ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Καλή Ανάσταση, Άκη Τσοχατζόπουλε
Κι όταν λέω «Ανάσταση», "κύριε" Τσοχατζόπουλε, εννοώ ειλικρινή μετάνοια εν σάκκω και σποδώ για όλα τα εγκλήματά σου εναντίον του χειμαζόμενου, και εξ αιτίας σου, ελληνικού λαού.

Τι κέρδισες, Άκη Τσοχατζόπουλε με όση κινητή και ακίνητη περιουσία συσσώρευσες παράνομα, παρά να γίνεις όνειδος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και να παρασύρεις και την οικογένειά σου στη ντροπή και την ανυποληψία; Τη συνείδησή σου πού την είχες θάψει, βρε εφιάλτη; Υπάρχουν λοιπόν ανθρωποειδή χωρίς συνείδηση;

Αν σου έχει απομείνει ίχνος τσίπας και φιλότιμου, μην ετοιμάζεις κανενός είδους υπερασπιστική γραμμή για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πια, αν βέβαια διαθέτεις στοιχειώδη νοημοσύνη, είναι να τα ομολογήσεις όλα με το νι και με το σίγμα, κι όχι μόνο τα εγκλήματα που διέπραξες εσύ, αλλά και όλα όσα ξέρεις για τους συναδέλφους σου, τα άλλα πολιτικά λαμόγια.

Αυτό είναι η μόνη καλή υπηρεσία που μπορείς πια να προσφέρεις στον εαυτό σου και στη χώρα. Κάνε το, μπας και ξεπλύνεις κάποιες από τις αμαρτίες σου. Τίποτε άλλο δε σε σώζει πια. Από δω και στο εξής θα ζεις στην πλήρη ανυποληψία και στο φόβο. Επαναλαμβάνω: μη σκαρφίζεσαι άλλα υπερασπιστικά ψέματα για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Είσαι χαμένος από χέρι.

Ομολόγησε τώρα τα πάντα για τις σκοτεινές δραστηριότητές σου εις βάρος της χώρας μας, και κάρφωσε με στοιχεία όλους εκείνους που γνωρίζεις ότι έπραξαν παρόμοια εγκλήματα. Προφανώς δεν είσαι ο μόνος επίορκος πολιτικός εν μέσω αθώων περιστερών. Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί προδότες…

Ο Ιούδας αυτοκτόνησε όταν συνειδητοποίησε ότι είχε παραδώσει αίμα αθώου - του Ιησού Χριστού. Εσύ, Άκη Τσοχατζόπουλε, μην αυτοκτονήσεις για τη μεγάλη σου προδοσία εναντίον του ελληνικού λαού, διότι είσαι πολύ πιο χρήσιμος ζωντανός. Πες τα όλα μπας και ξεβρομίσει ο τόπος! Άμποτε η σύλληψή σου τούτο το Πάσχα να σηματοδοτήσει την πραγματική ανάσταση της Ελλάδας και την οριστική ταφή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα μας.

Αναμφίβολα ξέρεις πολλά, Άκη Τσοχατζόπουλε, και σε φοβούνται, γι’ αυτό οι κατάπτυστες δήθεν Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής σ' έβγαζαν λάδι, κι έτσι μέχρι προχτές παρέμενες ασύλληπτος και απολάμβανες τα κλοπιμαία. Προφανώς είχες υψηλούς προστάτες, που είχαν κάθε συμφέρον να συγκαλυφθεί η εγκληματική σου δραστηριότητα. Κάνε τους, λοιπόν, όλους αυτούς να τρέμουν σαν το ψάρι έξω από το νερό, τώρα που σήκωσαν το πέπλο προστασίας που είχαν απλώσει για να καλύψουν τα εγκλήματά σου.

Δεν ξέρω ποιος καλός άνεμος φύσηξε στην Ελλάδα και η συνωμοσία της σιωπής έσπασε ώστε να βγουν στη φόρα οι βρώμικες συναλλαγές σου ύστερα από τόσα χρόνια. Για μένα είναι ανεξήγητο. Σε κάθε περίπτωση, όποιες και να ’ναι οι υπόγειες διεργασίες που έβγαλαν τ’ άπλυτά σου στη φόρα, τώρα πια ένας δρόμος σου απομένει για να ελαφρύνεις τη θέση σου στην ιστορία: Να τα ξεράσεις όλα, τόσο για τον εαυτό σου και τους συνεργάτες σου όσο και όσα ξέρεις για άλλους συντρόφους σου σοσιαληστές που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Και επειδή, Άκη Τσοχατζόπουλε, δεν ήσουν ένα τυχαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχες οργώσει όλα σχεδόν τα Υπουργεία, θ’ αραδιάσω εδώ τις υψηλές θέσεις που κατείχες στο Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κούνημα, για να μην ξεχνάμε ποια "μπουμπούκια" αναδεικνύονται στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.

Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση: 31 Ιουλίου 1939, Αθήνα
Σύζυγος: Βίκυ Σταμάτη
Παιδιά: 2
Επάγγελμα: Οικονομολόγος-μηχανικός

«Το 1968 γνώρισε στη Φρανκφούρτη τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1970 έγινε μέλος του αντιδικτατορικούΠανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ). Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από τότε συμμετείχε για πολλά χρόνια στα εκτελεστικά γραφεία του κόμματος. Την περίοδο 1990 - 1994 διετέλεσε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 1995 εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στις εκλογές του 1981 συμπεριελήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος βουλευτής. Από το 1985 έως και τις εκλογές του 2004 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

Το 1995 ο Άκης Τσοχατζόπουλος διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός, κατά το διάστημα της ασθένειας του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Με την ιδιότητα αυτή εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσηςστη Μαδρίτη.

Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το αξίωμά τον Ιανουάριο του 1996 λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, έθεσε υποψηφιότητα για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού που θα εξέλεγε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ισοψήφισε με τον Κώστα Σημίτη (από 53 ψήφοι), ενώ ακολούθησαν σε ψήφους οι Γεράσιμος Αρσένης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Στην επαναληπτική ψηφοφορία έλαβε 75 ψήφους, έναντι 86 του Κώστα Σημίτη. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου και μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, διεκδίκησε στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το χρίσμα του προέδρου του κόμματος, απέτυχε όμως να εκλεγεί με αντίπαλο τον Κώστα Σημίτη.

Συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σημίτη το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Διετέλεσε Βουλευτής από το 1974 έως το 2007. Στις εκλογές όμως του 2007 απέτυχε να εκλεγεί καθώς κατατάχθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του ενώ στις εκλογές του 2009 αρνήθηκε να κατέλθει. Τον Απρίλιο του 2011, διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την εμπλοκή του σε υποθέσεις χρηματισμού και απόκρυψης φορολογικών στοιχείων.» (wikipedia)

Υπουργικοί θώκοι Άκη Τσοχατζόπουλου

Υπουργός Ανάπτυξης
Θητεία: 24 Οκτωβρίου 2001 – 10 Μαρτίου 2004
Προκάτοχος: Ευάγγελος Βενιζέλος
Διάδοχος: Δημήτρης Σιούφας

Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Θητεία: 25 Σεπτεμβρίου 1996 – 24 Οκτωβρίου 2001
Προκάτοχος: Γεράσιμος Αρσένης
Διάδοχος: Γιάννος Παπαντωνίου

Υπουργός Εσωτερικών
Θητεία: 13 Οκτωβρίου 1993 – 30 Αυγούστου 1996
Προκάτοχος: Ιωάννης Γεωργάκης
Διάδοχος: Βασίλειος Σκουρής

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών
Θητεία: 23 Νοεμβρίου 1989 – 13 Φεβρουαρίου 1990
Προκάτοχος: Γεώργιος Νουτσόπουλος
Διάδοχος: Γεώργιος Νουτσόπουλος

Υπουργός Δημόσιας Τάξης
Θητεία: 17 Μαρτίου 1989 – 2 Ιουνίου 1989
Προκάτοχος: Γεώργιος Πέτσος
Διάδοχος: Παναγιώτης Μαρκόπουλος

Υπουργός Εσωτερικών
Θητεία: 23 Σεπτεμβρίου 1987 – 2 Ιουνίου 1989
Προκάτοχος: Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης
Διάδοχος: Παναγιώτης Μαρκόπουλος

Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης
Θητεία: 26 Ιουλίου 1985 – 5 Φεβρουαρίου 1987
Προκάτοχος: Απόστολος Λάζαρης
Διάδοχος: Απόστολος Κακλαμάνης

Υπουργός Εργασίας
Θητεία: 5 Ιουνίου 1985 – 26 Ιουλίου 1985
Προκάτοχος: Ευάγγελος Γιαννόπουλος
Διάδοχος: Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Θητεία: 5 Οκτωβρίου 1984 – 5 Ιουνίου 1985
Προκάτοχος: (Δεν υπάρχει αντίστοιχη θέση)
Διάδοχος: (Δεν υπάρχει αντίστοιχη θέση)

Υπουργός Δημοσίων Έργων
Θητεία: 21 Οκτωβρίου 1981 – 5 Οκτωβρίου 1984
Προκάτοχος: Τζαννής Τζανετάκης
Διάδοχος: Γεώργιος Περράκης

Πηγή: wikipedia