ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Η μονομανία του Ευάγγελου Βενιζέλου με την “ΑΛΗΘΕΙΑ”Αν έχετε τη διάθεση, την αντοχή και την υπομονή να παρακολουθείτε τις μακροσκελείς ομιλίες του αθεράπευτου φαφλατά Ευάγγελου Βενιζέλου, θα διαπιστώσετε ότι επαναλαμβάνει μονότονα τη φράση «πρέπει να πούμε στο λαό την "ΑΛΗΘΕΙΑ"», «να πούμε την "ΑΛΗΘΕΙΑ" στο λαό». Θυμίζει το παλιό γραμμόφωνο που κόλλαγε η βελόνα.

Πες την επιτέλους να τελειώνουμε! Μας έχεις πρήξει μ’ αυτή την "ΑΛΗΘΕΙΑ"! Τι άλλο έχεις να μας πεις από την ευθανασία του λαού που απεργάζεστε; Τι άλλο, εκτός από την οδυνηρή ΑΛΗΘΕΙΑ που βιώνουμε στο πετσί μας;

Ώρες-ώρες τον λυπάμαι το Βαγγέλη, παίδες, διότι φαίνεται πως έχει εφιάλτες με την "ΑΛΗΘΕΙΑ", που του προκαλούν τρικυμία εν κρανίω. Βλέπω εκεί πέρα ένα θανάσιμα φιλόδοξο παιδί να παλεύει με θεούς και δαίμονες για να μας αποδείξει ότι το μαύρο είναι άσπρο και ότι ο δρόμος προς την ευημερία του λαού περνάει μέσα από την κόλασή του. Ότι για να μείνουμε στο ευρώ πρέπει να πεθάνουμε. Προσέξτε, μόνο για το λαό μιλάμε, διότι οι γαλαζοαίματοι τση "Δημοκρατίας" ευημερούν, βρέξει χιονίσει. Δυστυχώς αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μας την είπε ο Βαγγέλης ακόμα, κι ούτε πρόκειται να μας την πει. Ίσως γι’ αυτό παραμιλάει…

Έτσι, λοιπόν, και χθες, στην εκδήλωση για τους ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου μουσείου Μπενάκη, με παρόντες αστέρες του "πολιτισμού" όπως ο Γιώργος Νταλάρας – κάτσε καλά! – ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμπελοφιλοσόφησε επί μακρόν γύρω από την "ΑΛΗΘΕΙΑ" και μάλιστα έβαλε και αυτογκόλ.
Πάρτε μερικά δείγματα:

«Οι εκλογές είναι αναμφίβολα η ώρα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"»

«Η πορεία προς τις εκλογές δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".»

Ποια "ΑΛΗΘΕΙΑ", όμως, εννοούσε ο Βαγγέλης; Την απόλυτη ΑΛΗΘΕΙΑ; Την αντικειμενική "ΑΛΗΘΕΙΑ"; Την ΑΛΗΘΕΙΑ της λογικής; Την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών; Μακάρι νάξερε κι αυτός... Προσέξτε τη Βενιζέλειο αμπελοφιλοσοφία και το αυτογκόλ που έβαλε:

«Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι μια σχέση.»

Σχέση η ΑΛΗΘΕΙΑ; Άπαγε της βλασφημίας! Και αυτή η σχέση, είπε ο Βαγγέλης, «προϋποθέτει κάποιον έτοιμο να πει την "ΑΛΗΘΕΙΑ", όπως την αντιλαμβάνεται.»

Σώωπα! Δηλαδή η ΑΛΗΘΕΙΑ μεταβάλλεται ανάλογα με την αντίληψη του καθενός, Βαγγέλη; Διότι ο βλάκας διαφορετικά αντιλαμβάνεται την "ΑΛΗΘΕΙΑ" από τον ευφυή, ο διεφθαρμένος διαφορετικά αντιλαμβάνεται την "ΑΛΗΘΕΙΑ" από τον έντιμο, ο λογικός αλλιώς αντιλαμβάνεται την "ΑΛΗΘΕΙΑ" από τον παράλογο, κ.ο.κ. Τι είναι δηλαδή η ΑΛΗΘΕΙΑ; Χαμαιλέοντας που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας; Πού τα διάβασες αυτά Βαγγέλη μ’;

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στην αμπελοφιλοσοφική του ανάλυση έτι περαιτέρω, λέγοντας: «και αυτός ο ρόλος τώρα ανήκει σε εμάς, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη.»

Ποιος ρόλος; Ο ρόλος να λέει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπως την αντιλαμβάνεται, ντε! Αυτός ο ρόλος τώρα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, είπε ο Βαγγέλης, που είναι η προοδευτική δημοκρατική παράταξη! Άει στο καλό σου! Κοίτα να δεις προνόμιο που επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ για τον εαυτό του: και προοδευτικό και δημοκρατικό! Και γιατί δεν σας φαίνεται η προοδευτικότητα και η δημοκρατικότητα, βρε Βαγγέλη; Εμείς γιατί δεν την είδαμε και δεν τη βλέπουμε; Γιατί κρύβετε την προοδευτικότητα και τη δημοκρατικότητά σας στα συρτάρια και μας παιδεύετε;
Θα μου πεις μην κάνω ανόητες ερωτήσεις. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Φαίνεται, όμως, ότι στιγμιαία ο Βαγγέλης κατάλαβε τη γκάφα του, έβαλε κόμμα αντί για τελεία, και συνέχισε: «πρέπει να ανήκει σε κάθε κόμμα και σε κάθε δημόσιο πρόσωπο.»
Τι ν’ ανήκει; Ο ρόλος να πει την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται, ντε!

Μα ακριβώς αυτό γίνεται, Βαγγέλη μ’; Καθένας, κάθε κόμμα, κάθε δημόσιο πρόσωπο, λέει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπως την αντιλαμβάνεται, μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς των δικών του συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Εξού και το αλαλούμ και η ασυνεννοησία με όσα αρνητικά για την κοινωνία και τη χώρα αυτά συνεπάγονται. Καθένας υποστηρίζει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" τη δική του και πολεμάει με λύσσα την "ΑΛΗΘΕΙΑ" των άλλων. Και αυτό, δηλαδή η διχόνοια, είναι η πεμπτουσία τση "Δημοκρατίας"! Κι όταν η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ενός βολευτή διαφέρει από εκείνη του κομματάρχη του, τότε διαγράφεται "δημοκρατικά", μέχρι να επανέλθει στο κομματικό μαντρί "μετανιωμένος" με την ουρά στα σκέλια!

Πάμε πάρα κάτω:

Ε.Β. : «Αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να υπάρχει και αυτός που είναι έτοιμος να ακούσει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" και να πει με τη σειρά του τη δική του "ΑΛΗΘΕΙΑ".»

Ποια διάβολο "ΑΛΗΘΕΙΑ" ν’ ακούσει ο έρμος ο λαός; Την "ΑΛΗΘΕΙΑ" του ΠΑΣΟΚ; Της ΝΔ; Του ΣΥΡΙΖΑ; Του ΚΚΕ; Της ΔΗΜ.ΑΡ; Του ΛΑΟΣ; Της ΔΗ.ΣΥ; Της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Α, αυτή την τελευταία την εξορκίζεις, ε; Μα γιατί; Είναι κι αυτή μια "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπως την αντιλαμβάνεται μια μερίδα του λαού. Τι φταίνε οι χρυσαυγίτες άμα την αντιλαμβάνονται έτσι; Θέμα αντίληψης δεν είπες ότι είναι η "ΑΛΗΘΕΙΑ", Βαγγέλη; Δεν κάλεσες το κάθε κόμμα να πει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπως την αντιλαμβάνεται;

Όσο για να πει ο λαός τη δικιά του "ΑΛΗΘΕΙΑ", αυτό θα κάνει στις κάλπες, αλλά δυστυχώς πολλών η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι παραμορφωμένη λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί από τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Αυτό το λένε επιστημονική προπαγάνδα. Μεγάαλη πρόοδο έχει σημειώσει η πολιτική επιστήμη στον τομέα αυτό! Τα ξέρεις αυτά Βαγγέλη, τι να σου τα λέω…

Και ο Βαγγέλης συνεχίζει: «και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και ο κάθε πολίτης ατομικά.»

Ποια πρόκληση; Να πει την "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπως την αντιλαμβάνεται; Πανεύκολο! Μια ζωή αυτό δεν κάνετε και δεν κάνουμε; Καθένας έχει της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" του το χαβά, κατά πως την αντιλαμβάνεται! Για παράδειγμα, οι ναυτεργάτες λένε τη δική τους "ΑΛΗΘΕΙΑ", προαναγγέλλοντας απεργία για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τι κακό κάνουν; Τι φταίνε αυτοί αν αντιλαμβάνονται την "ΑΛΗΘΕΙΑ" τους έτσι;

Μήπως τώρα με λίγη προσπάθεια μπορέσεις να καταλάβεις τον παραλογισμό σου, Βαγγέλη; Κάποιοι, πολλοί μάλιστα, σε λένε έξυπνο, αν κι εγώ διαφωνώ κάθετα. Για ξανακοίταξέ το πάντως το θέμα μπας και ξεκολλήσεις από τις εμμονές σου.

Αν η "ΑΛΗΘΕΙΑ" μεταβάλλεται ανάλογα με το πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας, τότε παύει να είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και συρρικνώνεται σε γνώμη, σε άποψη. Διότι η αληθινή ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αξία, μάλιστα η υπέρτατη αξία, και ως τέτοια είναι αμετάβλητη. Η προσπάθεια των ατόμων και των κομμάτων θάπρεπε να είναι το να πλησιάσουν την απόλυτη "ΑΛΗΘΕΙΑ" και όχι να χρησιμοποιούν τις υποκειμενικές "αλήθειες" ως φονικά όπλα εναντίον αλλήλων. Εδώ φαίνεται και η ουτοπία της Δημοκρατίας που κατακερματίζει την κοινωνία και καταλήγει σε αδιέξοδα. Το θλιβερό, για να μην πω ολέθριο, αποτέλεσμα επιβεβαιώνει του λόγου μου το αληθές. Το ομολόγησε και ο Βαγγέλης:

Ε.Β.: «Ζούμε αναμφίβολα την πιο δύσκολη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση, γιατί έχουν διαψευστεί και έχουν ανατραπεί βασικές παραδοχές των τελευταίων 38 ετών. Καταρχάς έχει ανατραπεί η θεμελιώδης παραδοχή μέσα στην οποία διαμορφώθηκαν οι συνειδήσεις των πολιτών: πως κάθε γενιά θα ζει καλύτερα από την προηγούμενη.
Αυτή η αμφισβήτηση της γραμμικής εξέλιξης, της συνεχούς προόδου, ανατρέπει τα πάντα, ανατρέπει όλα τα αυτονόητα της μεταπολιτευτικής περιόδου.»

Προσέξτε παρακαλώ: Η Δημοκρατία ανέτρεψε τη δικτατορία πριν από 38 χρόνια, υποσχόμενη στο λαό καλύτερες μέρες, γραμμική εξέλιξη και συνεχή πρόοδο, ώστε κάθε γενιά να ζει καλύτερα από την προηγούμενη. Τούτο το αυτονόητο όμως ανετράπη, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κι εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε, αφού το επώδυνο πισωγύρισμα το βιώνουμε στο πετσί μας.

Γιατί συνέβη αυτό Βαγγέλη; Έτσι τυχαία, από κάποιο καπρίτσιο της μοίρας μας; Μήπως επειδή ο θεός της Ελλάδας μας μισεί; Τι φταίει Βαγγέλη και το αυτονόητο της φυσιολογικής εξέλιξης και προόδου ανατράπηκε τόσο βίαια; Αν δεν γνωρίζεις τι φταίει, πώς περιμένεις να επαναφέρεις τα ανατραπέντα αυτονόητα;

Να σου πω εγώ τι φταίει, Βαγγέλη; Μου επιτρέπεις, ε; Άλλωστε μας προέτρεψες να λέμε καθένας την "ΑΛΗΘΕΙΑ" του, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, ήταν στραβό το κλήμα, τόφαγε κι ο γάιδαρος. Αυτό φταίει. Τα κλήμα είναι η Δημοκρατία που είναι εγγενώς κουτσή, στραβή κι ανάποδη για λόγους που έχω εκθέσει σε πολλά άρθρα μου και που αντιλαμβάνεται ο κοινός νους. Ο γάιδαρος είναι το πολιτικό προσωπικό που είναι κοντόφθαλμο, εγωκεντρικό, διεφθαρμένο, και ανίκανο.

Ε.Β.: «Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι ότι τίποτε δεν είναι βέβαιο, τίποτε δεν είναι αυτονόητο, τίποτε δεν είναι αυτόματο, τίποτε δεν είναι απλό. Πρέπει να τα κατακτήσουμε όλα εξαρχής. Και πρέπει να το πετύχουμε αυτό ενώ διατρέχουμε πάρα πολλούς μεγάλους κινδύνους.»

Και πώς θα τα ξανακατακτήσουμε Βαγγέλη, αν δεν γνωρίζουμε τι πήγε στραβά και τα χάσαμε; Και ποιοι διάολο είναι αυτοί οι μεγάλοι κίνδυνοι που διατρέχουμε ακόμη; Συνεχίζεις να μας τρομοκρατείς; Νισάφι πια!

Ε.Β.: «Βεβαίως, και οι τελευταίες εξελίξεις είναι πάρα πολύ σημαντικές: Οι αποφάσεις σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος, η έγκριση του νέου προγράμματος, η υπογραφή και η έναρξη εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης, τα αποτελέσματα που έχουμε χάρη στις θυσίες, τις βαριές θυσίες, του ελληνικού λαού σε σχέση με τη λεγόμενη δημοσιονομική προσαρμογή, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.»

Τι νομίζεις ότι κάνεις με το να επαναλαμβάνεις σε κάθε ευκαιρία ότι οι θυσίες του λαού είναι βαριές θυσίες; Μπας και νομίζεις ότι ελαφρύνεις τη θέση σου; Ή μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι είμαστε υπερήφανοι που με τις επιβληθείσες με το μαστίγιο βαριές θυσίες μας σώζουμε το άχρηστο πολιτικό κατεστημένο, τα λαμόγια και τους τοκογλύφους ,ενώ ξεπουλιέται η Ελλάδα;

Ε.Β.: «Άρα, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να πούμε καθαρά απέναντι σε μια κοινωνία που αγωνιά, που απογοητεύεται, που οργίζεται ποια είναι η δική μας "ΑΛΗΘΕΙΑ", ποια είναι η "ΑΛΗΘΕΙΑ" της υπεύθυνης στάσης που σημαίνει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος.»

Ποσώς μας ενδιαφέρει η δική σας παραμορφωμένη "ΑΛΗΘΕΙΑ", Βαγγέλη Βενιζέλο. Κρατήστε την για τον εαυτό σας. Σας γνωρίσαμε από τα έργα σας, από τους σάπιους καρπούς σας, και τα προεκλογικά παραμύθια σας τώρα περιττεύουν. Μας προκαλούν αηδία και ναυτία. Αν είχατε φιλότιμο και ίχνος αξιοπρέπειας, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνετε είναι να μην ξαναζητήσετε την ψήφο του λαού τον οποίο προδώσατε τόσο βάναυσα.

Ε.Β.: «Εμείς λοιπόν αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες για το παρελθόν και θέλουμε όλοι μαζί οι Έλληνες να αναλάβουμε την ευθύνη του μέλλοντος. Είμαστε δυστυχώς όλοι μέρος του προβλήματος και η ευθύνη βαραίνει όλους ανάλογα με τους ρόλους μας στην πορεία της χώρας.»

Και πώς αναλάβατε τις δικές σας ευθύνες, κύριε Βενιζέλο; Με το να θυσιάζετε τους αθώους στο βωμό των ενόχων; Διότι εσείς οι ίδιοι λέτε και ξαναλέτε ότι τα μέτρα είναι ΑΔΙΚΑ. Με το να μας ξαναζητάτε την ψήφο μας; Μήπως επιστρέψατε τα άφαντα δισεκατομμύρια στον άδειο κρατικό κορβανά και δεν το πήραμε είδηση; Μήπως μπήκε κανένας από σας φυλακή και δεν το ακούσαμε; Ούτε τους κατάπτυστους νόμους περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας βολευτών δεν καταργήσατε!

Άντε, λοιπόν, να κουρεύεσαι Βαγγέλη, όπως κούρεψες τα ομόλογα, και πάψε να μας κοροϊδεύεις. Και ναι, όλο το πολιτικό συναπάντημα είστε μέρος του προβλήματος! Κάντε στην μπάντα λοιπόν! Όταν οι τυφλοί οδηγούν τυφλούς θα πέσουν μαζί στο γκρεμό. Κάντε στην μπάντα επιτέλους μπας και δούμε κάαποτε άσπρη μέρα!

Ε.Β.: «Έχω πει πολλές φορές πως πράγματι ο πολιτικός κόσμος έχει ένα ολόκληρο βουνό ευθύνης, ένα μεγάλο βουνό ευθύνης, αλλά ίσως κάθε πολίτης να έχει ένα μικρό κόκκο άμμου ευθύνης γύρω από τον οποίο πρέπει να συλλογιστεί για να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στη χώρα μας μέσα σε συνθήκες εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής.»

Δεν ωφελεί να λες ότι ο πολιτικός κόσμος έχει ολόκληρο βουνό ευθύνης γενικώς και αορίστως. Πρέπει να πεις συγκεκριμένα τι κάνατε στραβά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Διότι αν δεν γνωρίζετε τι κάνατε στραβά, και αν μένετε εσαεί ατιμώρητοι, θα ξανακάνετε τα ίδια και χειρότερα, και έσεται η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης. Φοβάμαι ότι προς τα κει οδεύετε και μας σέρνετε…

Αυτά προς το παρόν, Ευάγγελε Βενιζέλο, κι αν έχω όρεξη και χρόνο θα επανέλθω για να σχολιάσω τα υπόλοιπα που είπες. Πάντως λες πολλά, πάρα πολλά, και κουράζεις τους ακροατές και τους αναγνώστες σου. 6.630 λέξεις ήταν η ομιλία σου μαζί με τη δευτερολογία! Έλεος! Φαντάζομαι θα έπεσε πολύ χασμουρητό μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων σου. Μακάρι να παρακολούθησαν το ένα τρίτο απ’ αυτά που είπες. Αναρωτιέμαι αν κι εσύ ο ίδιος καταλάβαινες όλα όσα ασυνάρτητα έλεγες… Ουκ εν τω πολλώ το ευ, βερμπαλιστή Βαγγέλη! Πελαγοδρομείς, κύριε Βενιζέλο, κι αυτό είναι που με τρομάζει σε σένα…

Συγνώμη για την ενόχληση, ε; Άλλωστε την "ΑΛΗΘΕΙΑ" μου είπα κι εγώ, όπως την αντιλαμβάνομαι! Καθείς εφ' ω ετάχθη!