ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

"ΣΠΙΘΑ": «Είναι ιστορικές οι ευθύνες των κομμάτων…»

«Είναι ιστορικές οι ευθύνες των κομμάτων, κινημάτων και ατόμων που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, παρά τις άοκνες, πολύμηνες, επίμονες και υπομονετικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Μίκη Θεοδωράκη και του ΚΑΠ-Σπίθα.»

Εγώ θα έλεγα ότι είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους, κι όχι απλά ιστορικές. Όλοι οι αριστεροί, κόμματα και οπαδοί, εξορκίζουν το δικομματισμό, ενώ με τον κατακερματισμό τους τον προάγουν και τον διαιωνίζουν. Κι ενώ εξορκίζουν τον κατάπτυστο νόμο που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 έδρες, δεν συνασπίζονται ώστε να πάρουν οι ίδιοι τις 50 επιπλέον έδρες!

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αδικία του εκλογικού νόμου, αλλά δεν κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να επωφεληθούν οι ίδιοι από την αδικία. Γι’ αυτό συμπεραίνω ότι το αριστερό συνονθύλευμα έχει επιλέξει συνειδητά το ρόλο του διαμαρτυρόμενου και του καταγγέλλοντος επειδή φοβάται ν’ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Πονηροί οι βλάχοι! Έχουν κινήσει γη και ουρανό για να γίνουν εκλογές, όχι με την επιδίωξη να κυβερνήσουν – τζιζ! – και ν’ ανατρέψουν τα μνημόνια που αναθεματίζουν, αλλά απλά για ν’ αυξήσουν τις έδρες τους στο κατ’ ευφημισμό Κοινοβούλιο και να ψηλώσουν ως κομματάρχες! Δεν είναι να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Είναι απλά ανεύθυνοι πολιτικοί καραγκιόζηδες… Οι τάχατες προστάτες των αδικημένων τη βρίσκουν με την κλάψα και το γάβγισμα, το οποίο εκλαμβάνουν ως αγώνα κατά της αδικίας!

Σε τι διαφέρουν, βρε σύντροφοι, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνες της σοφής κουκουβάγιας ΔΗΜΑΡ που έπρεπε να είναι δύο ξεχωριστά κόμματα; Όσο για το ΚΚΕ, καλά αυτό θέλει ομαδική ψυχοθεραπεία. Είμαι περίεργη τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Άχυρα; Τι περιμένουν δηλαδή από τις εκλογές; Το χάος; Τι θα βγει αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσοστό για να κάνουν κυβέρνηση; Μπας και ανασκουμπωθούν οι ίδιοι με τ’ άλλα συντρόφια της Αριστεράς να κυβερνήσουν; Αστεία πράγματα!

Ας δούμε τον ισχύοντα εκλογικό νόμο:

«Για τις εθνικές εκλογές του 2012 ισχύει ο εκλογικός νόμος 3231/2004 με την τροποποίηση 3636/2008, οπότε το δώρο του πρώτου κόμματος από 40 γίνεται 50 έδρες. Έτσι, οι έδρες που κατανέμονται με βάση το ποσοστό των κομμάτων είναι 250 αντί για 260, και άρα το θεωρητικό ελάχιστο ποσοστό για να πετύχει κάποιο κόμμα βέβαιη αυτοδυναμία από 42.7% (111/260) των εγκύρων, μετατρέπεται σε 40.4% (101/250).

Ο ισχύων εκλογικός νόμος που ρυθμίζει το εκλογικό σύστημα είναι ο νόμος 3231/2004 περί εκλογής βουλευτών. Την πρωτοβουλία γι’ αυτόν είχε ο Κώστας Σκανδαλίδης ως υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της τελευταίας κυβέρνησης Σημίτη.» (πηγή)

Πάμε τώρα να δούμε και την τελευταία δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα:

«Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, 'Αρμα Πολιτών 1%.»

Τι βλέπουμε εδώ; Ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν συμπράξουν, πράγμα που εξορκίζει ο Αντώνης Σαμαράς, οριακά σχηματίζουν κυβέρνηση. Ε, και λοιπόν; Τι θ’ αλλάξει για το αριστερό συνονθύλευμα; Θα είναι ευχαριστημένοι να βγάλουν μερικούς βολευτές πάρα πάνω και να φωνασκούν από τα έδρανα της Βουλής ως φωνές βοώντων εν τη ερήμω; Γι’ αυτό κόπτονταν να γίνουν οι εκλογές μια ώρα αρχύτερα; Για να πάρει η κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ νωπή εντολή και να συνεχίσει να μας αλλάζει τα φώτα;

Κι αν δεν δεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς την κοινοπραξία και σύρει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μήπως βάλουν μυαλό οι αριστερόφρονες και συνασπιστούν για να πάρουν εκείνοι την αυτοδυναμία; Αστεία πράγματα! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι αριστεροί απεχθάνονται την εξουσία σαν το διάβολο το λιβάνι!

Τελικά, μυρίων κακών επικειμένων από τις εκλογές, το μη χείρον βέλτιστον. Ποιο είναι το χείρον; Η ακυβερνησία, το χάος και η άτακτη ολοκληρωτική χρεοκοπία. Ποιο είναι το βέλτιστον; Εμένα περιμένετε να σας το πω; Δεν υπάρχει μυαλό κουκούτσι; Ή μήπως είστε νοσταλγοί του χάους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βγει κάτι καλό από δαύτο;

Πάρτε το χαμπάρι σύντροφοι! Είμαστε εγκλωβισμένοι, όχι στο δικομματισμό, όχι στην Τρόικα, αλλά στη βλακεία και τη μακακία μας!