ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Χωρίς ΤΣΙΠΑ ο Τσίπρας κλιμακώνει το δημαγωγικό παραλήρημα!

(Κάτι μου θυμίζει το στόμα του Αλέξη στη φωτογραφία. Εσάς;)

Λίγες μόλις ώρες αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή η συγκυβέρνηση, και ο Αλέξης Τσίπρας άστραψε και βρόντηξε στο Περιστέρι αποκαλώντας το Σαμαρά ψεύτη επειδή δεν αποδείχτηκε μάγος ταχυδακτυλουργός να επαναδιαπραγματευθεί επί παντός μνημονιακού επιστητού με ώτα μη ακουόντων σε χρόνο ντε τε! Για τέτοια δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση μιλάμε!

Μάλιστα κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε το θράσος να πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή "η επαναδιαπραγμάτευση είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο", ενώ κατά τον χωρίς τσίπα Τσίπρα μπορεί κανείς να επαναδιαπραγματευθεί ακόμη και με τον τοίχο. Έτσι θα έκανε αυτός, κι έτσι θα κάνει όταν σύντομα θα έρθει στην εξουσία, αφού όπως είπε όλα δείχνουν ότι δεν θα μακροημερεύσει στην αξιωματική αντιπολίτευση!

Αλέξης Τσίπρας, 10/7/2012: «Η γρήγορη φθορά, από τις πρώτες μέρες, της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, κάνει σαφές, σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, ότι δεν θα μακροημερεύσουμε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας εμπιστευτήκατε στις 17 Ιουνίου. Ότι ο λαός σύντομα θα βρεθεί στην εξουσία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»

Κλασσική περίπτωση επικίνδυνου δημαγωγού που ταυτίζει το κόμμα του με το λαό! Θα θυμάστε φαντάζομαι το προεκλογικό σλόγκαν του μαέστρου δημαγωγού Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία.» Βλέπετε, όλοι οι δημαγωγοί της ιστορίας έχουν βγει από το ίδιο καλούπι. Έξι φορές, λοιπόν, ψεύτης ο Αντώνης Σαμαράς κατά τον χωρίς τσίπα Τσίπρα, πριν καν αλέκτωρ φωνήσαι! Έχουμε και λέμε:

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.»

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς ότι θα αποκαταστήσει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό.»

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις στο επίπεδο του 2009.»

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς ότι θα προστατεύσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.»

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς ότι θα αποφύγει τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια που έχει υπογράψει.»

*«Είπε ψέματα ο κ. Σαμαράς, ότι δήθεν, σε αντίθεση με εμάς, εκείνος θα διασφάλιζε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.»

Καλά, πότε πρόλαβε και είπε όλα αυτά τα ψέματα ο Αντώνης Σαμαράς, όταν μάλιστα τις μισές μέρες μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης (28/6/2012) ήταν χειρουργημένος στο νοσοκομείο; Πότε αποδείχτηκε ότι δεν διασφάλισε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη; Ξέρει κάτι ο Τσίπρας που εμείς δεν το ξέρουμε; Ή απλά δεν ξέρει τι λέει;

Είναι σαφές ότι στο πρόσωπο του νεαρού Αλέξη Τσίπρα ενσαρκώνεται ο πιο επικίνδυνος δημαγωγός της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, κι ο θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του μπας κι ανέβει στην εξουσία και τα κάνει όλα γης μαδιάμ, όπως και ο δημαγωγός Γιωργάκης Παπανδρέου που βιαζόταν να κυβερνήσει από την επομένη των εκλογών του 2007, κραυγάζοντας υστερικά, "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε."

Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να προφητεύεις ότι δεν θα μακροημερεύσετε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με τα μυαλά που κουβαλάς ούτε στη θέση της κυβέρνησης θα μακροημερεύσετε, αν, ο μη γένοιτο, ο επιρρεπής στη δημαγωγία και γαργαλιζόμενος την ακοήν ελληνικός λαός σε έχριζε μεθαύριο πρωθυπουργό, υλοποιώντας το αντιευρωπαϊκό σχέδιο του πέραν του Ατλαντικού μεγάλου αδελφού που εγκαινίασε με το ΔΝΤ ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Φλερτάρεις επικίνδυνα με το χάος, Αλέξη Τσίπρα! Λίγη τσίπα δεν θα σε βλάψει. Με το να μηδενίζεις τα πάντα στο κυβερνητικό έργο και να εξευτελίζεις πρόσωπα και θεσμούς, κάνοντας πεζοδρομιακή αντιπολίτευση, μηδενίζεις τον εαυτό σου σαν αξιωματική αντιπολίτευση και δίνεις το δικαίωμα να μη σε παίρνουν στα σοβαρά ακόμη κι όταν έχεις δίκιο, βλάπτοντας έτσι επικίνδυνα τη χώρα.