ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Φοβού το Βενιζέλο με το «συνεργείο διάσωσης»!


  Παίδες Ελλήνων, έχω καλά νέα να σας πω.  Ανακάλυψα ότι ο Βαγγέλης διαβάζει την "πυγολαμπίδα"!  Ποιος Βαγγέλης; Ο Βενιζέλος ντε! Φαίνεται του αρέσουν οι εξάψαλμοι! Αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω την ψυχοφθόρα τούτη ενασχόληση με τις ανούσιες, ου μην αλλά και τρομοκρατικές, παπαρολογίες του. 

Τις προάλλες είχα αναρτήσει άρθρο για τη Βίλλα του Άγγελου Σικελιανού με τίτλο στίχο από ποίημά του «Ὀμπρὸς βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπ᾿ τὴν Ἑλλάδα!» Στη χθεσινή ομιλία του στη Λαμία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων: «Το στοίχημα των εκλογών κρίνεται στην πραγματικότητα στο εσωτερικό της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Στη δική μάς σχέση με τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτούς που θέλουμε, παρά τις επιφυλάξεις, παρά την κριτική, να μας ακούσουν και να έρθουν να μας βοηθήσουν να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.»

 

 Καλά, πότε σηκώσατε τον ήλιο  πάνω από τη Ελλάδα, βρε Βαγγέλη,  για να τον ξανασηκώσετε;  Από την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ , εδώ και 38 χρόνια,  δε μπόρεσε να κάνει τον ημιανατέλλοντα ήλιο του να σηκωθεί πάνω από την Ελλάδα. Έχει κολλήσει εκεί, ο μισός κάτω από τον ορίζοντα, και την τελευταία διετία κινδύνεψε να  βασιλέψει οριστικά  προτού καν ανατείλει. Γρουσούζικο το logo σας, πρόεδρε!
 Εκτός των άλλων, ο Βαγγέλης αναφέρθηκε και πάλι στο προσφιλές του θέμα, την αλήθεια. Σας έχω πει ότι ο άνθρωπος έχει έμμονη ιδέα με την αλήθεια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μας πείσει ότι είναι αληθινός.
 Ευ. Βενιζέλος: «Η σημερινή σας συγκέντρωση, η δυναμική, η γεμάτη πίστη και ελπίδα εδώ στη Λαμία, είναι συνέχεια της δυναμικής συμμετοχής σας στις 18 του Μάρτη στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Υπογράψαμε την ημέρα εκείνη ένα νέο συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω προσωπικά πως αυτό το συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης, το τιμώ και θα το τιμήσω μέχρι το τέλος λέγοντας την αλήθεια και μόνη την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι μια σχέση που μας συνδέει στο εσωτερικό της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, αλλά και με τον ελληνικό λαό.
Γιατί, όπως λέω, η αλήθεια είναι μια έντιμη σχέση ανάμεσα σ' εμάς που είμαστε έτοιμοι να την πούμε και τους πολίτες που πρέπει να ετοιμάζονται σιγά-σιγά, τις επόμενες 15 ημέρες έως τις εκλογές, να την ακούσουν την αλήθεια όσο σοκαριστική και αν είναι.»
 Ωχ, μανούλα μου! Ποιες άλλες σοκαριστικές αλήθειες έχει άραγε να μας ξεφουρνίσει ο Βαγγέλης στις επόμενες 15 ημέρες; Μας προσκαλεί να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για να τις ακούσουμε. Μου θυμίζει οικογένεια ετοιμοθάνατου καρκινοπαθούς που ετοιμάζεται να του πει την αλήθεια για το μοιραίο. Ποια άλλη σοκαριστική αλήθεια έχεις κρυμμένη στο μανίκι σου Βαγγέλη; Την πλήρη οικονομική μας εξόντωση;
  Επίσης ο Βαγγέλης αναφέρθηκε στους Ελευθέριο Βενιζέλο, Νικόλαο Πλαστήρα, Γεώργιο Παπανδρέου, και τον Ανδρέα Παπανδρέου «που έφτιαξε στην πραγματικότητα την ελληνική μεσαία τάξη και έδωσε υπόσταση στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ήταν αποκλεισμένη από το κράτος και το πολιτικό σύστημα επί δεκαετίες, από το τέλος του Β'  Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τη νίκη του 1981.» Ξέχασε όμως ν’ αναφερθεί και στον τελευταίο "μεγάλο" της "προοδευτικής" παράταξης, το Γιωργάκη Παπανδρέου,  που  κατάργησε αυτή τη μεσαία τάξη, φτωχοποιώντας την! Θα μου πεις τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Άλλωστε χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.
  Πάντως ο Βαγγέλης δεν  επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός όπως ο παλιοΣαμαράς! Τ’ ακούσατε; Δεν έχει τέτοια φιλοδοξία ο άνθρωπος.  Ταπεινότητα, ε; Απλά   αγωνίζεται να πάρει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και σωτηρίας ώστε να μας ξαναματασώσει, δηλαδή να μας χώσει ακόμη βαθύτερα στην οικονομική εξαθλίωση!

 Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια συγκεκριμένη λύση. Τη μόνη που έχει αρχή, μέση και τέλος. Ζητά από τους Έλληνες πολίτες να το στηρίξουν, να το ψηφίσουν, να το βγάλουν πρώτο στην κάλπη της 6ηςΜαϊου.
Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι ο νικητής των εκλογών και εγώ ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όχι για να γίνω Πρωθυπουργός, σώνει και καλά, όπως θέλει ο κ. Σαμαράς, που νομίζει ότι του το χρωστάει η ιστορία αυτό, αλλά για να διαμορφώσω τις συνθήκες μιας ευρείας συμμαχίας των δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.»
  
Αυτό το  σλόγκαν «αρχή, μέση και τέλος» το επαναλαμβάνει σε κάθε του ομιλία ο Βαγγέλης, εντός και εκτός Βουλής. Ωστόσο την αρχή την είδαμε, την επώδυνη μέση τη βιώνουμε, αλλά το τέλος δεν το βλέπουμε στο βάθος του σκοτεινού τούνελ…
  Ομολόγησε, όμως, ο Βαγγέλης ότι το  ΠΑΣΟΚικό συνεργείο διάσωσης «έχοντας ν' αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κατάσταση, με αμηχανία, συχνά παραζαλισμένο, αν θέλετε από την πίεση και τους κινδύνους, έκανε λάθη, είχε καθυστερήσεις, εμφάνισε αντιφάσεις, είπε λόγια που ενδεχομένως δεν έπρεπε να ειπωθούν ή που σίγουρα δεν έπρεπε να ειπωθούν.»
 Μα τέτοιο συνεργείο διάσωσης που παραζαλίζεται πάνω σε κρίσεις και τα κάνει μπάχαλο τι να το κάνουμε, Βαγγέλη μου;  Πώς μπορούμε να το εμπιστευθούμε ξανά; Ας μας λείπει το βύσσινο!
Και αφού ο Βαγγέλης ξέχ**ε δεόντως Σαμαρά και ολόκληρο το  αριστερό συνονθύλευμα, περνώντας τους γενεές δεκατέσσερις, δήλωσε με ταπεινότητα: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και ως φορέας της εντολής, της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να πετύχει τη συμμαχία και τη συνεργασία του τόξου της ευθύνης της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.»
 Προσέξτε:  οι προεκλογικά ανεύθυνοι, ψεύτες και λοιποί παίζοντες, όπως είπε, «εν ου παικτοίς», μετεκλογικά, και κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του Βαγγέλη, θα μεταλλαχτούν αλχημικά σε μια συμμαχία τόξου ευθύνης, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Οι ψυχαναλυτές χωρίς αμφιβολία έχουν άφθονο υλικό για επεξεργασία…
 Αυτά έχει η "δημοκρατία", βρε! Τι διαμαρτύρεστε; "Δημοκρατία" δε θέλετε; Δε λένε ότι στη "δημοκρατία" δεν υπάρχουν αδιέξοδα;

Ολόκληρο το χθεσινό προεκλογικό παραμύθι του Βαγγέλη  εδώ.