ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος στον "ενικό" με παραμύθια στον πληθυντικό

Αφήστε το Βαγγέλη να πει την "ιστορία"! Μην του τη χαλάτε! Είναι διασκεδαστικός, έτσι κι αλλιώς! Προσοχή στο 14ο λεπτό του 3ου video.

11-4-2012

11-4-2012

11-4-2012

11-4-2012

Το σύστημα φταίει παίδες! Έτσι γενικώς και αορίστως... Το άτιμο το σύστημα φταίει που χρεοκοπήσαμε και κάθε γενιά θα ζει πολύ χειρότερα από την προηγούμενη! Μην ανησυχείτε, όμως, το σάπιο σύστημα ειν' εδώ και θα μας "φροντίσει" δεόντως...

Και επειδή, όπως ακούσατε, ο Βαγγέλης πολύ επαίρεται για το κούρεμα του χρέους κατά 50%, που, όπως λέει, o ίδιος διαπραγματεύτηκε για να μας ξαλαφρώσει (διάβαζε: αλυσοδέσει και παραδώσει), παραθέτω το επόμενο video που είναι από Συνέντευξη Τύπου στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011, όπου ο κύριος Βενιζέλος εξόρκιζε κάθε σενάριο για κούρεμα 50% ως εκ του πονηρού και καταστροφικό για τη χώρα. Παρακαλώ προσέξτε πώς απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο σε σχετική ερώτηση στα 18:36 λεπτά του video. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

27-9-2011

Παραθέτω τα σχετικά αποσπάσματα:

Ν. Νότης (24h.gr): «Κύριε Υπουργέ, επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση, έχει ξεκινήσει από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οπότε και μιλήσατε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας και υπήρχαν κάποιες πληροφορίες για αλλαγές στον όρο του PSI, του roll over της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, μίλησε ο κ. Σόιμπλε γι’ αυτό και για πιθανό κούρεμα που μπορεί να φτάσει ως και το 50%.
Έχετε προχωρήσει επανειλημμένως σε διαψεύσεις γύρω από αυτό, όμως υπάρχουν σενάρια, δημοσιεύματα από έγκυρες εφημερίδες που επιμένουν. Τελικά, υπάρχει αυτό το θέμα, έχει συζητηθεί; Θ’ αλλάξουν οι όροι της 21ης Ιουλίου;»

Ευ. Βενιζέλος: «Έχω κάνει τουλάχιστον τρεις έγγραφες και πολύ αυστηρές διαψεύσεις για το θέμα αυτό. Δεν ξέρω τι λένε διάφορα ξένα έντυπα με υψηλό ή λιγότερο υψηλό κύρος. Δεν έχω κάποιο μηχανισμό πλήρους μέτρησης του κύρους κάθε μέσου ενημέρωσης. Αυτό που εγώ θέλω ν’ αποφεύγουμε είναι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, για τα οποία μπορεί να ισχυριστεί κάποιος διεθνώς ότι έχουν ελληνικές πηγές, ν’ αναφέρονται σε αυτά τα σενάρια που είναι σενάρια επιβλαβή για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει μια σταθερή γραμμή. Καταλήξαμε στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου με πολύ κόπο, μετά από πολύ σκληρή διαπραγμάτευση.
(...)

Για μας οι αποφάσεις του Ιουλίου είναι το θεσμικό Ευαγγέλιο, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Και το πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις αυτές, φαίνεται από το γεγονός ότι σε πολλούς δεν αρέσουν οι αποφάσεις αυτές, γιατί βλέπουν ότι είναι αποφάσεις, οι οποίες προσφέρουν πολλά στη Ευρωζώνη.
(...)
Εδώ υπήρξαν δημοσιεύματα χθες που έφτασαν να γράφουν ότι στη συνάντηση που είχαμε κλειστά μόνον η κα Lagarde, ο κ. Trichet και εγώ, συζητήσαμε για τα σενάρια αυτά. Πρόκειται για κολοσσιαία και μνημειώδη άγνοια και αφέλεια. Όποιος ξέρει την άποψη του κ. Trichet και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όποιος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μπορεί να αντιληφθεί ότι θα ήταν αδύνατο και αδιανόητο να γίνει τέτοια συζήτηση (...).

Αυτή είναι η άποψή μας, αυτή είναι η θέση μας και επ΄ αυτού δε θέλω να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Γιατί η συζήτηση αυτή όταν ανακυκλώνεται στην Ελλάδα στέλνει απολύτως εσφαλμένα μηνύματα διεθνώς, πλήττει την ελληνική οικονομία, πλήττει τις ελληνικές Τράπεζες, πλήττει την ελληνική χρηματοοικονομική αγορά, τελικά πλήττει τον Έλληνα πολίτη, του στερεί εισόδημα, ευκαιρίες και ρευστότητα. Κάνουμε ζημιά στους πολίτες, κάνουμε ζημιά στη χώρα, δε θα το επιτρέψουμε αυτό.»

Όσο για το δημοψήφισμα που "έφαγε" το Γιώργο Παπανδρέου, για το οποίο ο Βαγγέλης νίπτει τα χείρας του, ας θυμηθούμε τι είπε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωσή του από τον ΓΑΠ:

31/10/2011

31/10/2011

Τι εμπιστοσύνη μπορεί κανείς να έχει στο Βαγγέλη το φαφλατά που ελαφρά τη καρδία λέει και ξελέει, ακυρώνοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας; Στο τιμόνι της χώρας, τον θεωρώ εξίσου επικίνδυνο με τον προκάτοχό του GAP.