ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Δ. Στρατούλης: «Θα υψώσουμε Σινικά Τείχη κατά της μνημονιακής λεηλασίας»


Να τα υψώσετε, κύριε Στρατούλη! Ποιος δεν θα το ’θελε; Ειρηνικά, όμως, και με επιχειρήματα, κι όχι με τη συνδρομή κουκουλοφόρων, εμπρηστών και ροπαλοφόρων.

Αναρωτιέμαι, ωστόσο, ποιος θα υψώσει Σινικά Τείχη κατά της ακατάσχετης δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του παραλογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και φοβάμαι πως δεν έχω απάντηση… Ούτε για το ποιος, ποιοι θα υψώσουν τείχη ενάντια στον εθνοκτόνο διχασμό και στην ελληνική παραδοσιακή ασυδοσία, επιπολαιότητα, αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα έχω απάντηση...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Γεια χαρά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! 
Κύριε Υπουργέ Εργασίας, άκουσα προσεκτικά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, όσον αφορά τον τομέα αυτό και διαπίστωσα όχι μόνο κάτι το οποίο περιμέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή θα χωρίζει τις προγραμματικές εξαγγελίες μια αβυσσαλέα διαφορά σε σχέση με την ανάγκη αποκατάστασης που υπάρχει από τη συντελούμενη πρωτοφανή μνημονιακή εργασιακή, μισθολογική και ασφαλιστική κατεδάφιση, αλλά είδα ότι όσα είπατε δεν έχουν καμία σχέση με τα 18 συν 7 συν 6 προγραμματικά στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση ούτε καν με την προγραμματική συμφωνία, την οποία κάνατε πριν από δέκα μέρες για να συγκροτήσετε την Κυβέρνησή σας, την οποία ουσιαστικά οι Προγραμματικές Δηλώσεις που ανέγνωσε γι’ αυτά τα ζητήματα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εργασίας την κάνουν κουρελόχαρτο!

Είδα να μην αναφέρετε τίποτα για την ανάγκη αποκατάστασης των μισθών που στα δυόμισι χρόνια του μνημονίου σφαγιάστηκαν κατά 50%, αν συνυπολογίσουμε στις μειώσεις των μισθών και τις φορομπηχτικές πολιτικές.

Δεν είδα να αναφέρετε τίποτα για την αποκατάσταση του κατώτερου μισθού που μειώθηκε κατά 22% και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά στο 32%, με αποτέλεσμα να πληρώνονται με 400 ευρώ το μήνα για οκτάωρο και που βέβαια αυτή η μείωση συμπαρέσυρε επιδόματα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, ασφαλιστικές αποδοχές και μια σειρά άλλα πράγματα.

Δεν είδα να αναφέρετε τίποτα για την αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας. Δεν άκουσα τίποτα, μα τίποτα για τη μετενέργεια, για την αποκατάσταση της μετενέργειας. Δεν άκουσα τίποτα, μα τίποτα για την αποκατάσταση της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και της βασικής αρχής της ευνοϊκής ρύθμισης, όταν συρρέουν πολλές από αυτές.

Δεν άκουσα τίποτα για τα όρια των απολύσεων που τα κάνατε με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται πιο εύκολες και πιο φθηνές οι απολύσεις και να έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις με πιο μαζικό τρόπο να απολύουν εργαζόμενους, να μεγαλώνουν την ανεργία που δεν είναι μόνο ενάμισι εκατομμύριο σήμερα η πραγματική, αλλά που μπορεί να φθάσει τα τρία εκατομμύρια με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών σας.

Δεν αναφέρατε τίποτα ουσιαστικό για την ανασύσταση και την ανασυγκρότηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, μόνο για μία αρμοδιότητά τους και μάλιστα συρρικνωμένη, αυτή του κοινωνικού τουρισμού.

Δεν αναφέρατε τίποτα περί κατάργησης της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και όσα ανέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης περί των 15.000 απολύσεων φέτος και των 150.000 μέχρι το 2015 ήταν έπεα πτερόεντα, με την έννοια ότι περισσότερο μας μπερδέψατε παρά μας διαφωτίσατε γιατί τα συνέδεσε όλα αυτά τα πράγματα με την αξιολόγηση που γίνεται των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν άκουσα τίποτα σε αυτή την Αίθουσα δυο μέρες τώρα για τη δέσμευση που έχετε να μειώσετε κατά 20% από το Μνημόνιο 2 τα ειδικά μισθολόγια που δεν είπατε αν θα το κάνετε ή όχι.

Δεν αναφέρατε επίσης πώς θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ που καταρρέουν, εκτός των άλλων και γιατί κουρέψατε τα αποθεματικά τους. Τα λήστεψε κυριολεκτικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν άκουσα τίποτα για τα προνοιακά επιδόματα που εκκρεμούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρους συμπολίτες μας, άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίοι κυριολεκτικά πένονται και περιμένουν να τα πάρουν από το Μάρτη.

Δεν άκουσα τίποτα για χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες που περιμένουν στις ουρές των υγειονομικών επιτροπών να κριθούν οι συντάξεις τους. Επί μήνες δεν παίρνουν σύνταξη και πεθαίνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

Θεωρώ ότι ακόμα και τα ελάχιστα που είπατε και αυτά δεν έχουν καμία εφαρμοσιμότητα με την έννοια ότι και αυτά τα θέσατε υπό την έγκριση της τρόικας.

Άκουσα να λέτε τις προηγούμενες ημέρες και όχι εδώ, ότι θα κάνετε ενδεχομένως για τις συλλογικές συμβάσεις μετά από μήνες ή μετά από χρόνια, μέσα στα τέσσερα χρόνια. Βεβαίως, δεν θα κάνετε, γιατί δεν είπατε τίποτα σήμερα. Μετά από μήνες και όχι από χρόνια, δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί σε όσες δεν έχει τελειώσει ακόμη η μετενέργεια, τις έχουν καταγγείλει οι εργοδότες και θα είμαστε μόνο με ατομικές συμβάσεις εργασίας και σφαγιασμό των μισθών.

Και βέβαια, αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, δεν έχουν καμία βάση. Έχετε δεσμευθεί σε νέο πρόγραμμα 12 δισεκατομμυρίων το 2013-2014, σε νέο πρόγραμμα μειώσεων των δημόσιων δαπανών. Έχετε δεσμευθεί ότι θα μειώσετε τον κατώτερο μισθό στα επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας από το δεύτερο μνημόνιο και έχετε δεσμευθεί επίσης ότι μέσα στον Ιούλη θα γίνει νέα μείωση του κατώτερου μισθού και μάλιστα με νομοθετικό τρόπο, αν δεν συμφωνήσουν τα συνδικάτα.

Η υπόσχεσή σας για διπλασιασμό του χρόνου επιδότησης της ανεργίας και για επέκτασή της στους αυτοαπασχολούμενους, πέρα του ότι δεν την ακούσαμε ούτε από τον Πρωθυπουργό ούτε από εσάς, ως Υπουργό Εργασίας, ακόμα και εάν πούμε ότι ισχύει, δεν λέτε πότε θα γίνει και δεν λέτε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κοινοτικοί πόροι που θα το στηρίξουν.

Τέλος, εμείς, συνεπείς σε ό,τι έχουμε πει, θα φέρουμε προτάσεις νόμων το επόμενο διάστημα και για την επαναφορά του κατώτερου εγγυημένου μισθού των 751 ευρώ και για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, το διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του και την επέκτασή του στους αυτοαπασχολούμενους.

Κυρίως, θα φέρουμε το αμέσως επόμενο διάστημα πρόταση νόμου για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με επαναφορά όχι μόνο της μετενέργειας, αλλά και της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Επίσης, θα φέρουμε πρόταση νόμου τις επόμενες ημέρες όχι μόνο για επανασύσταση, αλλά και για αναβάθμιση και τριμερή χρηματοδότηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή, θα αγωνιστεί για μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και για μέτρα στήριξης των ανέργων, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μπει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων και θα διεκδικήσει σταδιακή αποκατάστασή τους, με προτεραιότητα τους χαμηλόμισθους.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας, σας συνάντησα και προσωπικά πριν από λίγες ώρες. Οι ηρωικοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν εδώ και οκτώ μήνες ενάντια στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας, πάρτε αύριο το πρωί, μέρα Δευτέρα, πρωτοβουλία με βάση την προχθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης που σας εγχείρισα πριν από ώρες, να καλέσετε σωματείο και εργοδοσία σε συνάντηση για θετική διέξοδο. Είμαστε διατεθειμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο να βοηθήσουμε με τη παρουσία μας σε αυτήν, για να μπουν με ψηλά το κεφάλι μέσα στη δουλειά οι απεργοί εργάτες.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης βρίσκονται σε απόσταση από τις λαϊκές ανάγκες, αποτελούν χρυσόχαρτο περιτυλίγματος της συνεχιζόμενης μνημονιακής λεηλασίας για την απόκρουση της οποίας εμείς θα υψώσουμε Σινικά Τείχη. Γι’ αυτό το λόγο και καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις.»