ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

"Έσκισε" η Σοφία Βούλτεψη στη Βουλή!


Μπράβο Σοφία!!! Τους έβαλες τα γυαλιά! Προχώρα έτσι! Μη τους αφήσεις ν' αποκοιμηθούν! Εσύ έκανες πράξη το «Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλ' εν τω ευ το πολύ»!  
Μόνο που πρέπει να φτιάχνεις πιο μικρές προτάσεις, αδελφή! Πρόταση με 201 λέξεις και 1048 χαρακτήρες δε χωνεύεται  εύκολα. Το παράκανες! Εκτός κι αν ευθύνεται ο περιορισμένος χρόνος που σου δόθηκε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Λαμβάνω το λόγο, γιατί αισθάνομαι την ανάγκη ότι πρέπει να υπενθυμίσω δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι η εντολή του ελληνικού λαού μετά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν σαφής. Έξοδος από το μνημόνιο με επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην παραγωγή. Δεν υπήρξαν ποτέ διχασμοί. Οι διχασμοί ήταν τεχνητοί. Χωρίστηκαν οι Έλληνες τεχνητά προεκλογικά σε δοσίλογους και πατριώτες και μετεκλογικά σε τρομοκρατημένους και ατρόμητους. 

Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι Έλληνες θέλουν αυτό. Απλώς, κάποιοι Έλληνες πίστεψαν ότι μπορούν να ξυπνήσουν τη Δευτέρα των εκλογών και να μην υπάρχει μνημόνιο. Παραπλανήθηκαν συνειδητά από εκείνους οι οποίοι υποστήριζαν ότι είναι δυνατόν η Ελλάδα με νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση – κακή τη μοίρα, θέλετε; – με δέκα μονάδες διαφορά όμως υπέγραψε ως Δημοκρατία της Ελλάδας μαζί με το Βασίλειο της Δανίας, το Βασίλειο της Ολλανδίας, τη Δημοκρατία της Γαλλίας μια σύμβαση. 

Παραπλανήθηκαν οι Έλληνες και πίστεψαν ότι μπορούν μέσα σε ένα πρωί αυτό να πάψει να υπάρχει. Όχι, αυτό δεν μπορεί να πάψει να υπάρχει έτσι. Όμως, πρέπει να πάψει να υπάρχει και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Το καταπληκτικό, βέβαια, είναι ότι πολλοί από εκείνους που έλαβαν μέρος σε εκείνη την παραπληροφόρηση του "λεφτά υπάρχουν" έχουν πάει τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι η ψήφος που θα λάβει σήμερα η Κυβέρνηση δεν θα είναι μια τυφλή ψήφος, θα είναι μια άγρυπνη ψήφος που θα παρακολουθεί τα πάντα. Υπ’ αυτήν την έννοια, ο Υπουργός των Οικονομικών οφείλει να λάβει υπ’ όψιν του κάποια θέματα. 

Επειδή ακούω αυτές τις ημέρες από το εσωτερικό και το εξωτερικό διάφορα, ότι τάχα μου δεν είναι έτοιμοι στην Ευρώπη, δεν είναι σίγουροι, ότι η Φινλανδία και η Ολλανδία διαφωνούν με τις αποφάσεις που μόλις έλαβαν στις 29 του μήνα και επειδή έχει δοθεί μια ατυχής συνέντευξη στους "FINANCIAL TIMES", οφείλουμε να πούμε απ’ αυτό το Βήμα και απ’ αυτήν την Αίθουσα στον Υπουργό των Οικονομικών ότι το βράδυ θα έχει εντολή από μια Κυβέρνηση συνεργασίας με ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες του "λεφτά υπάρχουν" και αύριο στο Eurogroup, όπου ακούστηκαν διάφορες διαρροές απέξω ότι δεν θα προλάβουμε και θέλουμε μήνες για να αποφασίσουμε και ίσως στο τέλος Αυγούστου, να τους πει "εντάξει, έχουμε περάσει τρία χρόνια δημαγωγίας στην αρχή και ολέθριων επιλογών μετά, έχουμε περάσει εννέα μήνες απόλυτης ακινησίας, έχουμε περάσει τρεις μήνες εκλογικών διαδικασιών, έχουμε δείξει ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, όμως και εσείς έχετε περάσει κάτι χρόνια που πηγαίνετε από Eurogroup σε Eurogroup και από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής είτε για να επικυρώσετε την προηγούμενη απόφαση επειδή δεν μπορέσατε να την εφαρμόσετε, είτε για να την ακυρώσετε, είτε για να την βελτιώσετε". 

Την Ελλάδα την έχουνε σώσει δεκαπέντε μετρημένες φορές – δεν έχω χρόνο να τις απαριθμήσω ενώ πέντε-έξι φορές ακόμη έχει σωθεί η υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και ελπίζουμε να κολλήσουμε. Επομένως, εμείς περιμένουμε – να το μεταφέρετε αυτό στον Υπουργό των Οικονομικών – και στις σημερινές του συναντήσεις με την τρόικα και αύριο στο Eurogroup να υψωθεί φωνή και για τις δικές τους αδυναμίες, διότι έφτιαξαν ένα πρόγραμμα υφεσιακό, αντιαναπτυξιακό, τιμωρητικό, χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες της χώρας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Θα τελειώσω με αυτό, διότι στη δημοσιογραφία το ταλέντο είναι τις χίλιες λέξεις να τις κάνεις εκατό. Θα σας πω ότι δεν μου άρεσε, επίσης, που η διαρροή του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι εν πάση περιπτώσει δεν θα περάσει καλά ο Υπουργός στο Eurogroup. Δεν μου άρεσε ούτε η απάντηση "το γνωρίζω".

 Όχι, θα υπάρξουν απαντήσεις και στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν αδυναμίες, έχουν προβλήματα και αυτοί. Θα πρέπει να διαλέξει και ο Υπουργός των Οικονομικών εάν θέλει να περνά καλά έξω ή μέσα. Εδώ η ψήφος που θα δοθεί είναι άγρυπνη ψήφος για έξοδο από το μνημόνιο. Ευχαριστώ πολύ.»