ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Άρχισε η προεκλογική γυφτοπανήγυρις!«Εδώ η καλή πραμάτεια! Όλοι θα πάρετε! Πάμε, μία από τα ίδια! Το εκλεκτό "δημοκρατικό" παραμύθι εδώ! Περάστε κόσμε! Ιδού η ευκαιρία!»

Όσοι μαζοχιστές δεν τους έχετε εξεμέσει ακόμη, σταυρώστε τους για άφθονο μαστίγωμα!

17-4-2012, Αντώνης Σαμαράς:

«Θέλουμε να δείξουμε τη διαφορά μας από τους άλλους. Εμείς δεν τάζουμε "λαγούς με πετραχήλια", δεν λέμε ότι "λεφτά υπάρχουν", δεν κερδοσκοπούμε πάνω στην κρίση, δεν τοκίζουμε στην απελπισία του κόσμου. Με άλλα λόγια, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε στην κρίση.

Διαφέρουμε από την Αριστερά που ελπίζει, περιμένει και τρέφεται από την κρίση, χωρίς να προτείνει τίποτα. Την Αριστερά που δεν έχει δει τα σφάλματά της και, από κεκτημένη ταχύτητα, συνεχίζει να μας κουνά το δάχτυλο.

Διαφέρουμε κι από μικρότερα κόμματα, που δεν είναι αριστερά, αλλά κι αυτά παίζουν με την απελπισία του κόσμου. Και το χειρότερο, προσπαθούν να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούν ουσιαστικά σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά άδικα πασχίζουν.

Εμείς έχουμε μήνυμα αισιοδοξίας και σχέδιο ρεαλιστικό. Με αλήθειες, για να βγούμε από την κρίση. Από την αρχή ξέραμε πού πατάμε και πού πάμε. Δικαιωθήκαμε, όταν λέγαμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος.

Και τώρα ζητάμε να τροποποιηθεί, να γίνουν τροποποιήσεις ανάπτυξης, για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της. Μπορούμε διαφορετικά. Για την ακρίβεια, είμαστε διαφορετικοί.
Είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Είμαστε το κόμμα της ανάπτυξης. Είμαστε το κόμμα της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και το κόμμα που υπερασπίζεται, πάνω απ’ όλα, το εθνικό συμφέρον και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Γύρω, θα ακούσετε πολλούς, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον, για το ποιος φταίει που μπήκαμε στην κρίση. Εμείς ξεχωρίζουμε γιατί δείχνουμε πώς θα βγούμε από την κρίση.»


17-4-2012, Ευάγγελος Βενιζέλος:

«Εμείς δε δίνουμε υποσχέσεις ανεφάρμοστες, δε λέμε πράγματα που προσκρούουν σε ρητές δεσμεύσεις της χώρας. Λέμε πράγματα εφαρμόσιμα τα οποία δε θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός από το άλλο χέρι, με μεγαλύτερα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Λέμε πράγματα τα οποία είναι υπολογισμένα με πολύ μεγάλη ακρίβεια, με ρεαλισμό, πράγματα εφικτά. (…)

Έχουμε λοιπόν σήμερα μία δέσμη μέτρων, που αφορά τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως, που συνιστούν προγραμματικές επεξεργασίες και δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα υπογράφουμε, αυτά μπορούμε να τα χρηματοδοτήσουμε, μπορούμε να τα υλοποιήσουμε κι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό που λέμε στον Έλληνα πολίτη πλέον να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, αληθινό.

Γιατί οι υποσχέσεις μπορούν να δοθούν εύκολα, αλλά εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Κι εμείς ξέρουμε πού βρίσκεται η χώρα, ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι κάθε μας λέξη μετράει και τη λέξη αυτή τη λέμε μετά λόγου γνώσεως. (…)

Πρέπει λοιπόν να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική, η οποία μας οδηγεί και μπορεί να μας οδηγήσει πολύ σύντομα στη δυνατότητα να καταργήσουμε έκτακτους φόρους και εισφορές, να καταργήσουμε αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας και τελικά να οδηγήσουμε το συντομότερο δυνατό σε πραγματική αποκατάσταση απωλειών και όχι σε μία καραμπόλα όπου από κάποιον παίρνεις, σε κάποιον δίνεις, για να τα ξαναπάρεις και ούτω καθεξής, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο.

Εμείς δε θα παρακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτή την πρόχειρη παλαιοκομματική προσέγγιση του κ. Σαμαρά. Οι προτάσεις μας είναι στοχευμένες, υπεύθυνες και τις παρουσιάζουμε ανά κεφάλαιο μόλις είμαστε σίγουροι ότι αυτό που λέμε είναι εφικτό, είναι χρηματοδοτήσιμο, είναι εφαρμόσιμο.»

Τι Αντώνης τι Βαγγέλης; Σε τι διαφέρουν; Καταλάβατε τίποτα; Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... Θα μου πεις, αυτοί μας αξίζουν αυτούς έχουμε! Η απόλυτη παρακμή ενός λαού...