ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Προς Αντώνη Σαμαρά εξάψαλμος το ανάγνωσμαΠρόσχωμεν!
Αγαπητέ Αντώνη, δηλαδή τι "αγαπητέ", ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις, αλλά έτσι είναι το υποκριτικό εθιμοτυπικό των προσφωνήσεων. Το λοιπόν, παρακολούθησα χθες τη συνέντευξή σου στο Γιάννη Πρετεντέρη και το ύφος σου με προβλημάτισε, όπως επίσης και αρκετά από τα λεγόμενά σου.

Μου θύμισες το Γιωργάκη Παπανδρέου, που δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή για να γίνει πρωθυπουργός διότι, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε εκλάβει την πρωθυπουργία ως ένα ακόμη προσφιλές σπορ, όπου θα προήδρευε σε μια κυβέρνηση παιδικής χαράς μεταξύ φίλων. Εξού και τάκανε μπάχαλο. Δεν φαντάζομαι να ζήλεψες τη "δόξα" του, ε;

Σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τότε, και θάπρεπε, ως επίδοξος πρωθυπουργός, να ήσουν πιο σοβαρός και προβληματισμένος απ’ ό,τι μας παρουσιάστηκες χθες. Με το παιχνιδιάρικο ύφος σου, τα αστειάκια και τα χαμόγελα, έδειξες να μη γνωρίζεις ότι η Ελλάδα βράζει, ότι οι Έλληνες είναι στους δρόμους, ότι όλοι είναι εναντίον όλων, και καμία μονοκομματική κυβέρνηση, ακόμη κι αν είχε εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δε θα μπορούσε να κυβερνήσει απρόσκοπτα και να βάλει κάποια τάξη στο μπάχαλο.

Επιπλέον, δείχνεις να μη γνωρίζεις ότι ακόμη κι αν ήσουν ένας ικανότατος πρωθυπουργός, έχοντας το ΠΑΣΟΚ απέναντί σου, και φυσικά όλα τ’ άλλα κόμματα, θα αντιμετώπιζες τεράστιες δυσκολίες. Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνυπέγραφε κανένα νομοσχέδιο, ακόμη κι αν συμφωνούσε, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Όχι βέβαια! Από παράδοση και λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους, το ΠΑΣΟΚ θα λέει όχι σε όλα και θα βγάζει τα συνδικάτα στους δρόμους με μπροστάρη το Γιωργάκη τον Παπανδρέου, που αύριο θα το παίζει φίλος των αδικημένων και κατατρεγμένων...

Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία έχει τόσο κατασυκοφαντηθεί από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου – ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά – που ακόμη και στο μέλι να βουτήξει το λαό, λέμε τώρα, η πλειοψηφία θα είναι απέναντί της.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, για το συμφέρον της χώρας θα έπρεπε να επιδιώξεις τη συνεργασία όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με όποιο άλλο κόμμα βρίσκατε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Ας δούμε όμως τα επιχειρήματα που προέβαλες για να υποστηρίξεις την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ:

Είπες ότι, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που περνάει σήμερα η Ελλάδα, απαιτείται κυβέρνηση ικανή να λάβει γρήγορες, ισχυρές και τολμηρές αποφάσεις, κάτι που δε μπορεί να γίνει με συγκυβερνήσεις και ασθενείς ηγεσίες. Θέλεις να συμφωνήσω μαζί σου; Να συμφωνήσω. Ποιους θα αφορούν όμως οι τολμηρές αποφάσεις; Μα το λαό φυσικά. Και πώς θα τις εφαρμόσεις, όταν ο λαός βγαίνει στους δρόμους και αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε αλλαγή; Όταν παραλύει η χώρα με απεργίες, καταλήψεις και δε συμμαζεύεται; Δεν έχεις άραγε επίγνωση της ελληνικής πραγματικότητας ή μήπως φαντάζεσαι να κυβερνήσεις δια πυρός και σιδήρου; Αστεία πράγματα!

Ισχυρίστηκες ότι πρέπει να έχεις τα χέρια σου λυμένα για να μειώσεις το κράτος. Κι εγώ μαζί σου. Πώς όμως θα μειώσεις το καταπράσινο και κακομαθημένο κράτος; Με μαζικές απολύσεις; Ή μήπως μ’ εκείνο το νεφελώδες σχέδιο με τις εφεδρείες; Και πώς θα τα καταφέρεις με το ΠΑΣΟΚ απέναντί σου;

Είπες ότι θέλεις να είσαι ελεύθερος ν’ αλλάζεις υπουργούς χωρίς να ρωτάς κανέναν. Φυσικά, αν κάποιος υπουργός δεν παράγει έργο πρέπει ν’ αλλάζει, και αν τυχαίνει ν’ ανήκει στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν αντιδράσεις. Όμως με αυτά που επικαλείσαι, επιβεβαιώνεις ότι στην ελληνική δημοκρατία, με τη νοοτροπία που έχετε, υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό λέω κι εγώ: ότι η Δημοκρατία μας είναι το απόλυτο αδιέξοδο, αλλά κάποιοι μ' έχουν παρεξηγήσει!

Αναφέρθηκες στο θέμα των λαθρομεταναστών όπου θέλεις ν’ αλλάξεις πράγματα, κι ότι με μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσες, διότι άλλα πρεσβεύουν. Δίκιο έχεις, αλλά αν ο λαός δεν σου δώσει αυτοδυναμία, πράγμα που είναι το πιο πιθανό, με ποιο δικαίωμα θα τον τραβολογάς σε εκλογές μέχρι να σε κάνει αυτοδύναμο παρά τη θέλησή του; Μήπως είναι γραμμένο μέσα στο Σύνταγμα ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πρέπει να είναι μονοκομματικές; Δε νομίζω!

Είπες ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις το θέμα των τρωκτικών που υπάρχουν παντού. Εννοείς δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των τρωκτικών και αν συγκυβερνούσατε θα σε δυσκόλευε στο θεάρεστο έργο σου; Και πώς έχεις κατά νουν ν’ αντιμετωπίσεις το θέμα των τρωκτικών; Με κάποιο ισχυρό εντομοκτόνο; Μα τα τρωκτικά διαπερνούν την καρδιά του κράτους και της κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζονται με νομοσχέδια. Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση συνειδήσεων, αλλά λαός και ηγεσία περί άλλα τυρβάζουν..

Ισχυρίστηκες ότι ένας πρωθυπουργός, που ενίοτε θα πρέπει να βρίσκεται στο εξωτερικό, δε μπορεί να είναι συνδεδεμένος με το τηλέφωνο για να ζητάει την άδεια από τον ηγέτη του συγκυβερνώντος κόμματος για το α' θέμα ή το β'. Όλα αυτά ακούγονται λογικά, αλλά και πάλι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα όταν ο κυρίαρχος λαός επιλέξει κομματική πολυφωνία. Και τούτη την ώρα, έτσι όπως τα κάνατε μπάχαλο όλοι εσείς που κυβερνήσατε τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κόμματα και λαός επιλέγουν την ακυβερνησία. Ωιμέ!

Αντώνη Σαμαρά, είπες ότι είναι εκβιαστικό αν κάποιοι θέλουν να σε υποχρεώσουν να συγκυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ. Μα αυτοί οι κάποιοι είναι ο κυρίαρχος λαός, δεν το καταλαβαίνεις; Πρόσεξε Αντωνάκη, διότι με τέτοια που λες θα το φας το κεφάλι σου. Μην αποκλείεις μάλιστα να πάρει την εντολή το δεύτερο κόμμα, και να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους Πράσινους, π.χ. Ή μπορεί να συμβεί το άλλο: να οργιστεί ο λαός, αν τον σύρεις σε νέα εκλογική ταλαιπωρία, να δώσει την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, και να σου μείνει τ' όνειρο της πρωθυπουργίας απραγματοποίητο!

Προσωπικά, πάντως, είτε εσύ είσαι πρωθυπουργός είτε ο Ευ. Βενιζέλος είτε ένας τεχνοκράτης, δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν περιμένω χαΐρι και προκοπή από κανένα σας. Ούτε τη φοροδιαφυγή θα πατάξετε, ούτε το σπάταλο κράτος θα περιορίσετε, ούτε το μεταναστευτικό θα λύσετε, ούτε τις αδικίες θα άρετε, ούτε τη δημόσια τάξη θα εξασφαλίσετε, ούτε τις πετσοκομμένες συντάξεις της μεσαίας τάξης θ' αποκαταστήσετε, ούτε τους μισθούς πείνας θ' αυξήσετε, ούτε ανάπτυξη θα φέρετε... Διότι η ανάπτυξη προϋποθέτει καταναλωτές, κι εσείς τους καταναλωτές τους εξοντώνετε μετά μανίας!

Προσγειώσου, λοιπόν, Αντώνη και πες μας πώς εξαφανίστηκε εκείνο το περίφημο άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής που έταζες στο Ζάππειο Ι και Ζάππειο ΙΙ. Ή μήπως το άλλο μίγμα που θ' ανατρέψει το φαύλο κύκλο της ύφεσης τώρα περιορίζεται στα 350 εκατομμύρια αποκατάστασης των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολυτέκνων και των κτηνοτρόφων που υποσχέθηκες; Δηλαδή η λάθος συνταγή που εξόρκιζες, το φάρμακο με παρενέργεια το φαύλο κύκλο ύφεσης, περιοριζόταν σ’ αυτά τα 350 εκατομμύρια; Είχες δεν είχες, Αντώνη, μ’ έκανες και γέλασα, παρόλη την απογοήτευση που με διακατέχει…

Αντώνη Σαμαρά, αναρωτιέμαι μήπως είχε δίκιο η Ντόρα Μπακογιάννη που σε αποκαλούσε εξ’ αρχής λαϊκιστή, κι εγώ η αφελής νόμιζα πως ήταν πάρα πολύ σκληρή μαζί σου.… Ο κόσμος, όμως, Αντωνάκη δε μασάει πια κουτόχορτο και δεν ανέχεται άλλες κοροϊδίες, γι’ αυτό και κουρεύει δεόντως τα ποσοστά της ΝΔ.

Αντώνη Σαμαρά, η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος! Θέλεις ν’ αλλάξεις την Ελλάδα, ε; Μακάρι να μπορούσες εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος! Θέλεις την εντολή του λαού, αλλά δεν θέλεις την ανοχή του ΠΑΣΟΚ! Πόσο ανόητος είσαι, Αντώνη! Όχι μόνο την ανοχή του ΠΑΣΟΚ χρειάζεσαι για ν’ αλλάξεις την Ελλάδα, αλλά και την ανοχή όλων των άλλων κομμάτων και κομματιδίων εντός και εκτός Βουλής. Πιστεύεις ότι με συγκυβέρνηση δε θα μπορέσεις να χτυπήσεις τις συντεχνίες, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλεις ούτε την ανοχή του ΠΑΣΟΚ! Πετάς στα σύννεφα, Αντώνη, και με τρομάζεις!

Αλλά το κυριότερο ανέκδοτο που είπες είναι ότι χρειάζεσαι την αυτοδυναμία για να στήσεις Εξεταστική Επιτροπή, διότι πρέπει πολλοί να κάτσουν στο σκαμνί για το πώς φτάσαμε εδώ! Άει στο καλό σου, Αντώνη! Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της διαπλεκόμενης "Δικαιοσύνης", εσύ μας παραμυθιάζεις ότι θα καθίσεις κάποιους στο σκαμνί; Για ποιο λόγο; Για να τους αποδώσεις αθώους και πάλλευκους στο λαό, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές μέχρι σήμερα με τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων;

Μαύρη ειν’ η νύχτα στη Γραικιά,
Οι κάλπες απειλούν με χάος!
Κι αν δεν ομονοήσουν οι πολιτικοί,
Η χώρα από το ευρώ θα πεταχτεί!