ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ανάπηροι "μαϊμού" σε μια χώρα-μαϊμού

Σιγά τη μπαγιάτικη είδηση! Τι το περίεργο ένα κράτος-μαϊμού να γεννάει μαϊμούδες παντός είδους; Τι το παράδοξο μια ανάπηρη χώρα να παράγει μαζικά πάσης φύσεως αναπήρους; Το μήλο κάτω από τη μηλιά δεν πέφτει; Επομένως, το φαινόμενο της υπερπαραγωγής αναπηρικών συντάξεων μαϊμούδων στο Μαϊμουδιστάν-Λαμογιστάν δεν πρέπει να μας εκπλήσσει!

Μας έχουν ζαλίσει τ’ αυτιά τα ΜΜΕ με τις συντάξεις μαϊμού που τάχα θα επανεξετάσουν οι αρμοδιο-αναρμόδιοι και τάχα θα τις κόψουν και τάχα θα εισρεύσουν στα άδεια ταμεία του κράτους εκατοντάδες δις ευρώ, και τάχα θα τιμωρήσουν τις υπεύθυνες επιτροπές που έδιναν τις γνωματεύσεις μαϊμού σε ανάπηρους μαϊμού, και τάχα, τάχα, τάχα…

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια-μαϊμού, ενώ το Μαϊμουδιστάν στο μηδέν ξαναγυρνάει διαρκώς!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, και για τα μαύρα χάλια μας ντρεπόμαστε και κλαίμε:

30/11/2003: «Γεννηθέντες μετά το 1930 η πλειονότητα εκείνων που αναγνωρίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια για την αντιστασιακή τους δράση

Αντιστασιακοί από την... κούνια τους!

(…) Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου θέσπιζε στη Βουλή το 1982 τον νόμο 1285 αναγνωρίζοντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Ως το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί και διατυπώθηκαν οι πρώτες υποψίες ότι στη διαδικασία είχε παρεισφρήσει η κομματική συναλλαγή, εκθέτοντας τα πολιτικά κόμματα που υποστήριξαν θερμά τον θεσμό, αλλά και την ίδια την προσφορά των αληθινών αντιστασιακών. Ο θόρυβος που έγινε τότε για τους αντιστασιακούς-"μαϊμούδες" οδήγησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην αναστολή του νόμου, ο οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αναγνώρισης αντιστασιακών που συνεχίζεται ως σήμερα.

Και αν στον πρώτο κύκλο εφαρμογής του υπήρχαν απλώς υποψίες ότι τα ευεργετήματα της νομοθεσίας απολαμβάνουν και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Εθνική Αντίσταση, στον κύκλο που άνοιξε το 1996 και συνεχίζεται, οι υποψίες έγιναν ενδείξεις και αποδείξεις ότι η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί δεν είχαν καμιά σχέση με τον αγώνα κατά των κατακτητών, αφού ήταν νήπια ή παιδιά οκτώ ή δέκα ετών!

H μαζική αναγνώριση αυτού του προνομίου εξάλλου δεν σημαίνει μόνο μια άσκοπη αιμορραγία για το Δημόσιο, με την απονομή συντάξεων σε άτομα που δεν το δικαιούνται, αλλά και την παράκαμψη του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, καθώς οι αντιστασιακοί δικαιούνται να διορίζουν τα παιδιά τους στα ΝΠΔΔ κατ' εξαίρεσιν σε ποσοστό 5% του συνόλου των προσλήψεων, αλλά και την προνομιακή μοριοδότησή τους στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Οπως προέβλεπε το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη το 1983 και οι νόμοι που ψηφίστηκαν στη συνέχεια, η αντιστασιακή δράση των δικαιούχων θα διαπιστωνόταν από επιτροπές κρίσεων που όφειλαν να περατώσουν το έργο τους εντός δύο ετών.

Οι επιτροπές αυτές όχι μόνο συνεχίζουν να αναγνωρίζουν αντιστασιακή δράση είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά, αλλά πρόσφατα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών εγκρίθηκε νέα παράταση των εργασιών τους! Οι αποφάσεις των επιτροπών αυτών εξάλλου δεν υπόκεινται στον έλεγχο κανενός άλλου οργάνου, παρά μόνον αν είναι απορριπτικές, όπου ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει ένσταση.» (πηγή

28/5/2005- Απογευματινή: «Οι συντάξεις μαϊμού βουλιάζουν τα ταμεία – Βιομηχανία "αναπήρων" 
(…) Σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων στη χώρα μας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (16%) σε σχέση με ποσοστά άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου κυμαίνονται από 9% μέχρι 12% του συνόλου των συντάξεων.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, όπως διαπιστώνεται από έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τους επιθεωρητές του Ειδικού Σώματος Κοινωνικής Ασφάλισης, απονέμονταν αναπηρικές συντάξεις χωρίς καν οι ασφαλισμένοι να είναι ανάπηροι, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους προϋπολογισμούς των Ταμείων.» (πηγή)

23/5/2006: «Επανεξετάζονται ΠΑΛΙ οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας Είναι η γνωστή ιστορία του επαναλαμβάνεται κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση ή υπουργός. Για μία ακόμη φορά επανεξετάζονται τα επιδόματα αναπηρίας. Γιατί άραγε; Τι μπορούν να επανεξετάσουν όταν οι γιατροί στις υγειονομικές επιτροπές είναι οι ίδιοι;

Οι ανάπηροι μαϊμού δεν γίνονται από μόνοι τους. Κατασκευάζονται από κάποιες υγειονομικές επιτροπές που δεν λειτουργούν σωστά. Όταν το υπουργείο υγείας ζητά να επανεξεταστούν τα αναπηρικά επιδόματα δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να κάνει πλουσιότερους κάποιους γιατρούς που γνωματεύουν τους ανάπηρους μαϊμού. Οι ανάπηροι μαϊμού κατασκευάζονται. Εάν το υπουργείο θέλει να αποφύγει τους ανάπηρους μαϊμού, ας φροντίσει να επανεξετάσει όλους αυτούς που έχουν το θεσμικό και επιστημονικό προνομίου κατασκευής αναπήρων μαϊμού· όλους αυτούς όλους αυτούς που έχουν το θεσμικό και επιστημονικό προνόμιο κατασκευής αναπήρων μαϊμού.» (πηγή)

23/5/2006: «Ένα δισ. ευρώ στοιχίζουν στον ΟΓΑ οι παράνομες αναπηρικές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες "ασφαλισμένοι". 
Οι κάτοικοι του χωριού Καλύβια Λακωνίας μάλιστα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA, έφθασαν στο σημείο να καταγγείλουν έναν συγχωριανό τους. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ στις συντάξεις αναπηρίας είναι 14%, υπάρχουν ολόκληροι νομοί που τα ποσοστά έχουν φθάσει ακόμα και στο 45%, όπως ο νομός Ρεθύμνου και ο νομός Χανίων, στην Λευκάδα 40%, στην Καρδίτσα 28%, στο Ηράκλειο 32%, όπως και στον Έβρο και την Αρτα.» (πηγή)

11/7/2006: «Παραγωγή… αναπήρων στην Πάτρα. 
Γιατροί του IKA συνταγογραφούσαν αμαξίδια και ορθοπεδικά υλικά σε αρτιμελείς "Βιομηχανία παραγωγής αναπήρων" με συνταγογράφηση πανάκριβων αμαξιδίων και ορθοπεδικών υλικών είτε σε αρτιμελείς είτε σε… ανύπαρκτους ασθενείς είχαν στήσει στην Πάτρα δεκατρείς γιατροί του IKA, δημόσιοι υπάλληλοι και επιχειρηματίες.» (πηγή)

8/9/2006: «Αρχισαν πάταξη διαφθοράς από τις αναπηρικές συντάξεις.
 (…) Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, στη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης στη διοίκηση του ΙΚΑ, ανακοίνωσε την ανάσυρση και τον «έλεγχο» των φακέλων συνταξιοδότησης των αναπήρων του Ιδρύματος. 
Ο έλεγχος, 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές, θα αφορά τις συνταξιοδοτήσεις σε 5 νομούς, οι οποίοι θα επιλεγούν με κλήρωση. Συνολικά 136.000 συνταξιούχοι αναπηρίας του ΙΚΑ, από έναν πληθυσμό 820.000 συνταξιούχων, θα ελεγχθούν σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, "κίνηση" που "στέλνει" τον εν λόγω πληθυσμό στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία και εν όψει τοπικών εκλογών. 
Ωστόσο, το θέμα δεν αφορά, τουλάχιστον με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, επανέλεγχο των δικαιούχων, άρα είναι δύσκολος ο εντοπισμός των αναπήρων-"μαϊμού".» (πηγή)

24/8/2008: «Ο (διοικητής του ΟΓΑ) κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλος θεωρεί προσωπικό στοίχημα το νοικοκύρεμα του Οργανισμού Ψαλίδι στις αναπηρικές συντάξεις-μαϊμούδες του ΟΓΑ.»(πηγή)

11/2/2009: «Μαϊμού μετανάστες λαμβάνουν κάλπικες συντάξεις από το ΙΚΑ και ΕΚΑΣ από τον προϋπολογισμό, ενώ το υπουργείο Απασχόλησης λέει ότι «δεν φτάσαμε ακόμη στο τέλειο.» (πηγή)

3/7/2009: «Ο Πρωθυπουργός (Κώστας Καραμανλής) εξήγγειλε και ψαλίδισμα των αναπηρικών συντάξεων-μαϊμού. Σήμερα ένας στους 6 συνταξιούχους παίρνει σύνταξη αναπηρίας (15%), την ώρα που το ποσοστό αναπηρικών συντάξεων στην Ε.Ε. κυμαίνεται μεταξύ 8% και 12%.» (πηγή)

20/7/2010: «Λαβράκια: 8.900 υπεραιωνόβιοι και 25.000 ανάπηροι- μαϊμού! 
(…) Πάνω από 25.000 ασφαλισμένοι παίρνουν αναπηρικές συντάξεις- μαϊμού. Με τις προωθούμενες αλλαγές το υπουργείο φιλοδοξεί να περιορίσει το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων από το 14% στο 8%. Σε περίπτωση που τα μέτρα αποδώσουν καρπούς, οι δικαιούχοι των αναπηρικών συντάξεων σε βάθος χρόνου θα πέσουν από τους 320.000 στους 160.000.» (πηγή)

26/7/2010: «Χιλιάδες οι συνταξιούχοι "ανάπηροι - μαϊμούδες"! 
Απάτη με μαϊμού συντάξεις αναπηρίας παραδέχεται και επίσημα η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας με το οποίο ζητείται από όλες τις Νομαρχίες και τις αρμόδιες επιτροπές του ΙΚΑ ο επανέλεγχος χιλιάδων περιπτώσεων, που πήραν «αναπηρική» χωρίς να τη δικαιούνται εις βάρος των πραγματικά αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας!»(πηγή)

18/1/2011: «Στη "φάκα" κυκλώματα με πλαστά ένσημα στο ΙΚΑ. 
Κύκλωμα απατεώνων που ζημίωνε το ΙΚΑ με δεκάδες εκατομμύρια μέσω εικονικών αγορών ενσήμων εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ταμείου. Πρόκειται για σπείρα που υπέβαλε αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις ΑΠΔ (δηλώσεις ενσήμων) με ψευδή στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική απασχόληση (…).
ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ 
Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα "Ι" πριν δυο εβδομάδες αποκάλυψε μεγάλη απάτη πώλησης ενσήμων με "εικονικές" ασφαλίσεις εργαζομένων - Ελλήνων που βρίσκονταν πλησίον της σύνταξης και αλλοδαπών, μέσω εταιριών "μαϊμού", που χρέωσαν το ΙΚΑ πάνω από 1 δισεκ. ευρώ βρίσκεται υπό εξάρθρωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κομπίνες είχαν στηθεί την τελευταία δεκαετία, όπου μέσω προσωπικών εταιριών ή ΕΠΕ εμφάνιζαν ετεροχρονισμένα ότι απασχολούσαν προσωπικό, το οποίο ουδέποτε είχε εργαστεί για τις εταιρίες αυτές, αγόραζαν τα ένσημα, χωρίς να καταβάλλουν τις εισφορές στο ΙΚΑ και στη συνέχεια τα πουλούσαν στους ενδιαφερόμενους, έναντι αδράς αμοιβής.

Εκτιμάται ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο πάνω από 8.000 αλλοδαποί, κυρίως Βούλγαροι, που νομιμοποίησαν την παρουσία τους στη Βόρεια Ελλάδα, πλήρωσαν ένσημα και λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ (480 ευρώ) χωρίς να τη δικαιούνται, αλλά και 2.000 περίπου ημεδαποί.

Οι εταιρείες αυτές, πίσω από τις οποίες κρύβονται οι κομπιναδώροι του συστήματος, είτε πτώχευαν και συνέχιζαν να καταθέτουν αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις (ΑΠΔ) στο ΙΚΑ, γεννώντας δικαιώματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους, είτε με εκπρόθεσμες ΑΠΔ, αποδεχόμενες πρόστιμα που ποτέ δεν θα πλήρωναν, και χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του Ιδρύματος, "ασφάλιζαν" Έλληνες και αλλοδαπούς.» (πηγή)

1/2/2011: «Οικοδόµος στη Μυτιλήνη µε 100% αναπηρία τυφλότητας εργάζεται σε οικοδοµή, τυφλός ταξιτζής οδηγούσε στη Λακωνία, άλλος ήταν ανεβασµένος σε σκαλωσιά, κι άλλος δούλευε ως delivery boy! Σε χωριό της Λακωνίας συνταξιούχος πήρε σύνταξη το 1993 από τον ΟΓΑ µε 67% αναπηρία και το 1997 µε 100% αναπηρία κι επιπλέον επίδοµα νοσοκόµου, αλλά οι συγχωριανοί του τον βλέπουν στο Γύθειο να πίνει τα ουζάκια του. Μάλιστα στο ίδιο χωριό ένας τυφλός που έπαιρνε 1.000 ευρώ τον µήνα εντοπίστηκε από ανθρώπους του ΟΓΑ να παίζει τάβλι στο καφενείο...

Είναι ορισµένες από τις καταγγελίες που φθάνουν συνεχώς στο υπουργείο Εργασίας για ανάπηρους - µαϊµούδες και µάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται και από φωτογραφίες! Εκτιµάται ότι σήµερα περίπου 60.000 µε 70.000 άτοµα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται καθώς "χαίρουν άκρας υγείας" και το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει τον περιορισµό στο 8% - 9% (από 14,5% σήµερα) του αριθµού των αναπηρικών συντάξεων.(…)

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΦΩΝ: 

Για το σκάνδαλο µε τις αναπηρικές συντάξεις-µαϊµούδες καταπέλτης είναι το πόρισµα της επιτροπής εµπειρογνωµόνων για το Ασφαλιστικό (2010). Οπως τονίζει η επιτροπή σοφών στο σχετικό της πόρισµα:

1. Οι υγειονοµικές επιτροπές αποδείχθηκαν ευάλωτες στις διάφορες πιέσεις, µε αποτέλεσµα να χορηγούν συντάξεις σε ασφαλισµένους που δεν αντιµετώπιζαν πρόβληµα αναπηρίας. Χάρη στο ελαστικό πλαίσιο λειτουργίας τους ευδοκίµησε η πολιτική συναλλαγή που υπονόµευσε το σύστηµα απονοµής των συντάξεων αναπηρίας. Οι πελατειακές και προσωπικές σχέσεις τις µετέτρεψαν σε πολιτικό και προσωπικό αντάλλαγµα. Είναι κοινό µυστικό ότι πολλοί συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εξακολουθούν να απασχολούνται ανασφάλιστοι. (…) 
EΩΣ 7.000 ΕΥΡΩ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΜΑΪΜΟΥ.» (πηγή)

10/4/2011: «ΟΓΑ: Έδινε συντάξεις- "μαιμού" σε Βορειοηπειρώτες.
 (…) Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών, με τη βοήθεια επίορκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ασφαλώς με το αζημίωτο (!) – "βαφτίστηκαν" Βορειοηπειρώτες και από πολλά χρόνια συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ!» (πηγή)

5/6/2011: «Αλαλούμ με τις αναπηρικές συντάξεις.
"Πονοκέφαλος" για το υπουργείο Εργασίας οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει- τουλάχιστον 60.000 είναι αδικαιολόγητες. Στα στοιχεία αυτά έρχεται να προστεθεί και η ανταλλαγή υπηρεσιακών εγγράφων μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και των υποκαταστημάτων των Ταμείων, τα οποία φέρνει στο φως το ΑΠΕ- ΜΠΕ και αφορούν στην αδυναμία ελέγχου των καταγγελιών για συντάξεις -μαϊμού. Το Υπουργείο Εργασίας -όπως προαναγγέλει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος- θα θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας.

Σχόλιο disabled.gr: Αυτές οι 60.000 αδικαιολόγητες αναπηρικές συντάξεις έχουν δικαιολογηθεί από τους υπαλλήλους του υπουργείου που συμμετείχαν στις υγειονομικές επιτροπές. Το πρόβλημα δεν είναι οι 60.000 αναπηρικές συντάξεις. Το πρόβλημα είναι οι γιατροί που εργάζονται για το κράτος και για τα ασφαλιστικά ταμεία και κατασκευάζουν αναπηρικές συντάξεις μαϊμού έναντι οικονομικής αμοιβής τόσο από τους φιλόδοξους ασφαλισμένους μαϊμού όσο και από το κράτος» (πηγή)

1/9/2011: «60.000 αναπηρικές “μαϊμού” στο μικροσκόπιο (Υπ. Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης)

 Νέο σύστημα εξέτασης για τις συντάξεις αναπηρίας εφαρμόζεται από σήμερα ( 1η Σεπτεμβρίου). Καταργούνται οι σημερινές επιτροπές και συγκροτούνται νέες με τη συμμετοχή 1000 γιατρών που θα επιλέγονται με κλήρωση ώστε να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα συναλλαγής.

Το νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας θα καθορίζει το βαθμό αναπηρίας για όλα τα ταμεία. Σήμερα υπολογίζεται ότι χορηγούνται 60.000 αναπηρικές συντάξεις μαϊμού πχ σε αθλητές, επιδόματα τυφλότητας σε οδηγούς ταξί κλπ.» (πηγή)

3/9/2011: «"Bούλιαξε" από βαριά αναπήρους η Kόρινθος με τα νέα περιστατικά να εμφανίζονται κατά δεκάδες!

Mετά τη Zάκυνθο, όπου μέσα σε μια πενταετία διπλασιάστηκε ο αριθμός των τυφλών, και τη Λιβαδειά, όπου δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων εμφανίζεται να έχει άσθμα, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως όσον αφορά στην παράνομη είσπραξη προνοιακών επιδομάτων. Aυτή τη φορά η Kόρινθος παρουσιάζει υψηλό αριθμό αναπήρων και μάλιστα με ποσοστό αναπηρίας που δεν επιτρέπει την εργασία σε κανέναν από αυτούς. Eκτός από το ρυθμό αύξησης των αναπήρων στην περιοχή, ερώτημα προκαλεί και η… επιλεκτικότητα που επιδεικνύει η πάθηση. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η αναπηρία έχει "χτυπήσει" τους αθίγγανους της περιοχής.» (πηγή)

6/9/2011: «Στην αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αναπήρων "μαϊμού", στοχεύει το νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που ξεκίνησε τη λειτουργία του.» (πηγή)

24/1/2012: «"Αλήθεια πώς γίνεται να αυξάνεται ο αριθμός των αναπήρων πολέμου, τη στιγμή που δεν έγινε πόλεμος τα τελευταία χρόνια;", ρώτησε σε κάποια στιγμή τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλο ο γενικός διευθυντής του ΟΟΣΑ, όταν είδε τα στοιχεία που του παρέθεσε ο υφυπουργός σχετικά με το πόσο επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό τα συνεχώς αυξανόμενα επιδόματα των αναπήρων πολέμου:

"Εδώ παίρνουν επίδομα αναπηρίας ακόμα οι Μακεδονομάχοι", είπε χαμογελώντας ο υφυπουργός (…).
Ο κ. Μπόλαρης έδωσε και συγκεκριμένα στοιχεία λέγοντας για όλο αυτό το αλαλούμ με τα επιδόματα, (τη δραστική μείωση των οποίων ζήτησε και η τρόικα) φταίνε οι… εκλογές.
(…) Ο κ. Σαχινίδης έκανε μία αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς πολιτείας για να μειωθούν τα μαϊμού προνοιακά επιδόματα (…).» (πηγή)

7/3/2012: «Για διάτρητο σύστημα συνταξιοδοτήσεων έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κάποιοι εισέπρατταν μαϊμού συντάξεις για δύο δεκαετίες τόνισε χαρακτηριστικά. » (πηγή)

21/3/2012: «Στα… αζήτητα από το 2007 μέχρι και σήμερα παρέμεναν καταγγελίες της διεύθυνσης Πρόνοιας της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με ανάπηρους-μαϊμού, που έπαιρναν επιδόματα χωρίς να δικαιούνται.» (πηγή)

26/3/2012: «Ποιοι και πόσα θα επιστρέψουν από τα επιδόματα-μαϊμού; 
Μπορεί να άργησε η κυβέρνηση αλλά τελικά εντόπισε τους μαϊμού αναπήρους που πήραν επιδόματα ακόμη και με την παρέμβαση πολιτικών. Οι παράνομοι δικαιούχοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν όσα παρανόμως έχουν εισπράξει τα τελευταία χρόνια. Πότε και ποιοι θα επιστρέψουν τα μετρητά;» (πηγή)

7/4/2012: «Συντάξεις μαϊμού, πλασματικά επιδόματα σε μη δικαιούχους, υπερτιμολογήσεις υλικών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε αυτήν την …επιχείρηση κατασπατάλησης και κλοπής σε βάρος του ΙΚΑ.» (πηγή)

21/6/2012: «Έδιναν προνοιακά επιδόματα σε ομογενείς "μαϊμούδες" 
(…) 
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, οι μέχρι τότε αρμόδιες υπηρεσίες ήταν επί πολλά χρόνια πολύ γενναιόδωρες τόσο στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων (όπως άλλωστε και παντού στη χώρα) όσο και στη χορήγηση βιβλιαρίων απορίας σε ομογενείς της Αλβανίας ή και Αλβανούς πολίτες που δεν ζούσαν καν στη χώρα μας, αλλά απολάμβαναν δωρέαν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. (…)

Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν και περιπτώσεις νεκρών που οι συγγενείς τους συνέχιζαν να λαμβάνουν τα επιδόματά τους.» (πηγή)

5/7/2012: «"Ζούγκλα" με συντάξεις-μαϊμού.

(…) Το όργιο ασυδοσίας εκτείνεται στις αναπηρικές συντάξεις με έναν στους τέσσερις συνταξιούχους να λαμβάνει και αναπηρική σε ορισμένους νομούς. Υπολογίζεται ότι οι τουλάχιστον 30.000 λήπτες αναπηρικών συντάξεων είναι έκνομοι, ενώ ο στόχος του υπουργείου είναι οι δικαιούχοι αναπηρικών να μειωθούν σταδιακά σε 160.000 από 320.000.» (πηγή)

8/7/2012: «80.000-85.000 άτομα ήταν συνταξιούχοι ή έπαιρναν επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται, με τις απώλειες κάθε χρόνο για τα ασφαλιστικά Ταμεία να υπολογίζεται ότι φτάνουν στα 600 εκατ. €.
(…)
Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου με βάση τα στοιχεία δρούσαν συγκεκριμένα κυκλώματα που λεηλατούσαν το ασφαλιστικό σύστημα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα χορήγησης συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους «μαϊμού» και με τι οικονομικά ανταλλάγματα.» (πηγή)

 16/7/2012: «Έπιασαν τις μαϊμού συντάξεις, αλλά όχι τους... αρκουδιάρηδες.
 Το υπουργείο Υγείας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπιστούν οι μαϊμού συντάξεις. (…)» (πηγή)

19/7/2012: «Το "σαφάρι" για συντάξεις-μαϊμού και αδήλωτα εισοδήματα θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους και στο ΙΚΑ. Στόχος είναι το όφελος για τα Ταμεία να φτάσει το ένα δισ. Ευρώ.» (πηγή)

Επίλογος 

2/2/2011: «Το ότι είμαστε κουτοπόνηροι σαν λαός, δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω. Κι ας αντιδράσουν μερικοί. Όποιος το αρνείται θα πρέπει να ζούσε σε άλλη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Μεγάλωσα βλέποντας παντού γύρω μου στη κοινωνία εξυπνάκηδες, απατεωνίσκους, λαμόγια. "Ελληναράδες" με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο να ξύνει τα αχαμνά. "Μάγκες" και παλικάρια της φακής να σταματούν στη μέση του δρόμου -κυριολεκτικά- αδιαφορώντας για όλους και όλα. Γλείφτες να τρέχουν ξοπίσω από γραβατωμένους.

ΠΑΝΤΩΣ, οφείλω να σημειώσω πως τη συμπεριφορά αυτή ευνόησε και έθρεψε η πολιτική του συστήματος, από τη μεταπολίτευση και μετά. Η πολιτική του ρουσφετιού αλλά και η έλλειψη κάθε ελεγκτικού μηχανισμού στο δημόσιο, στους δρόμους, στις συναλλαγές, παντού. Όποιος ήθελε να κλέψει, έκλεβε. Τόσο απλά. Δεν ήθελε γνώσεις - μόνο θράσος. Ε, και λίγο ρίσκο. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε... βρει το κράτος ή να σε καρφώσει κάποιος χαφιές. Απειροελάχιστη μεν, πιθανότητα δε.

Πιο πριν γράψαμε για τους εξυπνάκηδες που έπαιρναν τη σύνταξη των πεθαμένων. Χρόνια ολόκληρα. Και το κράτος (;) κοιμόταν αφήνοντας τη ζημιά να μεγαλώνει. Ανύπαρκτο.

Ένα άλλο είδος εξυπνάκηδων είναι αυτό των ντεμέκ-αναπήρων. Εκμεταλλευόμενοι και αυτοί τη σαπίλα του συστήματος και το καθεστώς της ατιμωρησία, έφαγαν και αυτοί το κομμάτι τους από την πίτα του κρατικού κορβανά. (…)» (πηγή)

Εδώ μαϊμού, εκεί μαϊμού, άφαντη η μαϊμού!
Ποιος άραγε θα μας γλιτώσει από τις μαϊμούδες στο Μαϊμουδιστάν;

Α, ναι, να μην ξεχάσω ν' αναφερθώ και στους τυχερούς εκείνους οι οποίοι, χωρίς βεβαιώσεις αναπηρίας, συνταξιοδοτήθηκαν από το κράτος στα 35, 40, 45 και 50 τους χρόνια με διάφορους ευνοϊκούς (ρουσφετολογικούς) νόμους, ή με κατά καιρούς εθελούσιες εξόδους για δήθεν εξυγίανση υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ. Κι αυτοί συνταξιούχοι-μαϊμούδες είναι και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων που πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 65 για να πάρουν μια σύνταξη πείνας.

Δυστυχώς, τούτες τις "δημοκρατικές" αμαρτίες των βολεμένων πληρώνουν κυρίως εκείνοι που δε φταίνε, ενώ η Τρόικα ετοιμάζει την εθελούσια έξοδο του Μαϊμουδιστάν από την Ευρωζώνη...

Κατόπιν αυτών, παραμιλάω, "Μια χού... μια χου... μια ΧΟΥΝΤΑ θα μας σώσει", ενώ ο Αλέξης Τσίπρας - μακριά νυχτωμένος - γιορτάζει, λέει, την επέτειο αποκατάστασης τση "Δημοκρατίας" μαϊμούς!