα, όχι για σκυφτή ζωή, αλλά για ορθό ανάστημα.»