ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ο G. Papandreou στις ΗΠΑ για σοσιαληστρικό απολογισμόΜε μεγάλη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια πληροφορήθηκα ότι ο δικός μας GAP, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, γνωστής και ως εκανίκι της απατηλής και ύπουλης Παγκοσμιοποίησης", μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει αύριο σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς», στο κτίριο του ΟΗΕ. Εκεί θα συμμετέχουν, λέει, αρχηγοί κρατών που μετέχουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιφανείς οικονομολόγοι. Δείτε
εδώ.

Τη Πέμπτη ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός του μνημονίου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε στρογγυλό – προσέξτε, όχι τετράγωνο, διότι το μηδέν είναι στρογγυλό – τραπέζι όπου θα ενημερώσει τους εκλεκτούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού, του οικονομικού και του πολιτικού κόσμου για τα μακάβρια επιτεύγματά του κατά τη διετή και πλέον εφιαλτική πρωθυπουργική θητεία του στην Ελλάδα.

Στη στρογγυλή τράπεζα, ο Γιωργάκης-Τζέφρυ Παπανδρέου θα τους εκθέσει το σκοτεινό σχέδιο που εφάρμοσε για να φέρει το δούρειο ίππο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, θα τους διηγηθεί πώς τοποθέτησε το διαβόητο πιστόλι στο τραπέζι για να μας εκτελέσει και πώς εκχώρησε σε χρόνο ντε-τε την εθνική κυριαρχία της χώρας που κυβερνούσε. Θα τους ενημερώσει επίσης για το πώς έσωσε τις τράπεζες με τους άδικους νόμους που ψήφισε για να εξοντώσει τους φτωχούς και να φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη, και βεβαίως θα τους πληροφορήσει για τις μεθόδους που σκαρφίστηκε για να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι άνεργοι να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Θα τους ενημερώσει επίσης για τους εκβιασμούς που χρησιμοποίησε για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το 2009 και να εκθρονίσει τον επικίνδυνο ρωσόφιλο προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, καθώς και τις δεσμεύσεις που υπέγραψε με την Τρόικα για το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και την εκχώρηση του υπόγειου εθνικού πλούτου της χώρας. Όλα αυτά, βέβαια, στο πλαίσιο του διεθνούς σοσιαλισμού και της αδελφοσύνης και αλληλεγγύης των λαών.

Αφού τους ενημερώσει για τα μακάβρια κατορθώματά του ως πρωθυπουργός, θα προχωρήσει σε προτάσεις για την ανόρθωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά το πρότυπο της Ελλάδας.

Για το τι καινούργιο ή παλιό θ' αφηγηθεί αύριο, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη. Αρκεί ν’ ανατρέξουμε σ’ αυτά που είχε πει την Πρωταπριλιά του 2009, σε μια άλλη σύσκεψη της "Επιτροπής Στρίγκλιτς", απ’ όπου και η φωτογραφία με τον Joseph E. Stiglitz. Δείτε εδώ:

Για τη διασκέδασή σας, παραθέτω ολόκληρο το δημοσίευμα της 1ης Απριλίου του 2009 από το in.gr:

«Την ανάγκη σοβαρών και όχι διακοσμητικών τομών στο νέο οικονομικό σύστημα υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προήδρευσε της Επιτροπής Στίγκλιτς. Το μήνυμα που εστάλη εν όψει της G20 είναι ότι απορρίπτεται το παλαιό σύστημα των ανισοτήτων, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης της Επιτροπής Στίγκλιτς ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ.Παπανδρέου δήλωσε: "Το μήνυμα μας είναι καθαρό. Χρειάζονται σοβαρές τομές στο οικονομικό σύστημα, όχι διακοσμητικές.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ούτε να υποστηρίζουμε, ούτε να επαναδημιουργήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, ένα παλιό οικονομικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, το οποίο κατάφερε να διαμορφώσει μερικούς πολύ πλουσίους, αλλά και πολλούς φτωχούς. Ένα σύστημα, το οποίο καταστρέφει δουλειές, αλλά και το περιβάλλον μας. Ένα σύστημα, που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα. Ένα σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες αδικίες.

Χρειάζεται, λοιπόν, να πάμε σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο, με επίκεντρο τα δικαιώματά του στην παιδεία, στην υγεία, στην σύνταξη. Και με μία ανάπτυξη, πράσινη ανάπτυξη, που είναι και βιώσιμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ευημερία, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Συνοψίζω μπας και σας ξέφυγαν. Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την Πρωταπριλιά του 2009, τότε που τον είχε πιάσει κακοήθης ακράτεια για να κυβερνήσει, επαγγελλόταν τα εξής όμορφα κι ωραία:

**Κατάργηση του παλαιού συστήματος των ανισοτήτων.

** Αντικατάστασή του από ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα.

** Κατάργηση του συστήματος που καταστρέφει δουλειές.

**Κατάργηση του συστήματος που δημιουργεί τεράστιες αδικίες.

** Κατάργηση του συστήματος που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Όπως γνωρίζουμε και ζούμε στο πετσί μας, όλα τούτα τα όμορφα κι ωραία που επαγγελλόταν ο Γιωργάκης τα πέτυχε από την ανάποδη. Κι αντί να έχει κάνει χαρακίρι, ή να έχει αποσυρθεί σε καμιά σκήτη του Αγίου Όρους για να μετανοήσει εν σάκκω και σποδώ, περιφέρει το σαρκίο του αδιάντροπα για να κηρύξει τις αρχές εκείνες που ο ίδιος βάρβαρα καταπάτησε. Αθεράπευτα υποκριτής, αδιάντροπος και καλοπερασάκιας ή απλά διανοητικά καθυστερημένος; Όλα μαζί!

Γελάτε ή κλαίτε ακόμη; Γελάστε, παρακαλώ, το έχουμε ανάγκη! Κι εσείς λιβανιστήρια της κοινοβολευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι προχτές προσκυνάγατε τον αρχιψεύτη, υποκριτή και προδότη GAP, χειροκροτώντας τον όρθιοι σε κάθε λέξη του, βήξιμο, φτέρνισμα ή πορδή, μη στενοχωριέστε! Στο πρόσωπο του βλοσυρού διαδόχου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, έχετε βρει άξιο συνεχιστή του μακάβριου έργου του.

Ζήτω η παγκοσμιοποίηση της αδικίας, της φτώχειας και της ασιτίας! Ζήτω ο αγριονεοφιλελεύθερος "σοσιαλισμός" του GAP και των αόρατων αφεντικών του. Κάτω ο επάρατος εθνικισμός των λαών – παιδιών ενός κατώτερου θεού. Ζήτω ο εθνικισμός των περιούσιων λαών! (Ονόματα δε λέω, τα ξέρετε...)