ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Ψηφίστε τους για περισσότερες παραλίες-σκουπιδότοπους.

Πέρασαν ακριβώς δύο εβδομάδες από την ημέρα που ανάρτησα άρθρο με φωτογραφίες της τρισαθλιότητας της πλαζ Αγίου Νικολάου Καβουρίου και ουδείς συγκινήθηκε.
Μάλιστα το εν λόγω άρθρο το έστειλα συνημμένο σε νεοεκλεγείσα βουλευτίνα της περιοχής η οποία, αν κουνούσε το μικρό δαχτυλάκι της, θα είχε αποσταλεί σε χρόνο ντε-τε μηχάνημα να κόψει τα ξερόχορτα. Δεν το κούνησε όμως, αλλά μου απάντησε ότι θα δει το θέμα μετεκλογικά. Προφανώς δεν αξιολόγησε την αθλιότητα που είδε ως επείγον πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί, και αφού πήγα και ψήφισα (μαντεύσατε ποιον;), επανήλθα στον τόπο του οικολογικού εγκλήματος και έβγαλα μερικές φρέσκες φωτογραφίες, μπας και κοκκινίσει κανένα παχύδερμο της περιοχής.

Το τρισάθλιο ερείπιο που βλέπετε δεξιά ήταν κάποτε μπαρ του πάλαι ποτέ  Ξενοδοχείου "Καβούρι" όπου κάθε καλοκαίρι έκανε τις διακοπές με το χαρέμι του ο Ιμπν Σαούντ.

Πριν από καμιά τριανταριά χρόνια, το αμαρτωλό ξενοδοχείο με τα χαριστικά θαλασσοδάνεια πέρασε σ' άλλα χέρια, έγινε γραφεία,  και ο τωρινός ιδιοκτήτης της πλάζ (ναι, καλά ακούσατε η πλαζ του ανήκει!) το διατηρεί ως κόρην οφθαλμού, καθότι αποτελεί μοναδική τουριστική ατραξιόν για φρικιά.  Οι δε δήμαρχοι της Βουλιαγμένης, πρώην και νυν,  δεν τολμούν να το πειράξουν για να μην τους κάνει "ντα" ο "ιδιοκτήτης" της πλαζ!

Την ίδια στιγμή, επειδή στο Λαμογιστάν "τηρούνται" οι νόμοι, στην ίδια περιοχή το παλαιό ξενοδοχείο Καστέλλο, προκλητικά μέσα στον αιγιαλό, άλλαξε χρήση και γίνεται  η βίλα-κατοικία γνωστού εφοπλιστή.  Σα δεν ντρέπεστε όλοι!

 Απολαύστε τώρα μερικές ακόμη φωτογραφίες της τρισαθλιότητας.