ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Το ναυάγιο της Ελληνικής ΔημοκρατίαςΗ χθεσινή αποτυχία συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, που θα συνέθετε αρμονικά τα κομματικά προγράμματα, υλοποιώντας την εντολή του Ελληνικού λαού κατά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, συνιστά ναυάγιο της ίδιας της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός σύρεται εκβιαστικά σε νέες εκλογές με την απειλή ν’ αλλάξει την ψήφο του! Αν δεν είναι αυτό απροκάλυπτη συνταγματική εκτροπή, τότε η "δημοκρατική" λογική είναι παράλογη.

 Και αν ο λαός, κάτω από τον εκβιασμό ακυβερνησίας, αλλάξει την ψήφο του μέσα στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις επόμενες εκλογές, τότε θα επιβεβαιωθεί ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος ψηφίζει χωρίς επίγνωση, με εμπάθεια και με ποδοσφαιρικά κριτήρια κομματικής φανέλας. Όπερ σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά αναλφάβητος, ανώριμος,  και εν τέλει ο ηθικός αυτουργός της αλαζονείας και της ανευθυνότητας των κομματικών αρχηγών και συνεπώς της συμφοράς του.

Τώρα είναι η ιστορική στιγμή ο λαός να επιμείνει στο μήνυμα της κάλπης της 6ης Μαΐου και να ξαναβροντοφωνάξει: Κόψτε το λαιμό σας να συνεργαστείτεε!!!  Όσοι αρνούνται συστηματικά να συνεργαστούν, να αποβληθούν από τη Βουλή. Αλλιώς πρόκειται για δημοκρατία-σκύβαλο.

Ψήφος κάτω από εκβιασμούς και τρομοκρατία ακυβερνησίας δε μπορεί να είναι ελεύθερη ψήφος και, όπως έχω τονίσει σε προηγούμενα άρθρα μου, θα έπρεπε να υπάρχει συνταγματική υποχρέωση όλων των κομμάτων να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας ανάλογα με το ποσοστό τους, αφού βεβαίως το εκλογικό σύστημα γίνει Απλή Αναλογική, αυξηθεί το αναγκαίο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή στο 5% και μειωθούν οι βολευτές στους 200.

 Δε μπορεί να πληρώνουμε μια ζωή κόμματα διαμαρτυρίας και ανευθυνότητας για να δημαγωγούν εκ του ασφαλούς και να προκαλούν χάος στην ελληνική κοινωνία. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, αν πρόκειται να γίνουμε μια ευνομούμενη χώρα και να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς μέσα στην ιστορία χωρίς άλλες εθνικές απώλειες.

Μελετήστε τα πρακτικά από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 14/5/2012.

 Μελετήστε εδώ τα πρακτικά της σύσκεψης των πέντε πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 15/5/2012.

 Διαβάστε στο real.gr το χρονικό της δραματικής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στις 15/5/2012, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μελετήστε το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να κρίνετε αν είναι ρεαλιστικό ή δημαγωγικό, ανεφάρμοστο και επικίνδυνο.
Μην ξεχνάτε τα χάλια μας:Ο κίνδυνος επί θύραις: