ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Εθιμοτυπικώς απαράδεκτος ο Βύρων Πολύδωρας!

Άδικα, λοιπόν, είχα στενοχωρηθεί που δεν προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου της Βουλής ο Βύρων Πολύδωρας! Δεν είχα αντιληφθεί τι κουμάσι είναι κι αυτός και τι "εθιμικές" αδικίες μαγείρευε! 

Βρε το Βύρωνα! Ώστε δωράκια στους προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω εξουθενωτικής για το λαό λιτότητας, ε; Οι περισσότεροι θα σε θυμόμαστε μόνο γι' αυτό, Βύρωνα Πολύδωρα.

Α, ναι,  σε θυμόμαστε και για το άλλο που είχες πει ως Υπουργός Δημόσιας Αταξίας: "Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω." Να είσαι λοιπόν ευγνώμων που απαλλάχτηκες από του να εκτίσης μιαν άλλη ποινή ως Πρόεδρος της Βουλής. 

 «Ακαριαία αντανακλαστικά επέδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στην αποκάλυψη χορήγησης προκλητικού μετεκλογικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής, καθώς ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση.(...) 

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι μια μερίδα των υπαλλήλων είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη απαίτηση και είχε επισημάνει προς το προεδρείο του Συλλόγου τους πως, "την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, εμείς δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε χιλιάρικα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες". Εισήγηση που, όπως φάνηκε, δεν έγινε αποδεκτή. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση, κάθε υπάλληλος του Κοινοβουλίου θα λάμβανε, μαζί με το μηνιαίο μισθό, 1.000 ευρώ έξτρα. Μάλιστα, ο κ.Πολύδωρας, ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση, καθώς έδωσε μεν το επίδομα, αλλά "κουρεμένο" κατά 3.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε "θεσπίσει" την χορήγησή του και ως "εθιμικό δίκαιο" το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο "κρυφό" προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται να καταγράψουν τη νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για τη συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!» (πηγή)

Πρόκειται για ένα από τα πολλά εθιμικά άδικα. Πρόσεξε κι εσύ Ευάγγελε Μεϊμαράκη! Το "πάγωμα" δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Άμεση ΑΚΥΡΩΣΗ χρειάζεται!