ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Το τελεσίγραφο Τσίπρα και η πρώτη του κωλοτούμπα


 
 Ακόμη δεν πρόλαβε να πάρει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή ο σύντροφος Τσίπρας, και προχώρησε "αξιόπιστα" στην πρώτη του προδοσία. Ποια είναι; Είναι προδοσία κατά των συνταξιούχων. Τι τους έλεγε προεκλογικά και τι τους λέει τώρα;

 3-5-2012, Ομιλία στην Ομόνοια: «Θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις….» 
 
7-5-2012, Μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων.
Από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων.
Από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας
 
8-5-2012, Μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής: «Για τις ανάγκες αυτής της διαδικασίας διαλόγου που θα ξεκινήσουμε σήμερα, θα ήθελα να ξεχωρίσω και να επιμείνω στους παρακάτω ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση:
1.  Στην ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.» 

Προσέξτε πόσο γρήγορα η επαγγελθείσα ακύρωση των περικοπών των συντάξεων μεταλλάχτηκε σε ακύρωση μέτρων που περικόπτουν περαιτέρω τις συντάξεις. Με άλλα λόγια, ό,τι περικόπηκε που γονάτισε τους συνταξιούχους, και για το οποίο ο Τσίπρας καταγγέλλει το μνημόνιο και ζητά δήλωση μετανοίας από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ήταν αναγκαίο κι επομένως καλώς περικομμένο!
 
 Στο επόμενο video επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας η προεκλογική εξαπάτηση του λαού από τον κύριο Τσίπρα περί ακύρωσης των μέτρων λιτότητας, δηλαδή των περικοπών μισθών και συντάξεων που έχουν ήδη γίνει. Σήμερα αναφέρεται διπλωματικά σε πιθανές μελλοντικές περικοπές:
 

 
  Αναξιόπιστος, λοιπόν, και ο Αλέξης Τσίπρας, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις! Αφού έταξε ό,τι έταξε προεκλογικά, κατά το "λεφτά υπάρχουν" που είχε αποδώσει σφόδρα, τώρα τα γυρίζει...

Θέλετε κι άλλα; Προεκλογικά (Ομιλία στην Ομόνοια, 3-5-2012) ο Αλέξης Τσίπρας για να προσελκύσει ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία έλεγε: «Απευθυνόμαστε, επίσης, στον απλό συντηρητικό ψηφοφόρο, που αγκομαχά από το Μνημόνιο.
Το Μνημόνιο κονιορτοποιεί τις παλιές διαχωριστικές γραμμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού. Αυτά που μας χώριζαν μέχρι χθες είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν σήμερα.
Γιατί πάντα, στην ιστορία, όταν ο λαός κινδυνεύει από την πείνα και την εξαθλίωση, μόνο με την ενότητα μπορεί να ανταπεξέλθει.
Όσοι, λοιπόν, προσπαθούν να αναβιώσουν τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, επιδιώκουν να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτές.»

Μετεκλογικά, 8-5-2012, ο Α. Τσίπρας ύψωσε πάλι τις διαχωριστικές γραμμές: «Όλες αυτές οι θέσεις και προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου, ως βάση  μιας συζήτησης που θέλουμε να ανοίξει με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου…
(…) Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε μια συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή τόσο με τις προοδευτικές, αριστερές, οικολογικές δυνάμεις όσο και με τον ελληνικό λαό και αυτοί οι άξονες που αποτελούν τη δική μας κατάθεση στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εξεύρεση  κυβερνητικής λύσης.»

 Από τη μια μεριά λοιπόν είναι οι "προοδευτικές", "αριστερές" και οικολογικές δυνάμεις, κι από την άλλη τα μιάσματα, οι οπισθοδρομικοί, οι δεξιοί και δε συμμαζεύεται. Κατά τ’ άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναβιώνει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές. Μόνο ο παλιοΣαμαράς το κάνει!
 
 Αλέξη, Αλέξη! Βιάστηκες να μας αποδείξεις πως είσαι κι εσύ αναξιόπιστος προτού καν κυβερνήσεις.  Όσο για το τελεσίγραφο για μετάνοια που έστειλες σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ξέχασες να στείλεις παρόμοια τελεσίγραφα και στο 3.186.793 πολίτες που τους ψήφισαν. Έτσι δεν είναι, κύριε Τσίπρα; Υποτίθεται ότι επειδή είσαι νέος είσαι και άφθαρτος και θα έφερνες νέα ήθη στην πολιτική των γερασμένων και φθαρμένων, δείχνοντας δημοκρατικό σεβασμό τουλάχιστον στους πολίτες που ψήφισαν εκείνους που εσύ φτύνεις...
 
Κατά τ’ άλλα, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως όταν ο λαός δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα αυτό σημαίνει  ότι δεν εγκρίνει κανένα πρόγραμμα 100% και τους λέει κόψτε το λαιμό σας να συνεργαστείτε. Σημαίνει, δηλαδή, πως τα κόμματα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους, να κάνουν όλοι ένα βήμα μπρος ή πίσω, αριστερά ή δεξιά, ώστε να συναντηθούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση.  Σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούν όλοι σε κάποιο βαθμό.  Η εντολή του λαού είναι σαφής: βρείτε τα και συγκυβερνήστε.
 
 Εσύ όμως βιάστηκες ν’ απορρίψεις την πρόταση Σαμαρά  χωρίς καν να συζητήσεις και στη συνέχεια του έστειλες τελεσίγραφο για το τι θέλεις να κάνει πριν σε συναντήσει. Μιλάμε για το άκρον άπατον της αλαζονείας που δεν θα σου βγει σε καλό και θα ρίξεις τη χώρα σε οδυνηρές περιπέτειες.
 
 Και αντί να ριχτείς με όλες σου τις δυνάμεις στην αξιοποίηση  του χρόνου που  έχεις στα χέρια σου τη διερευνητική εντολή, συναντώντας και συζητώντας σοβαρά και εναγωνίως με τους αρχηγούς των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, εσύ κάνεις δημόσιες σχέσεις με εξωκοινοβουλευτικά  κόμματα, συντεχνίες, κλπ,  ώστε να προετοιμαστείς για τις επόμενες εκλογές που θα προκαλέσεις με την ανεύθυνη και μη δημοκρατική στάση σου.
 
 Αλέξη Τσίπρα, κατέβασε τους τόνους και προσγειώσου στη ζοφερή  πραγματικότητα για να μη μας βρουν τα χειρότερα. Η αριστερή δημαγωγία σου ας δώσει θέση στη λογική και στο σεβασμό των πολιτικών σου αντιπάλων οι οποίοι εκπροσωπούν 3.186.793 ψηφοφόρους. Γνωρίζεις άλλωστε ότι αυτά που υποσχέθηκες δε μπορείς να τα πραγματοποιήσεις, γι’ αυτό και υπαναχώρησες κιόλας στο θέμα της αποκατάστασης των συντάξεων. Είναι βάρβαρο, όμως, να κοροϊδεύεις με ψεύτικες υποσχέσεις τους γέροντες και τις γερόντισσες, κύριε Τσίπρα. Δε νομίζεις;