ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Τι σημαίνει "κυβέρνηση", Οέο;

Η απάντηση στο υπαρξιακό αυτό ερώτημα είναι συγχρόνως και απάντηση στο άλλο θεμελιώδες ερώτημα: τι είναι δημοκρατία-κομματοκρατία. Τα επόμενα video και αποσπάσματα από δημοσιεύματα μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τη δημοκρατική καταδίκη μας. Οι πολυτέλειες κοστίζουν, Οέο!7/4/2012

9/4/2012

«Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μέσω της οποίας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση επιχορήγησης των κομμάτων στην Ελλάδα ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Συγκεκριμένα μέσω της επιστολής ο κ. Φερχόφστατ ζητά να έχει ενημέρωση για ποιο λόγο τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων. Μάλιστα ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στη Γερμανία επισημαίνει ότι θα ήταν πιο σωστό τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στους Έλληνες πολίτες να βρουν πλήρη εφαρμογή σε Έλληνες πολιτικούς και πολιτικά κόμματα.» newsplus.gr, 10/4/2012

«Μόνο ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του ΚΚΕ στη ψηφοφορία της Βουλής για την τροπολογία της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, όπου δήλωσε απλά "παρών". (…)
Όμως, γιατί το ΚΚΕ που πάντα αντιστέκεται δεν καταψήφισε και αυτή την τροπολογία και απλά δήλωσε "παρών"; (…)

Ο ίδιος ο Σπ. Χαλβατζής έδωσε την απάντηση με την ωμή τοποθέτησή του: "Η τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ". (…)

Η ανυποχώρητη άρνησή του στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, που κι αυτή καλύπτεται στο νέφος δήθεν του ταξικού πολέμου, ίσως δεν είναι άσχετη με το "παρών" στη τροπολογία.
Δηλαδή, να "βάλει πλάτη" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στα κόμματα που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές, στο θέμα της κρατικής επιχορήγησης, ώστε αυτά κατά κάποιο τρόπο να δεσμεύονται απέναντι στο ΚΚΕ σε παρόμοια θέματα, όπως ο έλεγχος των οικονομικών του κόμματος του... λαού. (…)» todayfocus.gr, 10/4/2012

«"Πρωταθλητές" στο... πάρτι των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο είναι τα ίδια τα πολιτικά κόμματα, αφού μετά την αποκάλυψη του θέματος με τις προκλητικές αυξήσεις που λάμβαναν τα τελευταία χρόνια, τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο σύνολό τους συμμετέχουν σε μια καλοστημένη "κομπίνα", αφού χρωστούν στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια από υπερβάσεις των χρηματοδοτήσεών τους, οι οποίες δεν επεστράφησαν ποτέ.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το "Εθνος της Κυριακής", οι οφειλές από τις υπερβάσεις των χρηματοδοτήσεων μόνο για την επταετία 2003-2009 φτάνουν τα 56,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν συμπεριληφθεί και η διετία 2010 και 2011, οι οφειλές ξεπερνούν τα 64 εκατομμύρια ευρώ. (…)

Οι χρηματοδοτήσεις που έπρεπε να πάρουν τα κόμματα το συγκεκριμένο διάστημα βάσει των τελικών δεικτών για τα τακτικά κρατικά έσοδα ήταν στο σύνολό τους 362,36 εκατ. ευρώ και αντ΄ αυτού τα κόμματα έβαλαν στα ταμεία τους 418,75 εκατ. ευρώ. (…)

Επιπλέον, η χώρα μας εμφανίζεται να δαπανά μέχρι και οκτώ φορές μεγαλύτερα ποσά για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία.

Έτσι, ο Ούγγρος πολίτης επιβαρύνεται με 1,8 ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες των κομμάτων, ο Βέλγος με 1,5 ευρώ, ενώ ο Πορτογάλος με 0,8 ευρώ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων στη χώρα του, όταν στην Ελλάδα ο πολίτης επιβαρύνεται με 5 ευρώ. (…)

Την ίδια ώρα χρέη μέχρι τον... λαιμό έχουν τα πολιτικά κόμματα - πλην του ΛΑΟΣ -, αφού παρά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, παράλληλα δανείζονται από τα τραπεζικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα τα χρέη τους να ξεπερνούν συνολικά τα 240 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταίο δίμηνο -παρότι οι τράπεζες δίνουν δάνεια με το... σταγονόμετρο- εγκρίθηκαν από τράπεζα νέα δάνεια για όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα - επίσης πλην του ΛΑΟΣ - ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν, και είναι θέμα χρόνου η εκταμίευσή τους, 5 εκατ. ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, 2 εκατ. ευρώ για τη ΝΔ, 1,8 εκατ. ευρώ για το ΚΚΕ και 400.000 για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα μεγάλα δάνεια πάντως έχουν ήδη εκταμιευθεί προς τα κόμματα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκης, το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 111.800.000 ευρώ από τις τράπεζες Αγροτική, Marfin και Πειραιώς, η ΝΔ 120.000.000 ευρώ από την Αγροτική και την Πειραιώς, το ΚΚΕ 4.402.054 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, ο ΣΥΡΙΖΑ 6.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και οι Οικολόγοι 800.000 ευρώ επίσης από την Εθνική Τράπεζα. (…)» ethnos.gr 14/1/2012