ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Φωτεινή Πιπιλή: "Δεν ξέρω κανέναν κρατικοδίαιτο ν' αυτοκτονεί"

Στη Συνεδρίαση της Βουλής, 8/7/2012, συνέχιση της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, η Φωτεινή Πιπιλή εξόρκισε εύγλωττα, καυστικά και επιγραμματικά τον κρατισμό.   
Κατά τη γνώμη μου, είναι ο "Άνδρας" του Κοινοβουλίου! Απολαύστε την:


ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: «Καλημέρα. 

Πρέπει να συστηθούμε και πρέπει να εξηγήσω γιατί στηρίζω τις προγραμματικές δηλώσεις.

Συστήνομαι, λοιπόν. Υπήρξα από 17 χρονών, για 37 χρόνια σκληρά εργαζόμενη αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Ανήκω στη μεγάλη κατηγορία των Ελλήνων η οποία φορολογήθηκε, είναι έντιμη, δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ. Άρα, με καλύπτει επιτέλους, μια Κυβέρνηση η οποία θα απαλλάξει την ελληνική κοινωνία απ’ όλη αυτή την καταιγίδα του κρατισμού, του εσμού των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών που τόσα στοίχισαν στους μικροσυνταξιούχους και στις περικοπές των μισθωτών.

Κάποτε πρέπει να έχουμε και το θάρρος και την αλήθεια να λέμε για το τι οδήγησε την Ελλάδα μεταξύ άλλων πολιτικών λαθών –ναι-, σκανδάλων –ναι σ’ αυτή την καταστροφή. Η τρομοκρατία του κρατισμού, λοιπόν, δεν μας επηρεάζει. Θα την πολεμήσουμε.  
Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές του τύπου "θα κρεμαστείτε στο Σύνταγμα", γιατί την ίδια δυνατότητα την έχει και το κομμάτι της κοινωνίας που εγώ και πάρα πολλοί εκπροσωπούμε. Ξέρουμε και εμείς να "κρεμάμε" στο Σύνταγμα αυτούς που κατασπατάλησαν τους φυσικούς πόρους, που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα.

Η ζάχαρη, λοιπόν – επειδή ακούω αυτό τον τραγικό λαϊκισμό να επαναλαμβάνεται και μέσα στη Βουλή δεν οδηγεί Έλληνες σε αυτοκτονίες, επειδή είναι κρατική ή ιδιωτική. Κάποτε πρέπει να σεβαστούμε το θέμα της αυτοκτονίας. Εγώ δεν ξέρω κανέναν κρατικοδίαιτο να αυτοκτονεί, και δεν ξέρω καμιά γιαγιά που της περικόψαμε τη σύνταξη να την απασχολεί αν η σύνταξή της δίνει το δικαίωμα να πάρει κρατική ή ιδιωτική ζάχαρη. 

Ακούστηκε πολύ αυτή η κουβέντα για τη ζάχαρη. Η ζάχαρη δεν είναι εθνικό προϊόν. Είναι εισαγόμενο προϊόν. Τα σιλό της ζάχαρης δεν είναι εθνικός θησαυρός, όπως είναι το φράγμα του Αλιάκμονα, για παράδειγμα, ή του Πηνειού.

Άρα, με τη λογική του κρατισμού, που βλέπω να επικρατεί πολύ, θα πρέπει να κρατικοποιήσουμε τη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, την Παυλίδη, τα πατατάκια Τσακίρη, γιατί δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να υπάρχουν πετυχημένες ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν εξαγωγές. Όχι, κύριοι. Κατά τη λογική αρκετών θα πρέπει ξαφνικά η ζάχαρη να είναι κρατική, όπως θα πρέπει να ξαναγίνει κρατικός ο Ο.Τ.Ε. για να δουν οι καινούριες γενιές ότι χρειάζεται μέσον και βουλευτικό ρουσφέτι για να βάλεις τηλέφωνο.

Με αυτή την λογική θα πρέπει να κρατικοποιηθούν αυτές οι απαράδεκτες ανταγωνιστικές εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας, γιατί πού ακούγεται να υπάρχει κάθε μήνα καινούριο πακέτο προσφοράς υπέρ του καταναλωτή! Όχι, κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών. Όλα κρατικά για να καταλάβουν και οι νέοι Έλληνες τι σημαίνει κρατισμός.

Άκουσα χθες να λέει ο κ. Τσίπρας – τον οποίον άκουσα με προσοχή – ότι δεν πρέπει να πουληθεί το παραμικρό ή να αξιοποιηθεί – γιατί δεν μιλάμε για ξεπούλημα – από τη δημόσια περιουσία διότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια πρόταση.

Ακούστε ποια είναι η πρόταση: Να συγκεντρωθεί όλη η δημόσια περιουσία να αποδοθεί σ’ ένα καινούριο φορέα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Φορέας, διοικητικά συμβούλια, ρουσφέτια, όλα αυτά τα καταστροφικά. Να παραχωρήσουμε στον καινούριο φορέα, που θα είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, όλη τη δημόσια περιουσία για να μπορέσει – άκουσον, άκουσον! – το 2012 να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία που σαπίζει τα τελευταία 20 χρόνια.

Έχω ψάξει – και θα τα καταθέσω και στα Πρακτικά – πολλάκις, και θα το ξανακάνω, τη δημόσια περιουσία. Οι οργανισμοί, τα ασφαλιστικά ταμεία εγκλημάτησαν, κυρίες και κύριοι, τόσα χρόνια με τις περιουσίες τους, τις οποίες θα καταγράψω και τις οποίες έχουν αφήσει να ρημάζουν.

Το ξενοδοχείο La Mirage του Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας στην Ομόνοια έκλεισε.

Το ξενοδοχείο Esperia στη Σταδίου του Ταμείου Νομικών, 10.000 τετραγωνικά, καταρρέει.

Στην Κάνιγγος 21, το ξενοδοχείο Ambassadeur του Ταμείου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, πρώην Εφετείο, με 9.087 τετραγωνικά μέτρα, έγινε καταφύγιο όλων των κακοποιών και άλλων στοιχείων.

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα ο ιδιοκτήτης.

Το κυριότερο είναι το ΙΚΑ στην Πειραιώς. Είναι 13710 τετραγωνικά μέτρα. Εδώ και 20 χρόνια μετά τους σεισμούς, καταρρέει και πληρώνει το ΙΚΑ 600.000 ευρώ σε κτήριο στην Πλατεία Θεάτρου. Οι 600.000 ευρώ είναι περικοπές συντάξεων.

Να συνέλθουμε, λοιπόν. Να πάψει ο λαϊκισμός. Σας είπα ότι δεν αυτοκτονεί κανείς επειδή η ζάχαρη είναι κρατική.  
Αυτοκτονεί γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας με τα παλιά καταστροφικά μυαλά.  
Ευχαριστώ.» 

Και για του λόγου της Φ. Πιπιλή το αληθές, διαβάστε κι εδώ: 

«Το εξωφρενικό ποσό των 3.500 ευρώ που ελάμβανε η διοίκηση της ΔΕΗ έκοψε από τα στελέχη της επιχείρησης ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο η διοίκηση της ΔΕΗ (την ώρα που η εταιρία καταρρέει σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor’s) ο πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κώστας Θέος είχαν "βγάλει" για τους εαυτούς τους (εκτός από τις υψηλοτάτες αποδοχές τους) και ένα επίδομα που το είχαν ονομάσει "οικογενειακό" ύψους έως 3.500 ευρώ. 

Αντίστοιχο επίδομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ ελάμβαναν επιπλέον 250 στελέχη της εταιρίας. 

Όμως όταν πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας το ύψος του κονδυλιού αυτού έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του δημοσίου να πάει στην γενική συνέλευση και να καταψηφίσει το άρθρο που προέβλεπε αυτό το επίδομα. (....)» 

Καλά, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, και ο Βενιζέλος δεν τα είχαν πάρει είδηση αυτά; Μόνο τις συντάξεις μας ήξεραν να πετσοκόβουν;