ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Οδηγίες προς "ναυτιλόμενο" Αντώνη Σαμαρά


Κύριε Σαμαρά,

Κατ' αρχήν θερμά συγχαρητήρια για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, και καλή δύναμη  στα νέα υψηλά καθήκοντα που σας ανέθεσε το εκλογικό σώμα.  Το έργο μπροστά σας είναι εξαιρετικά δύσκολο και τα βήματά σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, αποφασιστικά και στοχευμένα. Υποθέτω ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλιώς αυτοκτονήσαμε!

Η κυβέρνηση που θα κάνετε πρέπει να είναι ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ! Μη μας ξαναπαρουσιάσετε καμιά πενηνταριά υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, διότι θα έχετε αποτύχει προτού ξεκινήσετε.

Τοποθετήστε νέους και άφθαρτους ανθρώπους στα Υπουργεία και παραμερίστε βαρίδια του παρελθόντος όπως, π.χ., ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Και δε φαντάζομαι να δώσετε Υπουργείο στον αποτυχημένο, και για πολλούς εφιάλτη, Κώστα Καραμανλή διότι καήκατε.

Ο μεγάλος ασθενής γνωρίζετε ότι είναι η Δημόσια Διοίκηση, και προτείνω Ντόρα Μπακογιάννη για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Είχε κάτι σωστές ιδέες ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η Δημόσια Διοίκηση είναι ο καρκίνος του ελληνικού κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί συστηματική χημειοθεραπεία μπας και εξοντωθούν τα καρκινικά κύτταρα που την παραλύουν.

Σας θυμίζω ότι η Ελλάδα από το 1996 έως σήμερα έχει πετάξει 7-8 δισεκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς που έμειναν αχρησιμοποίητοι στα ράφια, διότι προφανώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι είτε ήταν ηλεκτρονικά αναλφάβητοι είτε αδιαφορούσαν. Δείτε εδώ

Πρέπει να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα. Μάλιστα,  μη διστάσετε να εφαρμόσετε μερικές αξιόλογες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:


Αλέξης Τσίπρας: «Θα μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού εξουσίας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Εννοείται ότι θα καταργήσουμε τις στρατιές συμβούλων στα υπουργεία, τους αργόμισθους και χρυσοκάνθαρους της εξουσίας στις ΔΕΚΟ. 

Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη συγκρότηση περιουσιολογίου. Και για λόγους συμβολικούς θα το ξεκινήσουμε από όσους θα στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό, ώστε να είναι σε πλήρη διαφάνεια για συγκρίσεις τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά τη θητεία τους σε κυβερνητικές θέσεις. 

Θα περικόψουμε στο μισό τους υπουργικούς μισθούς και θα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν τους έμμισθους συνεργάτες και τους αστυνομικούς συνοδούς που διατίθενται σε υπουργούς και βουλευτές.» (πηγή)


Μη διστάζετε να παίρνετε τις καλές και χρήσιμες ιδέες από οποιοδήποτε κόμμα, φοβούμενος μήπως σας πουν ότι αντιγράφετε άλλους.  Η αντιγραφή του σωστού σημαίνει δύναμη κι όχι αδυναμία. Σημαίνει σοφία κι όχι ανοησία.  Σαν τη μέλισσα πρέπει να πίνετε το νέκταρ από οποιοδήποτε λουλούδι κι αν το βρείτε. Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, δε χωράνε εγωισμοί και στενοκεφαλιές. 

Αλήθειες και σωστές προτάσεις βρίσκονται σε όλους. Ακόμη και στη Χρυσή Αυγή την οποία εξορκίζετε, φτύνοντας κατά πρόσωπο το 7% του εκλογικού σώματος που την ψήφισε. Αυτό είναι καραμπινάτος φασισμός! 

Προωθήστε, λοιπόν, την εθνική ομοψυχία, και μην υποδαυλίζεται τον εθνοκτόνο διχασμό μέσα από τον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας. 

Και προσέξτε να μην τολμήσετε να μειώσετε τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης κάτω από το 45%, διότι θα πέσουν οι μάσκες και θα ξεσηκώσετε θύελλα αντιδράσεων προτού καν ξεκινήσετε. Μην κάνετε, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα, κινήσεις που ερεθίζουν τον πενόμενο λαό, διότι δεν θα μακροημερεύσετε σαν κυβέρνηση.

Να ξαναθυμηθείτε εκείνα τα ωραία που λέγατε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, και να θεσμοθετήσετε τον περιορισμό των βουλευτών σε 200.  Οι καιροί είναι χαλεποί, και δεν πρέπει να πληρώνει ο ελληνικός λαός για άδεια έδρανα αργόσχολων βολευτών.


Να καταργήσετε αμέσως τους κατάπτυστους νόμους περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών και ασυλίας βουλευτών και να μειώσετε στο ήμισυ τις βουλευτικές αποζημιώσεις.


Να καταργήσετε τις αμοιβές βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές.

Συνειδητοποιείτε, υποθέτω, ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, που ελπίζω να σχηματίσετε αμέσως, θα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και δεν έχετε περιθώρια για λάθη και παραλείψεις. Αλλιώς η πρωθυπουργία σας θα είναι μια μικρή θλιβερή παρένθεση, με ό,τι καταστροφικό για τη χώρα αυτό συνεπάγεται.

Και μην τολμήσετε να περικόψετε κι άλλο μισθούς και συντάξεις, εκτός βεβαίως από εκείνους των golden boys του Δημοσίου,  διότι αυτό θα είναι το Βατερλό σας. 

Να κηρύξετε αμείλικτο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής ΤΩΡΑ!  Όχι στα λόγια, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά στα έργα. Και όχι πια άλλες χαριστικές περαιώσεις με συνοπτικές διαδικασίες!

Και να ξεμπλοκάρετε τα δημόσια έργα, κυρίως τους αυτοκινητόδρομους και την επέκταση του προαστιακού, ΑΜΕΣΩΣ. 

Αυτά τα λίγα είπα και ελάλησα εγκαίρως, και αμαρτίαν ουκ έχω αν ξεκινήσετε στραβά.