ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Δημαγωγός προεκλογικά, ανεύθυνος μετεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας!Τον ακούσατε; Είδατε το θράσος του νεαρού; Οφείλουν, λέει, ο Σαμαράς και οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους να σχηματίσουν κυβέρνηση επειγόντως διότι η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη! Ο ίδιος βιάζεται να πιάσει δουλειά ως αξιωματική αντιπολίτευση και να πετροβολάει τα κορόιδα εκ του ασφαλούς.

Δε θα δεχτεί, λέει, τη διερευνητική εντολή αν του την αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι ο λαός τον έταξε ως αξιωματική αντιπολίτευση! 
Αν αυτό δεν είναι ευθυνοφοβία και πολιτική αλητεία δεν ξέρω τι είναι…

Ο λαός που σε ψήφισε Αλέξη Τσίπρα, εκείνο που ήθελε ήταν να γίνεις κυβέρνηση κι όχι αντιπολίτευση. Άλλο τώρα αν έμεινες κάνα δυο μονάδες πίσω. Πάντως για κυβέρνηση σε ψήφιζαν όσοι έριχναν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη και όχι για αντιπολίτευση. Εσένα όμως σε βολεύει να γαβγίζεις εκ του ασφαλούς και να πλασάρεις τις μαξιμαλιστικές  και συχνά ουτοπικές σου θέσεις ως γνήσιος δημαγωγός.

Πιστεύω ότι και πρώτο να έβγαινε το κόμμα σου, Αλέξη, θα έβρισκες κάποια δικαιολογία να μη σχηματίσεις κυβέρνηση. Άλλωστε το είχες προαναγγείλει ότι μόνο με τις "αριστερές" δυνάμεις θα συνεργαζόσουν, οι οποίες όμως σου γύριζαν την πλάτη ή έθεταν όρους που εσύ δεν δεχόσουν. Γι' αυτό όταν σε στρίμωχναν οι δημοσιογράφοι για το τι θα κάνεις αν έβγαινες πρώτος και τα αριστερά (προοδευτικά!) κόμματα σου έλεγαν όχι, δεν έδινες καμία απάντηση. Προφανώς είχες προαποφασίσει να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια...

Κάποιες από τις ακραίες συνιστώσες σου ήδη τρίβουν τα χέρια για το χάος που θα μεθοδεύσουν υπέρ του λαού μας, φυσικά. Έχουν άλλωστε προϋπηρεσία σε τέτοια στο παρελθόν. Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν είναι πολύ μακριά για να ξεχαστεί.  Βλέπεις δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που είναι επιρρεπής σε "ποσά" βίας. Δε φαντάζομαι να έχεις από τώρα αδύνατη μνήμη! Για δες εδώ κι εδώ.

Άντε τώρα προπονήσου να γαβγίζεις μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο, έχοντας ψηλώσει κοινοβουλευτικά με τις ψήφους εκείνων που ξεγέλασες με ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτό είναι πανεύκολο.

Είσαι τυχερός που οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος δεν παίζουν τη χώρα κορόνα γράμματα, δεν τους αρέσει να τζογάρουν, για να καμωθούν δυο τρεις μέρες πως δε μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ώστε ν’ αποκαλυφθεί  πόσο τρέμεις τις κυβερνητικές ευθύνες.

Ρώτα τον εαυτό σου, Αλέξη Τσίπρα: γιατί κάποιοι άλλοι οφείλουν να είναι πιο εθνικά υπεύθυνοι από σένα, ώστε να σου χαρίσουν το προνόμιο αντιπολιτευόμενος να δημαγωγείς εκ του ασφαλούς;

Μην είσαι, όμως, τόσο υποκριτής και γελοίος να προσποιείσαι ότι ανησυχείς μπας και η χώρα δεν αποκτήσει σήμερα κιόλας κυβέρνηση.

 Και μια ερώτηση: Τη γλώσσα γιατί τη βγάζεις έξω, Αλέξη, και γλείφεις τα χείλη σου όταν μιλάς; Τον Ανδρέα Παπανδρέου αντέγραψες ή σου ήρθε από μόνο του; Οι μελετητές του body language έχουν καταλήξει ότι όποιος γλείφει τα χείλη του όταν μιλάει λέει ψέματα.

Δείτε τώρα πόσο έξυπνα άδειασε τον Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος:********
Προστέθηκε στις 19/6/2012 

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αγωνιά για το αν θα έχει κυβέρνηση ή αν η χώρα μας θα βυθιστεί στο χάος, τη στιγμή που οι τρεις πιο υπεύθυνοι αρχηγοί κομμάτων προσπαθούν απεγνωσμένα να τα βρουν και να συνεργαστούν, η ευθυνόφοβη Κουμουνδούρου άρχισε κιόλας τον ανέξοδο και δημαγωγικό αντιπολιτευτικό χαβαλέ με άκρως ειρωνικό τίτλο στην ΑΥΓΗ!