ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

SOS! Ο Πευκιάς του Ξυλοκάστρου κινδυνεύει από ασθένειες...Πριν τρία σχεδόν χρόνια η sfedona.gr είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ασθένειες που κατέτρωγαν τον πανέμορφο Πευκιά Ξυλοκάστρου.
«Το στολίδι του Ξυλοκάστρου κινδυνεύει με μεγάλη και ανεπανόρθωτη καταστροφή», έγραφε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, πάλι η sfedona.gr είχε αναρτήσει ένα δελτίο τύπου από το Δήμο Ξυλοκάστρου σχετικά με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την προστασία του Πευκιά. Το κείμενο μεταξύ άλλων έλεγε τα εξής:

«H προστασία και φροντίδα του αισθητικού Δάσους ΠΕΥΚΙΑΣ ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Το Ξυλόκαστρο, ο Δήμος μας, έχει τον παράδεισό του που είναι ο ΠΕΥΚΙΑΣ με την παραλία του.
Χρωστάμε πολλά στο Δάσος μας και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.

Η Δημοτική Αρχή χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σύνεση και πάντα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων δασολόγων και γεωπόνων κρατικών φορέων και με τη σύμφωνη γνώμη και τη βοήθεια του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου, συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών και ορθολογικής διαχείρισης του ΠΕΥΚΙΑ μας. (...)

Με τη γόνιμη συνεργασία του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου και της Δασολόγου του Δήμου θα αποσταλούν εκ νέου δείγματα προσβεβλημένων από τη βαμβακίαση πεύκων για εξέταση στα εξειδικευμένα κρατικά εργαστήρια, ώστε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της ασθένειας και να συνεχίσουμε την προφύλαξη και φροντίδα τους, σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Προγραμματίζουμε για μια φορά ακόμη την επιτόπια αυτοψία με τους ειδικούς επιστήμονες, ώστε να έχουμε μια καθαρή επιστημονική άποψη της εξέλιξης του φαινομένου της βαμβακίασης και άλλων ασθενειών.»

Δε γνωρίζω τι πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες και τι μέτρα πάρθηκαν από τότε για τη θεραπεία των προσβεβλημένων πεύκων, αν πάρθηκαν. Όμως το αποτέλεσμα της όποιας θεραπείας δεν είναι ορατό. Οι ασθένειες έχουν προσβάλλει περισσότερα πεύκα και οι κατάμαυροι ξεροί κλώνοι που δεν αφαιρούνται για να τα ξαλαφρώσουν δίνουν μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης.
Ο ΠΕΥΚΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Νοιάζεται κανείς;

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που βεβαιώνουν του λόγου μου το αληθές: