ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Θα ζητήσει συγνώμη ο δήμαρχος των "3Β" απ’ αυτά τα παιδάκια;Βαρέθηκα να γράφω για την τρισάθλια πλαζ Αγίου Νικολάου Καβουρίου, στην προσπάθειά μου να ευαισθητοποιήσω τους αρμόδιους.

 Πολλά είπα για το αποκρουστικό θέαμα εδώ κι εδώ, και ζητώ συγνώμη αν κούρασα τους αναγνώστες τούτου του ιστότοπου.

Παρέλειψα, όμως, να πω ότι τούτη η παραλία του αίσχους κατακλύζεται καθημερινά από παιδάκια που αναζητούν λίγη δροσιά. Πότε από κάποια κατασκήνωση, πότε από κάποιο σχολείο, παιδάκια κάτω των 12 ετών μεταφέρονται με πούλμαν στην πλαζ της ντροπής, για να κολυμπήσουν και να παίξουν ανάμεσα στ' αγκαθωτά ξερόχορτα που ξεπερνάνε το μπόι τους.

Σήμερα ήταν ένα πούλμαν από το Δήμο Αγίου Δημητρίου που είχε μεταφέρει καμιά πενηνταριά παιδάκια από 6 έως 12 ετών στην εγκαταλειμμένη από το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πλαζ απέναντι από το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο "Καβούρι".

Όταν είδα τα παιδιά ανάμεσα στ’ αγκάθια, ράγισε η καρδιά μου. Ντράπηκα για λογαριασμό μου και για λογαριασμό της τοπικής και κεντρικής εξουσίας για το τρισάθλιο περιβάλλον το οποίο προσφέρουμε στη νέα γενιά…

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!! Θα ζητήσει κανείς συγνώμη απ’ αυτές τις αθώες ψυχούλες που μεγαλώνουν μέσα στο σκουπιδαριό; Όχι βέβαια πως με μια συγνώμη μπορούν τα ξεπλυθούν τα αμαρτήματά τους. Ούτε με χαρακίρι δεν εξιλεώνονται!

Καμια οικολογική οργάνωση δεν τα έχει δει αυτά τα χάλια; Ούτε ο περιβαλλοντικά ευαίσθητος ΣΚΑΪ το πήρε χαμπάρι; Υπάρχει και κίνδυνος πυρκαγιάς, βρε πατριώτες! ΕΛΕΟΣ, βρε αχαΐρευτοι!