ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Τέλος στη χρηματοδότηση των κομμάτων απαιτεί η Χ.Α.

«Η Χρυσή Αυγή θα πει αλήθειες στη Βουλή, τις οποίες δεν τολμούν να πουν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων, διότι αυτοί δεσμεύονται από συμφέροντα, ενώ εμείς είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι. Σε πρώτο στάδιο, θα απαιτήσουμε την κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων στα κόμματα. Έτσι το δημόσιο θα εξοικονομήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αποδοθούν στους αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες. Επίσης, θα απαιτήσουμε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας, καθώς και τη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων. Κάθε βουλευτής θα πρέπει να αμείβεται με το μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου μεσαίας βαθμίδας.»

Αυτά δήλωσε στο metrogreece.gr ο εκπρόσωπος της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης.

Καλές για ξεκίνημα οι προτάσεις της Χ.Α., αλλά δεν φτάνουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί επειγόντως θέμα μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200, κάτι που προβλέπει άλλωστε και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Γιατί πρέπει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός να χρυσοπληρώνει από το υστέρημά του υπεράριθμους βολευτές, όταν, εκτός από κρίσιμες ψηφοφορίες, τα έδρανα της Βουλής είναι άδεια;

Επίσης να τηρείται αυστηρά το απουσιολόγιο, και κάθε μήνα να παρακρατούνται τα μεροκάματα του βουλευτή ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα, όπως άλλωστε προβλέπει το άρθρο 63, παράγραφος 3 του Συντάγματος.

Ακόμη, να σταματήσουν οι προκλητικές αποζημιώσεις των βολευτών για συμμετοχή τους σε Επιτροπές της Βουλής, να κοπούν όλα τα επιδόματα, η χορήγηση αυτοκινήτων, και άλλα προνόμια. Ή έχουμε πτωχεύσει ή όχι!

Πρέπει επιτέλους να πάψει το λειτούργημα του βουλευτή να είναι πόλος έλξης για τυχοδιώκτες που επιδιώκουν προβολή και προσωπική οικονομική και κοινωνική καταξίωση και να ελκύει μόνο γνήσιους πατριώτες που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν ακόμη και από το προσωπικό τους εισόδημα για να υπηρετήσουν το λαό και την πατρίδα.

Να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις και να συνταξιοδοτούνται μόνο από το φορέα στον οποίο ανήκουν. Άλλωστε εφόσον έχει αρθεί από το 2008 το ασυμβίβαστο και συνεχίζουν την προηγούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα, ποιος ο λόγος να τους χορηγούμε διπλές και τριπλές συντάξεις; Προσδεθείτε, τώρα, για να διαβάσετε τη συνέχεια:

«Ένα χρυσοφόρο επάγγελμα, είναι και αυτό του...βουλευτή. Καθ' ότι η πολιτική έγινε επάγγελμα. Κλειστό βέβαια. Προσόντα ιδιαίτερα δεν χρειάζονται.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. 3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.

 4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ...» (πηγή

Για να πειστούμε ως προς το πόσο απάτριδες είναι οι βολευτές μας, αρκεί να θυμηθούμε ότι διεκδικούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αναδρομικά, όταν ο λαός πεινάει. Ευτυχώς όμως η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τους έκλεισε την πόρτα:

«Σχεδόν ομόφωνα με ψήφους 30 προς 5 το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκλεισε οριστικά την... πόρτα σε περίπου 500 βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που αξίωναν και μάλιστα με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών το 2006. Σημειώνεται ότι, το σύνολο των προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850, καθώς ορισμένοι βουλευτές έχουν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα.» (πηγή)

Η βρώμικη ιστορία ξεκίνησε το 2006, όταν «με απόφαση του Μισθοδικείου εξομοιώθηκαν οι αποδοχές των δικαστών με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν στα 10.271 ευρώ. Σύμφωνα με τους πρώην βουλευτές, η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.»

Ντροπή σας νομοθέτες της μάσας! Η σύνδεση των αποδοχών των δικαστών με εκείνες των βουλευτών είναι απαράδεκτη και πηγή μύριων όσων κακών, όπως ο καθένας εύκολα αντιλαμβάνεται.

Συμπέρασμα: Τούτο το κράτος θέλει κατεδάφιση εκ θεμελίων, αν πρόκειται η Ελλάδα να γίνει μια ευνομούμενη και αξιοπρεπής χώρα, και οι Έλληνες άξιοι των μακρινών προγόνων μας.