ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Οι Ειρηνοδίκες "επαναφέρουν" τα επιδόματα του κηφηναριού!

Αντισυνταγματική, λέει, έκριναν τα πολιτικά δικαστήρια την περικοπή μισθών και επιδομάτων του Δημοσίου που επέβαλαν τα μνημόνια!

«Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ), είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.» (ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) 

Τ’ ακούτε συγκυβερνήτες, Αντώνη Σαμαρά,  Ευάγγελε Βενιζέλε και Φώτη Κουβέλη;

«Η αιτιολογία της αναγκαιότητας για τη λήψη των επίδικων μέτρων που αφορούν τις μειώσεις των αποδοχών και επιδομάτων των εργαζομένων που προβλέπονται, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, είναι προφανώς ελλιπής, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι τα μέτρα αυτά καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικά την συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, είναι δε αντίθετα με τις Διεθνείς Συμβάσεις, που έχει συνάψει η Ελλάδα και που δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχουν αποκτήσεις υπερνομοθετική ισχύ.» 

Εμπρός λοιπόν, εδώ και τώρα να επανέλθουν απαξάπαντα τα επιδόματα στο κηφηναριό του Δημοσίου, οι δε λαοί των κρατών της Ευρωζώνης να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη τους ώστε ν’ αποκατασταθούν αμέσως οι αδικίες του ρουσφετολογικά διορισμένου κρατικοδίαιτου υπαλληλικού προσωπικού του Λαμογιστάν.

Συγκεκριμένα να επανέλθουν:

1. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

2. Επίδομα κεραίας ("κερατοεπίδομα") στους οδηγούς των τρόλεϊ για την επαναφορά των κεραιών όταν φεύγουν από τα ηλεκτροφόρα σύρματα (€750).

3. Επίδομα παραλαβής-παράδοσης λεωφορείου.

4. Επίδομα προθέρμανσης λεωφορείου

 5. Επίδομα για ξένη γλώσσα και υπολογιστή.

6. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για υπολογιστή.

7. Επίδομα για τον έλεγχο αποθήκευσης καυσίμων (Στη Διεύθυνση ελέγχου και αποθήκευσης καυσίμου)

8. Επίδομα για την εκτέλεση τελωνειακών εργασιών (τελωνειακοί)

 9. Επίδομα παρακολούθησης των σπηλαιώσεων των προπελών για υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας.

10. Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (δικαστικοί)

11. Επίδομα καυσόξυλων 


12. Επίδομα μεταφοράς φακέλου

13. Επίδομα πλυσίματος χεριών για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.

14. Επίδομα αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών (για ταμίες)

15. Επίδομα για γρήγορη και αποτελεσματική εργασία (απόδοσης)

16. Επίδομα μουσικής

17. Επίδομα ΔΙΒΕΕΤ που καταβαλλόταν σε έναν αριθμό ελεγκτών εφοριακών για να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς.

18. Επίδομα προπέλας (λιμενικοί)

19. Επίδομα ύπνου

20. Επίδομα απλών ωρών εργασίας

21. Επίδομα τροφής

22. Επίδομα φαξ ύψους €580 για εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

23. Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης.

24. Επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

25. Επίδομα χρήσης κυλικείου στα Ελληνικά πετρέλαια.

26. Επίδομα για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης.

27. Επίδομα για πολιτιστική επιμόρφωση σε υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού.

28. Επίδομα παιδικής φροντίδας.

29. Επίδομα βουλευτών για συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και των επιτροπών καθώς και για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές ομάδες!

 Αυτά τα ολίγα εντόπισα εδώ, εδώ κι εδώ.

 Εκτός από τ' ανωτέρω, οι Ειρηνοδίκες επιτάσσουν να επανέλθουν επίσης και όσα επιδόματα εν αγνοία μου παρέλειψα και επιπλέον καθολικό επίδομα μ@λ@κίας για όλους τους αργόσχολους του Δημοσίου ώστε να μην πλήττουν όταν δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

Ε ρε βούρδουλας που σας χρειάζεται! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας φτύνουν οι "κουτόφραγκοι". Μας πήραν είδηση ρέεε! Επίορκοι πολιτικάντηδες και δημόσιο κηφηναριό μας βουλιάξατε! Μας πήρατε στο λαιμό σας! Εδώ και τώρα άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και εξίσωση των αποδοχών τους μ’ εκείνες του ιδιωτικού τομέα!

Θα μου πεις, ακόμη κι αν δεν αντιδράσει ο Κουβέλης και γίνουν, λέμε τώρα, κάποια αποφασιστικά βήματα προς εξυγίανση του Δημόσιου μπάχαλου, όταν έρθει ο προοδευτικός Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία– χτύπα ξύλο! – θα τ’ ακυρώσει όλα και θα επαναφέρει τα υβριστικά επιδόματα του δημόσιου κηφηναριού στο ακέραιο, αν όχι και υπερτιμημένα.

 Τότε τα έσχατα θα γίνουν χείρονα των πρώτων και η διεθνής απομόνωση του Τρελλαδιστάν, με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται, θα είναι τελειωτική. Εσείς όμως μη μου στενοχωριέστε διότι όλα όσα τραγικά μας βρήκαν και εκείνα που θα μας βρουν, έγιναν και θα γίνουν "δημοκρατικώ" τω τρόπω, δηλαδή με εκλεγμένες από τον πάνσοφο ελληνικό λαό "δημοκρατικές" κυβερνήσεις! 


Μπρος στη "Δημοκρατία" τ' είναι ο πόνος, ρε;