ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Ο "κομμουνιστής" Δ. Χριστόφιας δεν θα κάνει επανάσταση!


«Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά από την 1η Ιουλίου (και για ένα εξάμηνο) η Ευρώπη έχει κομμουνιστή πρόεδρο! Πρόκειται για τον Δημήτρη Χριστόφια. Και χθες στο Στρασβούργο, ένας ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το επισήμανε αυτό. Ο Χριστόφιας δεν το άφησε να πέσει κάτω και απήντησε αμέσως, ως εξής: "Είμαι υπερήφανος που είμαι κομμουνιστής. Προέρχομαι από ένα κόμμα που υπηρετεί επί 90 χρόνια τον Κυπριακό λαό, υπηρετεί τη Δημοκρατία, είχε θύματα υπερασπιζόμενο τη Δημοκρατία, πολέμησε τον φασισμό". 

Εις ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, έχει απόλυτο δίκιο ο "Καταστρόφιας"! Πράγματι, το κόμμα του, το ΑΚΕΛ, πολέμησε τον "φασισμό" της ΕΟΚΑ του Στρατηγού Γ. Γρίβα! Από την 1η Απριλίου του 1955, που ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγών των Κυπρίων Αγωνιστών κατά των Εγγλέζων αποικιοκρατών, το ΑΚΕΛ καταδίκασε τον αγώνα τους, χαρακτηρίζοντάς τους "βαρελότους" και "δυναμιτιστάς", το δε αδελφό κόμμα του ΑΚΕΛ, το "τιμημένο κουκουέ", μέσω του εδρεύοντος στην Βουδαπέστη ραδιοφωνικού του σταθμού "Η φωνή της αλήθειας", απεκάλυψε στους Άγγλους δυνάστες την ταυτότητα του ηρωϊκού Διγενή: "Ο ψευτο-διγενής είναι ο φασίστας στρατηγός Γ. Γρίβας, ο άλλοτε αρχηγός της φασιστικής συμμορίας των Χιτών". 

Εν συνεχεία, οι προδότες του ΑΚΕΛ πρόδιδαν στους κατακτητές τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, αναγκάζοντας την οργάνωση να ξεπαστρέψει ορισμένους εξ’ αυτών, προς παραδειγματισμόν. 

Τέλος, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Χριστόφιας προσέθεσε με νόημα: "Μην ανησυχείτε ότι ο κομμουνιστής θα κάνει ζημιά. Ο κομμουνιστής θα προσπαθήσει για μια καλύτερη Ένωση, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Μην ανησυχείτε, δεν θα σας κάνω επανάσταση". 

Και οι παρευρισκόμενοι ευρωβουλευταί χαμογέλασαν με συγκατάβαση. Το ξέρουν ότι ο Χριστόφιας και οι κομμουνισταί της Κύπρου είναι "δικοί τους" και δεν ανησυχούν καθόλου. Άλλωστε, έτσι ήταν πάντα, τώρα θ’ αλλάξουν; 

Γ. Δημητρακόπουλος 
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός 
Π. Φάληρο - Αθήναι» (Πηγή

 Ιδού και το κερασάκι στην τούρτα:

«Απαντώντας στον πρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκράχαμ Γουάτσον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τον κάλεσε να απευθυνθεί στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, αρνείται να συνομιλήσει μαζί του.  

Η Τουρκία, τόνισε, "είναι κατοχική δύναμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε, σύσσωμη, για λόγους αρχής, να καταδικάζει κάθε ενέργειά της που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και κατ΄επέκταση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς". 

Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους και πρόσθεσε ότι δεν έχουν θέση στο νησί ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Τούρκοι, αλλά "ούτε και οι αδελφοί μας οι Έλληνες, με την κακή έννοια, έχουν θέση στην Κύπρο".  

Πρέπει, υποστήριξε, να αφεθούμε ελεύθεροι, οι Κύπριοι, και τότε θα αναπτύξουμε προνομιακές σχέσεις με την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βρετανία.» (Πηγή)