ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Στέφανος Μάνος και νεοφιλελεύθερος Κομμουνισμός!
Δεν είχα καμία διάθεση ν’ ασχοληθώ με τη «ΔΡΑΣΗ» του κυρίου Μάνου, αλλά θα το κάνω, έστω και την τελευταία προεκλογική στιγμή,  διότι χθες συνάντησα τυχαία κάνα δυο επίδοξους ψηφοφόρους του, που ήταν φανατισμένοι υπέρ του, και με... τρόμαξαν!  Αναρωτήθηκα: Λες να μπει ο Στέφανος Μάνος στη Βουλή, να πάρει κάνα υπουργείο σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, και να γίνουν τα έσχατα χείρονα των πρώτων; 

Για όσους δεν  είστε ενήμεροι, το κόμμα του κυρίου Μάνου υπερασπίζεται  ένα είδος νεοφιλελεύθερου Κομμουνισμού, που ευαγγελίζεται πεντανόστιμη σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Οξύμωρο, ε;  Παραλογισμός;   Όχι για το Στέφανο Μάνο, ούτε για το Γιωργάκη Παπανδρέου που τον εγκαινίασε δια του ΔΝΤ!

Για να δούμε ποιοι είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της "ΔΡΑΣΗΣ":

 Ασφάλεια και αξιοπρέπεια:  «Βασική Εθνική Σύνταξη (ΒΕΣ) 700 ευρώ το μήνα για όλους στα 67, κατευθείαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα θέσπιση φορολογικών κινήτρων για συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση σε όσους επιθυμούν.»

 Εδώ έχουμε το άκρον άπατον της πολιτικής  παράνοιας.  Τα σχόλια περιττεύουν.
Πάντως οι τζάμπα συντάξεις οδηγούν, όλως παραδόξως, σε ανάπτυξη, κατά τον κύριο Μάνο!

Ανάπτυξη: «Τέρμα στα ένσημα, στο ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, κλπ. και τέρμα στην ταλαιπωρία των πολιτών από ένα ασφαλιστικό σύστημα κακοφτιαγμένο, πανάκριβο, και διαβρωμένο από ατασθαλίες και διαφθορά.
Η πρωτοποριακή πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ για την καθιέρωση καθολικής Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΕΣ) και εγγυημένη παροχή βασικής υγειονομικής περίθαλψης για όλους κατευθείαν από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς μάλιστα να δημιουργεί πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση, καταργεί κάθε υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά. (…)
Η κατάργηση των εισφορών σημαίνει άμεση αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, (…).
Σημαίνει επίσης άμεση μείωση του εργοδοτικού κόστους, της τάξεως του 35%, δίνοντας έναυσμα για μείωση των τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, και βελτιώνοντας ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας ΧΩΡΙΣ τις περιβόητες οριζόντιες μειώσεις μισθών.»
 Κοίτα να δεις φίλε μου αλχημικός συλλογισμός! 
 Θέλετε κι άλλα δώρα από τον κύριο Μάνο; Πάρτε τα: 

Ακίνητα: «Η πρόταση της Δράσης προβλέπει την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των κρατικών φόρων πού βαρύνουν την κατοχή της ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, «χαράτσια ΔΕΗ», ΕΤΑΚ, ΤΑΠ, ιδιοκατοίκηση κ.λπ). »
 Χαράς ευαγγέλια για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων! Με το  Στέφανο Μάνο πρωθυπουργό, θα μπορούν να τ' απολαμβάνουν χωρίς καμία φορολόγηση.  Και θα ζουν αυτοί καλά και οι άστεγοι χειρότερα! Έχετε πολλά ακίνητα, κύριε Μάνο;


Θυμάστε που έγραφα εδώ και δυόμισι χρόνια ότι όσοι φτιάχνουν κόμματα, αλλά και οι υποψήφιοι βολευτές, πρέπει απαραιτήτως να περνάνε από ειδικό ΑΣΕΠ και ψυχίατρο;


 Κάποιος έπρεπε να τον έχει μαζέψει διότι εισάγει επικίνδυνα καινά δαιμόνια...