ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Ο Καμμένος θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης!


Δεν το είπε ξεκάθαρα, αλλά βγαίνει από τα συμφραζόμενα! Όταν λέει ότι το παιχνίδι είναι στημένο,   κι ότι το σχέδιο που εξυφαίνεται είναι σχέδιο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας μέσω παράδοσης των οικονομικών όπλων του κράτους, σημαίνει ότι θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης για ν' αποφευχθούν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά. Διότι είναι γεγονός ότι η Ευρωζώνη έχει στόχο την ομοσπονδιοποίηση των κρατών μελών, δηλαδή το φεντεραλισμό, και δεν το κρύβει. 

Τώρα αν ο φεντεραλισμός καθαυτός συνεπάγεται αναπόφευκτα και την εξαθλίωση των λαών, όπως ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος,  παραμένει το ζητούμενο και πρέπει όλοι να εργαστούν για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Πάντως στις ΗΠΑ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Γιατί, όμως, ο κύριος Καμμένος δεν ομολογεί ευθέως ότι τάσσεται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και υπέρ της επιστροφής στη δραχμή; Γιατί παίζει συγχρόνως σε δύο ταμπλό, παραπλανώντας τους οπαδούς του κι επιδιώκοντας να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή; Αμ δε γίνεται, Πάνο μου!

Μου έκανε εντύπωση που στη σκληρή κριτική των κυβερνήσεων του παρελθόντος "ξέχασε"  να συμπεριλάβει τα 5,5 χρόνια της αποτυχημένης διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή!  Τυχαίο; Δε νομίζω!

(Μεταξύ μας, παραχόντρυνε ο Πάνος από τότε που έγινε κομματάρχης.  Κοντεύει να φτάσει τις διαστάσεις του Θ. Πάγκαλου και του Ευ. Βενιζέλου!)

Ας μελετήσουμε προσεκτικά την ομιλία του στη Βουλή κατα τη συζήτηση - τρόπος του λέγειν -  των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): «Πάντα γνώριζα ότι υπήρχαν συνιστώσες στη Νέα Δημοκρατία του κ. Σημίτη, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα εχειροκροτείτο ο κ. Βενιζέλος από τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν χειροκρότησε εχθές τον Πρωθυπουργό στην Κυβέρνηση που ψηφίζει και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το απόλυτα στημένο παιχνίδι, το οποίο παίζεται εις βάρος του ελληνικού λαού εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από το 2000. Ένα στημένο παιχνίδι το οποίο μας φέρνει σήμερα στο Κοινοβούλιο για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της τέταρτης Κυβέρνησης Σημίτη. Είναι η τέταρτη Κυβέρνηση Σημίτη, διότι ουσιαστικά η οικονομική πολιτική, η οποία ακολουθείται είναι αυτή που εμπνεύστηκε ο κ. Σημίτης το 2000. Τότε, υπουργός του επί της οικονομίας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, κουμπάρος και εμπνευστής του σημερινού Υπουργού της ελληνικής οικονομίας, του κ. Στουρνάρα. Η δεύτερη Κυβέρνηση Σημίτη ήταν η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Απεχώρησε κι εκείνος μαζί με τον κ. Σαμαρά, μόλις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λάβαμε το λόγο. Τους ευχαριστούμε. Φαίνεται ότι η Tρόικα είναι πιο ευχάριστος συνομιλητής από ό,τι ο ελληνικός λαός και το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου είχε ως Υπουργό επί της οικονομίας τον κ. Παπακωνσταντίνου, έτερο τέκνο του κ. Σημίτη. Εκείνος που με την Goldman Sacks φρόντισε να ετοιμαστεί το swap, το οποίο θα υποδούλωνε τον ελληνικό λαό και το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε εταιρεία-τίτλος και ουσιαστικά έχει μεταφερθεί το χρέος εκείνου του swap στην Εθνική Τράπεζα.

Τρίτος Υπουργός είναι ο Υπουργός που επέλεξε ο κ. Σαμαράς μόλις ανέλαβε την εντολή της συγκυβέρνησης, ο κ. Ράπανος. Από τα γνήσια τέκνα του κ. Σημίτη, αλλά έφυγε νωρίς. Αποφάσισε να φύγει πιο νωρίς εκείνος. Και τέταρτος, ο κ. Στουρνάρας.

Ένα στημένο παιχνίδι, λοιπόν, το οποίο εκτελεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το σχέδιο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, της παράδοσης μέσω των οικονομικών όπλων του κράτους που λέγεται «Ελλάδα» κατ’ αρχήν και εν συνεχεία, λειτουργώντας η Ελλάδα ως πυροκροτητής για τις επόμενες χώρες του νότου, μέχρι να φτάσουμε σε όλη την Ευρώπη. Για να φτάσουμε σε αυτό που ο κ. Πάγκαλος έλεγε «φεντεραλισμό».

Ένα σχέδιο το οποίο ξεκίνησε όταν βρέθηκε η πιο συμπαθής, κατάλληλη ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της χορήγησης αφειδώς δανείων. Άρχισε τότε με την Κυβέρνηση Σημίτη η αγορά όπλων. Έγιναν πλούσιες οι βιομηχανίες της Γερμανίας, η HDW με τα υποβρύχια, οι εταιρείες παραγωγής τεθωρακισμένων, έγινε ο αγροτικός αφοπλισμός της Ελλάδος και τέλος προχώρησαν στη δανειοληπτική παγίδα του ελληνικού λαού. Εορτοδάνεια, αυτοκίνητα, κάρτες. Δάνεια τα οποία κυνήγαγαν οι τράπεζες τους Έλληνες καταναλωτές να πάρουν. Δάνεια που τώρα έχουν γίνει η αγχόνη του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικογένειας. Δάνεια που οδηγούν Ελληνίδες και Έλληνες, πατεράδες και μανάδες στην αυτοκτονία. Αυτοκτόνησαν τρεις χιλιάδες Έλληνες γιατί τους χτυπούν την πόρτα οι νταβατζήδες των εισπρακτικών εταιρειών. Οι ίδιοι νταβατζήδες, στους οποίους ανέθεσε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να εισπράττουν τους φόρους σε αυτόν εδώ τον τόπο. Και σε λίγο θα εισπράττουν για λογαριασμό των τραπεζών στις οποίες θα χρωστά το ελληνικό κράτος.

Στη δεύτερη φάση κατέφθασε η Κυβέρνηση Παπανδρέου με τρία άγνωστα ταλέντα μέχρι στιγμής, τον κ. Ραγκούση, τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Δρούτσα. Τι έκαναν; Ανέλαβαν πρώτα από όλα τη δυσφήμιση της χώρας. Ποιος είπε τον «Τιτανικό»;

Ποιος δυσφήμισε πρώτος τη χώρα αλλοιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία; Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και προχώρησαν στην τρίτη φάση παραχωρώντας στους διάφορους παίκτες των σεναρίων της κατάλυσης του ελληνικού δημοσίου. Ο διοικητικός νους ήταν ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ο οικονομικός νους τα μνημόνια. Και προχώρησαν στη διάλυση ουσιαστικά του δικαστικού Σώματος. Βλέπουμε δικαστές να έχουν πάρει πολιτική πλευρά, να γίνονται Βουλευτές Επικρατείας και Υπουργοί και αυτό όχι για τη συνδικαλιστική τους δράση αλλά όλως τυχαίως διότι είναι στενοί συγγενείς του διαπραγματευτή της SIEMENS που έκανε τη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο. Ο Μπομπ Σικέλης υπέγραψε τη συμφωνία, συμφωνία που ακόμα δεν έχει υπογραφεί βέβαια από Υπουργό, έχει περάσει από τη Βουλή και χαρίζει 1.900.000.000 ευρώ του ελληνικού λαού στην εταιρεία η οποία λειτούργησε ως διαφθορέας του ελληνικού δημοσίου.

Προχώρησαν σε διάλυση της Αστυνομίας, των συνδικάτων, της παιδείας. Ελπίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαστεί στενά με την κ. Ρεπούση, την υπεύθυνη τομεάρχη της συγκυβέρνησης. Στη διοίκηση υπήρξε το ρουσφέτι, η σπατάλη, τα δημόσια έργα.

Ήλθε όμως η ώρα της κρίσης και είναι η ώρα που θα πρέπει να κριθούν οι κριτές. Είναι η ώρα να ανοίξουμε το φάκελο των κριτών διότι η Ελλάδα λειτούργησε ως λεοντή, ως μεταμφίεση για να απασχολήσουν την κοινή γνώμη. Η Ευρώπη απέτυχε. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι χρεωμένες. Η Γερμανία είναι εκείνη που θα πρέπει να γίνει υπόδικος απέναντι στην Ευρώπη του νότου. Θεωρείται και είναι ο εισαγωγέας της διαφθοράς.

Είναι σημαντικό να δούμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανείς για να ελέγξει την ορθότητα των απαιτήσεων της τρόικας που εκπροσωπεί το συνδυασμό των μπαταχτσήδων, των τραπεζιτών και εκείνων που προχωρούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση υπό την έννοια της κατάργησης του έθνους-κράτους των φεντεραλιστών. Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τα έργα και τις ημέρες της SIEMENS; Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια; Αυτοί είναι που θα ελέγξουν την πολυετή λεηλασία της εμπορικής αγοράς της χώρας μας; Όχι, βέβαια.

Αλλά η συγκυβέρνηση έγινε για ένα λόγο. Η συγκυβέρνηση έγινε προκειμένου να σβήσουν όλα τα σκάνδαλα, να μην τιμωρηθεί απολύτως κανείς! Και ερωτώ: Γιατί δεν έγινε κυβέρνηση στις 6 Μαΐου, όταν είχαν την πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά; Τι άλλαξε από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου; Το μόνο που άλλαξε είναι ότι παρεγράφησαν –νομίζουν- τα αδικήματα εκείνων που χειρίστηκαν την καταστροφή της χώρας. Παραγράφονται αρκετά αδικήματα. Δεν παραγράφεται το ξέπλυμα χρήματος βέβαια ούτε η σύσταση διεθνούς συμμορίας. Προβλέπονται αυτά από τις διεθνείς συμβάσεις. Αλλά δεν παραγράφεται και άλλο ένα αδίκημα, το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που αν αποδειχθεί ότι τελικά ήταν μέρος του σχεδίου, θα κριθούν και θα κριθούν πολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό.

Την ίδια ώρα που μιλούν για έλεγχο των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα, οι ίδιοι υπογράφουν την απαλλαγή των πάντων. Άκουσα προχθές τον κ. Βενιζέλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μιλά για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τα ίδια ακριβώς έλεγε όταν ως πρωταγωνιστής της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπέγραφε την απαλλαγή του. Του θυμίζω την υπογραφή του.

Τα ίδια όμως έλεγε και ο κ. Σαμαράς όταν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη SIEMENS, στο πόρισμα το οποίο κατέθεσα είχα ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση για τον κ. Μιχάλη Λάππη. Χθες λοιπόν απηγγέλθησαν βαριές κατηγορίες για δεκατρία πρώην στελέχη του Ο.Σ.Ε. για την υπόθεση της SIEMENS, για την υπόθεση του τροχαίου υλικού, για την υπόθεση του Σκαραμαγκά, για την υπόθεση αυτή που αν η Εξεταστική Επιτροπή της SIEMENS είχε παραπέμψει και τον τότε υπεύθυνο Υπουργό, θα είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια και δεν θα είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις που υπέγραψε με τα Ναυπηγεία ο κ. Βενιζέλος. Καταθέτω την είδηση απλώς για να υπάρχει στα Πρακτικά της Βουλής.

Και τώρα αν έρθει αίτημα για τον κ. Λιάπη – είχε έρθει αίτημα για τον κ. Λιάπη, βέβαια δεν συζητήθηκε – θα έχει επέλθει παραγραφή. Αυτή, λοιπόν, είναι η συγκυβέρνηση της συγκάλυψης, η συγκυβέρνηση που ουσιαστικά αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί. Τοποθετήθηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Αρχηγός του Ναυτικού που υπέγραψε τη σύμβαση τροποποίησης του Σκαραμαγκά, που υπέγραψε δηλαδή ουσιαστικά τη συνέχιση του σκανδάλου. Και ερωτώ: Θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός; Ελπίζω πως όχι. Πιστεύω πως όχι.

Αλλά αυτά αφορά και εμάς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και απευθύνομαι σε όλες τις πλευρές και ιδίως στους νέους συναδέλφους, στους πρωτοεκλεγέντες συναδέλφους σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο, διότι ο ελληνικός λαός τους έστειλε εδώ σε αυτήν την Αίθουσα. Και λέω ότι ο καθένας από εμάς έχει και την προσωπική του ευθύνη. Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εδώ συναντηθήκαμε συνάδελφοι από διαφορετικούς χώρους. Ενωθήκαμε δέκα Βουλευτές στην αρχή. Ήρθαμε κοντά με το Άρμα Πολιτών, με το Γιάννη το Δημαρά, και δημιουργήσαμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα και αντισταθήκαμε στην κομματική εντολή. Και αυτό που ζητώ από όλους σας, τους νέους συναδέλφους, είναι να ψηφίζετε κατά συνείδηση, κατά εθνική συνείδηση.

Προχωράμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτό το στημένο παιχνίδι έχοντας δει ότι και οι όροι δεν είναι ξεκάθαροι. Ο ν. 4060/22-3-2012 προέβλεψε και οι Βουλευτές έδωσαν την εξουσιοδότηση στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Προβόπουλο να υπογράψουν τις δανειακές συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του EFSF. Στο άρθρο 2 παράγραφος 3 ορίζεται ρητά ότι «με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών η σύμβαση μετά την υπογραφή της από όλα τα προβλεπόμενα μέρη διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση». Ζητώ την ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων για τη σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει το Ελληνικό Δημόσιο με τον EFSF. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση; Η απάντηση είναι όχι, δεν υπάρχει καμία υπογεγραμμένη σύμβαση με τον EFSF. Και το ερώτημα είναι: Πώς διαπραγματεύεται κάποιος μια ανυπόγραφη σύμβαση; Υπάρχουν οι δεσμευτικές υπογραφές δύο Αρχηγών, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Είναι η μόνη δέσμευση οι εγγυητικές τους επιστολές. Τίποτε άλλο δεν δεσμεύει την Ελληνική Δημοκρατία έναντι των δανειστών σε σχέση με τον EFSF.

Και το ερώτημα είναι: Πώς εισρέουν κεφάλαια, παραδείγματος χάρη για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών είκοσι πέντε δισεκατομμύρια, χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση; Να σας θυμίσω ότι σε γραπτή απάντηση του κ. Ζανιά σε έγγραφη ερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δανειστήκαμε για τις τράπεζες σε τίτλους έκδοσης EFSF και μάλιστα μας χορηγήθηκε και το σχετικό ΦΕΚ 117/4-5-2012, ενώ αυτού του είδους ο δανεισμός δεν προβλέπεται στα σχέδια συμβάσεων που έχει φέρει στη Βουλή για κύρωση. Και το ερώτημα είναι: Πώς πληρώνονται τόκοι για μη υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις; Ρωτάω ευθέως.

Εσείς, κύριε Βενιζέλο, που ασχολείστε με το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχετε βάλει υπογραφή σε δανειακές συμβάσεις με τον EFSF; Και αν ναι, καταθέστε το αντίγραφο και δώστε το στους Έλληνες Βουλευτές.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα χθες με προσοχή τον Πρωθυπουργό. Μίλησε για πολλά ωραία πράγματα, μεταξύ αυτών και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και αποφάσισε ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Η αλήθεια όμως ποια είναι; Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει χρέη 96.800.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, 10.000.000 στη Marfin, 5.000.000 στην Τράπεζα Πειραιώς. Η Νέα Δημοκρατία 105.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα, 15.000.000 στην Τράπεζα Πειραιώς και αυτά τα χρέη προκύπτουν από απάντηση που έδωσε στο Κοινοβούλιο ο Υπουργός κ. Ραγκούσης σε ερώτηση του τέως συναδέλφου, του κ. Βελόπουλου. Την καταθέτω.

Τι θα αλλάξει, λοιπόν, από τη χρηματοδότηση των κομμάτων; Θα αλλάξουμε τα ΑΦΜ των κομμάτων και θα διαγράψουμε τα χρέη ή θα κλείσουμε την Αγροτική Τράπεζα; Ξεκαθαρίζουμε από το Βήμα της Βουλής: Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να χαριστούν χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία χρησιμοποιήσατε για προπαγάνδα στις τελευταίες εκλογές, ρίχνοντας λάσπη.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε απλά για αλλαγή του νόμου χρηματοδότησης των κομμάτων, που εμείς συμφωνούμε να αλλάξει και μάλιστα να μειωθούν κατά πολύ οι επιχορηγήσεις στα κόμματα. Προτού όμως να γίνει αυτό, θα πρέπει να πληρώσετε εκείνα τα δάνεια τα οποία πήρατε έναντι των επιχορηγήσεων των επομένων ετών. Και θα σας θυμίσω ότι υπάρχουν και ανοιχτές υποθέσεις. Όσον αφορά τον κ. Τσουκάτο, που τώρα επανήλθε πλέον στα πράγματα, ερωτώ: τι έχει γίνει; Είχε δίκιο όταν είπε ότι τα χρήματα του κ. Χριστοφοράκου τα πήρε το ταμείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άρα πρέπει να επιστρέψει τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ή τα πήρε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ή τα πήρε ο ίδιος και πρέπει να πάει φυλακή; Διότι δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο μαζί ή κανένα από τα δύο. Κάποιος από τους δύο πρέπει να πληρώσει: ή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ο κ. Τσουκάτος, που αγκαλιάσατε πάλι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αλήθεια και για εμπιστοσύνη.

Είδα χθες ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού είχε επτά συγκεκριμένες αναφορές ίδιες με την ομιλία του κ. Παπαδήμου. Δεν ξέρω αν ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από την κυβέρνηση του αυτονόητου, του κ. Παπανδρέου, τώρα έχουμε περάσει στην κυβέρνηση του προφανούς. Δεν λένε τι θα κάνουν με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Στο χρέος από το Μνημόνιο 2 έχουν εγγραφεί 50 δισ. που θα διατεθούν στις τράπεζες και θα χρεωθούν στο χρέος. Ποιος θα εξοφλήσει αυτά τα χρήματα; Παίρνουν το πενηντάρικο από τη γερόντισσα για να το δώσουν στους τραπεζίτες; Αυτή είναι η μία απάντηση που πρέπει να δοθεί τώρα.

Η περιβόητη επιτροπή που θα γινόταν για την επίμαχη περίοδο 2009-2010 ξεχάστηκε. Αντικαταστάθηκε με επιτροπή που θα διερευνήσει –λέει- τι έγινε από το ’74 μέχρι σήμερα. Η κάθαρση για την ελληνική οικονομική τραγωδία θάφτηκε στα χρονοντούλαπα της τριπλής συγκυβέρνησης! Αυτό είναι το προφανές.

Η ύφεση μεγαλώνει. Υπάρχουν ακραίες προβλέψεις που προβλέπουν ύφεση μέχρι 10%. Η ανεργία θα αυξηθεί ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει στα ίδια.

Ταυτόχρονα, μιλάμε για ένα τσουνάμι αποκρατικοποιήσεων. Θα πουλήσετε δημόσιες επιχειρήσεις και οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θα κάνουν μαζικές απολύσεις; Ποιον κοροϊδεύετε; Ανεργία και ύφεση, το περιβόητο σπιράλ του θανάτου, θα συνεχίσει να τρυπά τα σωθικά της χώρας. Κι αυτό είναι προφανές. Οι αποκρατικοποιήσεις που έχετε σχεδιάσει σε συγκεκριμένους αγοραστές είναι στημένες.

Για παράδειγμα, η υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης: Η καλύτερη προσφορά είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Οι αποτιμήσεις μόνο των περιουσιακών στοιχείων είναι δεκαπλάσιες και ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι ουσιαστικά ο ανταγωνιστής. Θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θα τελειώσουν οι καλλιεργητές των τεύτλων, θα σταματήσει να υπάρχει βιομηχανία στις περιοχές που κλείνουν τα εργοστάσια, ο ανταγωνιστής θα αγοράσει το εργοστάσιο, θα το κλείσει και θα κερδίζει με εισαγόμενα προϊόντα.

Στον ΟΠΑΠ ο φίλος σας ο κ. Κόκκαλης με την Intrakom μετέφερε τα δικαιώματα της Intrasoft για το λογισμικό σε μία off shore εταιρεία στην Κύπρο. Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΠΑΠ, πληρώνει στην off shore της Κύπρου τα δικαιώματα για το λογισμικό. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν μπαίνει στο Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ! Σε ποιον θα δώσετε τον ΟΠΑΠ; Τα έχετε συζητήσει μεταξύ σας; Φοβάμαι πως ναι.

Η μνημονιακή πολιτική θριαμβεύει. Μιλήσατε για την αναγκαιότητα να τηρηθούν και να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου, δηλαδή έλλειμμα 3% μέχρι το 2015, ό,τι διατάζει και ό,τι επιβάλλει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ό,τι λέει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Εδώ απλώς θα αναφέρω ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν το θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση στην Ευρώπη και το έχει χαρακτηρίσει «σύμφωνο δημοσιονομικής ηλιθιότητος». Το αποτέλεσμα είναι απλό. Οι άνεργοι και οι φτωχοί και οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να χάνονται για να θριαμβεύσει ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτό είναι το προφανές, λοιπόν, αυτής της Κυβέρνησης.

Ίσως κατηγορηθώ πάλι για λαϊκισμό, για γραφικότητα και ως επικίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία και τη θέση της χώρας. Η δική σας μνημονιακή πολιτική καθημερινά αποτυγχάνει και αποτυγχάνει γιατί υπακούει στις προσταγές που υπηρετούν τις ανάγκες μιας περιορισμένης ομάδας ανθρώπων, ενάντια σε κάθε ανθρωπιστική και ηθική λογική.

Ούτε λαϊκοί είμαστε ούτε επικίνδυνοι. Εμείς μιλάμε και προετοιμάζουμε τους όρους για πλήρη αποδέσμευση της χώρας από το επαίσχυντο Μνημόνιο, για άμεση κατάργηση των μνημονίων. Η τριπλή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το Μνημόνιο νούμερο 3 και ένα ακόμη PSI. Θυμηθείτε την ημέρα που το αναφέρω εδώ, μέσα στο Κοινοβούλιο. Αυτό είναι το προφανές.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας. Και για όλα αυτά που ανέφερα οι συγκυβερνώντες είστε υποκριτές, άρα και οι πολιτικά αδύναμοι, γι’ αυτό θα γίνεται εμφανές κάθε μέρα που περνά. Αλλά κάθε μέρα που περνά χάνονται ζωές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίζουμε την τριπλή Συγκυβέρνηση γιατί η πολιτική της κατακερματίζει τον κοινωνικό ιστό και σπρώχνει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στην εξαθλίωση, η πολιτική της συνθλίβει ποσοτικά και ποιοτικά τη μεσαία τάξη, εξαφανίζει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση. Δεν υπάρχει καμία από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που να μπορεί πλέον, να ζει.

Οι Έλληνες έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Περήφανοι άνθρωποι όταν βλέπουν να τους χτυπούν την πόρτα οι κλητήρες, αποφασίζουν να πηδήξουν από το μπαλκόνι. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα και να το σταματήσουμε όλοι μαζί, δεν έχουμε δικαίωμα να σκοτώνουμε ανθρώπους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη μετανάστευση. Τα περισσότερα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Έχει ερημώσει η επαρχία. Έχουν ερημώσει οι οικογένειες. Έχουμε προχωρήσει σε μια προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης και μια εξαθλίωση του προλεταριάτου ή για να το πούμε πιο ευγενικά και πιο πολιτισμένα: στο νέο οικονομικό μοντέλο δεν χωράμε όλοι οι Έλληνες.

Και θέλω να θέσω ένα θεμελιώδες ερώτημα: Πόσοι περισσεύουν από τους Έλληνες; Και όσοι περισσεύουμε από τους Έλληνες, τι θα απογίνουμε, πώς θα ζήσουμε; Δεν υπολογίζετε αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν;

Έχετε πάρει τις δικές σας αποφάσεις και δεν σας ενδιαφέρει να απαντήσετε, κύριες και κύριοι της Συγκυβέρνησης. Έχετε κάνει τις επιλογές σας. Πιστεύετε ότι με τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς θα υφαρπάξετε την ψήφο των Ελλήνων και θα κυβερνάτε εκπροσωπώντας πάντα τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας, της νέας τάξης πραγμάτων. Καταλαβαίνετε όμως –και καθημερινά το κατανοούν και περισσότεροι Έλληνες- ότι αυτή η πολιτική δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί από ένα γνήσιο, πατριωτικό, κοινωνικό, λαϊκό κίνημα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε εμάς που έλαχε ο ιστορικός κλήρος να εκπροσωπήσουμε όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν τον ανθρώπινο πολιτισμό, πολιτισμό που θεμελιώθηκε πάνω στις αρχές που έδειξαν οι πρόγονοί μας και γι’ αυτό το λόγο σας λέμε ότι καταψηφίζουμε αυτήν την Κυβέρνηση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση Σαμαρά εξαπάτησε τους Έλληνες προεκλογικά. Εάν δει κανείς τις τέσσερις αναγγελίες οι οποίες έγιναν στο Ζάππειο και τις δεκαοκτώ προτάσεις της δέσμης μέτρων θα δείτε ότι καμία, μα καμία από αυτές παρά ελάχιστες, είναι αυτές στις οποίες έλεγε αλήθεια στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς. 

Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τελείωσε. 

Η αποζημίωση των ομολογιούχων δεν υπάρχει, η προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε. 

Το πάγωμα και η μείωση των αντικειμενικών αξιών δεν υπάρχει, η προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε. 
Η επιστροφή των οφειλών του δημοσίου δεν υπάρχει και αυτή η προεκλογική δέσμευση αποσύρθηκε.

Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων εξαφανίστηκε. 

Η αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας αποσύρθηκε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, δεν είπε τίποτα. 

Η Κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση, αναμένει οδηγία από την Τρόικα. Και μάλιστα την ίδια ώρα που ο Νότος παλεύει στέλνει εκ των προτέρων επιστολή για να είναι το καλό παιδί της κυρίας Μέρκελ, εκπροσωπώντας ο Πρωθυπουργός τους τρεις κυβερνώντες.

Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει ουσιαστικά οδηγηθεί στο 100% μόνο για το «Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ». Οι Γερμανοί είναι εκείνοι, οι οποίοι ουσιαστικά εκμεταλλεύονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων που προβλέπουν τα δεκαοκτώ μέτρα δεν έγινε. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για δύο χρόνια ειπώθηκε ότι θα ξεκινήσει χωρίς να λένε πότε θα ξεκινήσει. Το έκτατο επίδομα ανεργίας για μη μισθωτούς εξαφανίστηκε. Η ρύθμιση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών, όσον αφορά αυτή τη δέσμευση επιβεβαιώθηκε στις Προγραμματικές Δηλώσεις του κ. Σαμαρά με την ρύθμιση εξόφλησης των φορολογικών οφειλών από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων του 2012 σε εννέα δόσεις. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται; Τι έχει γίνει με την απεγκατάσταση του χαρατσιού από το νέο, διευρυμένο ΕΤΑΚ; Τίποτα. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών ήταν μόνο για προεκλογική χρήση.

«Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον», δεν υπάρχει πλέον ούτε αυτή η δέσμευση. «Η εξασφάλιση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και αυτό δεν υπάρχει πουθενά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένα μέτρο συγκεκριμένο για την αποκατάσταση του συναισθήματος ασφαλείας του πολίτη με την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης. Εμείς εδώ καταθέτουμε αύριο το πρωί, όπως έχουμε προαναγγείλει, πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχοντας την πλειοψηφία να καταργήσουμε το νόμο που δεσμευθήκατε για να σας εκλέξει εκπροσώπους του ο ελληνικός λαός.

Κατόπιν, σε δεύτερη φάση, καταθέτουμε πρόταση νόμου για την αναγνώριση και την ανακήρυξη της ΑΟΖ –έχω ζητήσει ήδη από τον Νίκο Λυγερό να ετοιμάσει την πρόταση αυτή- και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής όχι όμως για να συγκαλυφθούν και να παραγραφούν τα εγκλήματα, αλλά προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην προηγούμενη κυβέρνηση ο στόχος ήταν να πετύχουν το PSI. Θέλω να σας ανακοινώσω επισήμως ότι το πέτυχαν. Το PSI που πέτυχαν ήταν ουσιαστικά να διαλύσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, να εξαφανίσουν τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και όλα εκείνα τα χρήματα των ταμείων που μετετράπησαν σε ομόλογα και κουρεύτηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ασφαλισμένων μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Και αυτό θα εξεταστεί το πώς ακριβώς έγινε. Αν είναι να πετυχαίνετε κάθε φορά από ένα τέτοιο σχέδιο, τότε φοβούμαι ότι δεν έχει πολλά ψωμιά η Ελλάδα με τη δική σας Κυβέρνηση.

Εμείς εδώ μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο θα παλέψουμε, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχει εθνική αντιπρόταση, ότι οι Έλληνες μπορούμε καταργώντας τα μνημόνια και διώχνοντας από εδώ τους εξουσιαστές της Γερμανίας να δουλέψουμε σκληρά μεν και να πονέσουμε, αλλά να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, με μια χώρα που θα κρατά την εθνική της κυριαρχία, με έναν λαό που θα είναι περήφανος, με Έλληνες οι οποίοι θα ξαναχαμογελάσουν, με Έλληνες που δεν θα αυτοκτονούν, με Έλληνες που δεν θα είναι συνέχεια θλιμμένοι, με Έλληνες που θα συνεχίσουν να είναι περήφανοι και νικητές.

Ευχαριστώ πολύ.»