ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

"Ανακάλυψαν" τα λαμόγια που έβγαλαν δις στο εξωτερικό!

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγας, λέει, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, παρήγγειλε, λέει, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας - ζήσε Μάη μου... - σχετικά με την απόκρυψη από Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες περιουσιακών οικονομικών στοιχείων που υπάγονται, λέει, σε φορολόγηση και τα οποία εξήχθησαν, άκουσον-άκουσον και φρίξον, στο εξωτερικό.
Πω, πω, ανατριχιάζω! Δεν το πιστεύω! Συνέβησαν τέτοια φοβερά και τρομερά στο Λαμογιστάν; Έτσι  φαίνεται, αφού το γράφει και η kathimerini.

Ειδικότερα, ο κ. Τσάγγας ζητάει, λέει, να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί ή όχι ποινικά κολάσιμα αδικήματα - θεός φυλάξει! - και σε καταφατική περίπτωση να ασκηθεί, λέει, ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων. Σώωπα!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, η Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσε, λέει, στο ΣΔΟΕ πίνακα στον οποίο περιλαμβάνονται 731 Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες - μόνο; - που το 2010 έβγαλαν επισήμως σε Τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ στην Εφορία δήλωσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Άει στο καλό σας! Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσε στο ΣΔΟΕ τα ονόματα που μέχρι προχτές δεν ήξερε, κι ούτε μπορούσε να τα βρει, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος πριν από 13 μήνες ζητούσε από την Ελβετία να τα καταδώσει και οι Ελβετοί δεν τα έδιναν; Βρε κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε!

Στον επίμαχο πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρονται, λέει, εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία εξήχθησαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό επώνυμο, όπως υπάρχουν και ορισμένα ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Μιλάμε για  μακάβρια ευρήματα!

Σε αντίστοιχο πίνακα του έτους 2009 υπάρχουν, λέει, 735 πολίτες οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισεκ. ευρώ, ενώ δήλωσαν στην ΔΟΥ 3 εκατομμύρια ευρώ. Σημεία και τέρατα, δηλαδή! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λέει, είναι ένας Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος το 2010 έβγαλε σε Τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε, λέει, στην Εφορία μόνο 25.099,50 ευρώ!

Ώ ρε δούλεμα που μας κάνουν! Και γιατί, βρε υποκριτές, όταν άρχισε η φυγή των κεφαλαίων προς το εξωτερικό το 2009, δεν δώσατε εντολή στις τράπεζες να παρακρατούν φόρο 30 ή 40%, κι ας κατέθεταν τα λαμόγια μηνύσεις στο ελληνικό Δημόσιο για ν' αποδείξουν ότι τα χρήματα αυτά ήταν φορολογημένα, αντί να τρέχει τώρα το Δημόσιο πίσω από δαύτους καταϊδρωμένο για να εισπράξει αέρα κοπανιστό;

Να μην ξεχάσω να ρωτήσω: για τα κεφάλαια που βγήκαν το 2011 και το 2012 πότε θα μας ενημερώσετε για να το "γιορτάσουμε" κι εμείς οι χαρατσωμένοι εξαιτίας τους; Και κάτι άλλο: το Φεβρουάριο του 2011 γράφτηκε πάλι στην kathimerini για 600 δισ. ευρώ Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Κι εσείς εντοπίσατε μόνο 2,247 δις ευρώ;

 Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα! Ε ρε χούντα που σας χρειάζεται!