ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Κράτος-μαστροπός συμμέτοχος στις απάτες τσαρλατάνων


Όπως βλέπετε, το διεφθαρμένο κράτος δεν το ενδιαφέρει αν τα μέντιουμ και οι αστρολόγοι εξαπατούν αφελείς πολίτες, πουλώντας τους ψυχοναρκωτικά, για να  ξαφρίζουν τις οικονομίες τους. Το μόνο, δυστυχώς, που ενδιαφέρει την Πολιτεία είναι να συμμετέχει στα κέρδη από την εξαπάτηση συνανθρώπων μας που ζητούν παρηγοριά κι ελπίδα στους τσαρλατάνους. Για τέτοια δημοκρατία-πόρνη, μαμμωνικά πλασμένη, μιλάμε...

Στις 16 Νοεμβρίου 2011 είχε αποσταλεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (σιγά την προστασία!)  προς τη Βουλή των Ελλήνων απάντηση σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με τις διαφημίσεις των μέντιουμ. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:  

«Ως προς τα θιγόμενα στην ερώτηση ζητήματα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πράγματι συνάνθρωποί μας θυματοποιούνται από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι τους πείθουν με απατηλό τρόπο ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον τους, ότι έχουν μαντικές ικανότητες, κλπ. και κατ' αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν να τους αποσπάσουν χρήματα ή άλλα οφέλη. (...)

 Πέραν αυτών, σύμφωνα με τις απόψεις της προαναφερόμενης αρμόδιας Υπηρεσίας μας, μόνη η διαφήμιση των μέντιουμ δεν συνιστά το ποινικό αδίκημα της απάτης ή της απόπειρας αυτής, αλλά για να στοιχειοθετηθεί αυτό προαπαιτείται η συνδρομή και άλλων στοιχείων, που μόνο συναλλασσόμενος με τέτοια πρόσωπα μπορεί να καταθέσει. (...)
 Ο  Υπουργός  Χρήστος Παπουτσής

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Ώστε η διαφήμιση της  απάτης δε συνιστά ποινικό αδίκημα, διότι προφανώς το κράτος, ως κοινός κλεπταποδόχος,  παίρνει το μερδικό του από τη φορολογία των απατεώνων! 

Γιατί τότε δε διαφημίζετε και τα ναρκωτικά,  βρε υποκριτές; "Εδώ πωλείται η καθαρή ηρωίνη", π.χ.  Διότι το ψυχοναρκωτικό είναι εξίσου επικίνδυνο για την προσωπικότητα του ατόμου όπως και οι χημικές ουσίες. Εσείς, άλλωστε, ομολογήσατε ότι συνάνθρωποί μας θυματοποιούνται! Πώς λοιπόν αφήνετε ελεύθερους τους θύτες να προσελκύουν θύματα διαφημίζοντας τις απατηλές πρακτικές τους; Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες από τους απατεώνες;

Αν κάποιος αύριο το πρωί αρχίσει και διαφημίζει ότι θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν χωρίς φάρμακα, ή ότι θεραπεύει τον καρκίνο, π.χ., θα τον κυνηγήσετε ως απατεώνα, ναι ή ου; Γιατί άραγε τα μέντιουμ χαίρουν ασυλίας;

 

Ας δούμε τώρα τι λέει η Βίβλος για τους τσαρλατάνους αυτούς:

«Και όταν σας είπωσιν, "Ερωτήσατε τους έχοντας πνεύμα μαντείας και τους νεκρομάντεις, τους μορμυρίζοντας και ψιθυρίζοντας", αποκρίθητε, "Ο λαός δεν θέλει ερωτήσει τον Θεόν αυτού; θέλει προστρέξει εις τους νεκρούς περί των ζώντων;"
Εις τον νόμον και εις την μαρτυρίαν εάν δεν λαλώσι κατά τον λόγον τούτον, βεβαίως δεν είναι φως εν αυτοίς.» (Ησαΐας 8: 19-20)

«Δεν θέλετε ακολουθεί τους έχοντας πνεύμα μαντείας ουδέ θέλετε προσκολληθή εις επαοιδούς, ώστε να μιαίνησθε δι' αυτών. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας.» (Λευιτικός 19: 31)

«Και ψυχή, ήτις ακολουθήση τους έχοντας πνεύμα μαντείας και τους επαοιδούς, διά να πορνεύη κατόπιν αυτών, θέλω επιστήσει το πρόσωπόν μου κατά της ψυχής εκείνης, και θέλω εξολοθρεύσει αυτήν εκ μέσου του λαού αυτής.» (Λευιτικός 20: 6)

«Αφού εισέλθης εις την γην, την οποίαν Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε, δεν θέλεις μάθει να πράττης κατά τα βδελύγματα των εθνών εκείνων. 
 Δεν θέλει ευρεθή εις σε ουδείς διαπερνών τον υιόν αυτού ή την θυγατέρα αυτού διά του πυρός, ή μαντευόμενος μαντείαν ή προγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή μάγος, ή γόης ή ανταποκριτής δαιμονίων ή τερατοσκόπος ή νεκρόμαντις. Διότι πας ο πράττων ταύτα είναι βδέλυγμα εις τον Κύριον, και εξ αιτίας των βδελυγμάτων τούτων Κύριος ο Θεός σου εκδιώκει αυτούς απ' έμπροσθέν σου.» (Δευτερονόμιο 18: 9-12)