ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Σπουδαιογελοίες αποχωρήσεις στον παιδότοπο του Κοινοβουλίου


«Με απόντες από την αίθουσα της Ολομέλειας των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μόνο με την παρουσία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διεξήχθη η ομιλία Μιχαλολιάκου. Οι βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα μόλις ο κ. Μιχολιάκος ανέβηκε στο βήμα. Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχαν αποχωρήσει όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.» (imerisia)

«Σαν απάντηση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου τη στιγμή που κλήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.» (protothema)

Τώρα, φταίω εγώ που αποκαλώ το Κοινοβούλιο, "κυνοβούλιο"; Όταν βλέπεις τέτοιες παιδαριώδεις συμπεριφορές από τους πρωθιερείς τση δημοκρατίας, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, πώς αντιδράς; Μήπως πρέπει να σεβαστώ εκείνους που δε σέβονται τις επιταγές του Συντάγματος και τη βούληση του ελληνικού λαού που τους χρυσοπληρώνει από το υστέρημά του;

Μήπως πρέπει απλά ν’ αναφέρω το θλιβερό περιστατικό χωρίς σχόλια, όπως κάνουν τα "ευυπόληπτα" ΜΜΕ, όταν πρόκειται για εξευτελισμό των θεσμών και φτύσιμο της Δημοκρατίας από τους ίδιους τους λειτουργούς της; Όχι λοιπόν! Καταγγέλλω την αποχώρηση των κομμάτων από τη Βουλή ως πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας. Δε βρίσκω κανένα δικαιολογητικό ούτε ελαφρυντικό.

Και καταγγέλλω επίσης τη Χρυσή Αυγή που παιδαριωδώς υιοθέτησε το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", χάνοντας τη χρυσή ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι εισάγει νέα ήθη στη Βουλή, ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν είναι όμοια μ’ εκείνους που τη βδελύσσονται.

Ευτυχώς που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τούτη τη φορά τα προσχήματα. Φαντάζεστε να είχαν αποχωρήσει και οι βουλευτές τους και ο Νίκος Μιχαλολιάκος να μιλούσε μόνο στους δικούς του; Τότε θα είχαμε την απόλυτη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου και τση "Δημοκρατίας".